icon

Budem mať nárok na dom, keď nie sme manželia?

nona31
25. feb 2018

Poradte prosim.... Partner si chce zobrat hypoteku na dom a ja mam rucit bytom co mam spolocny s mamou lebo bez toho nám žiadna banka nechce dat dostatok penazi ako to je aby som mala aj ja narok na ten dom ked niesme manželia? 😉 Mame spolu 2 deti....

Strana
z3
sasa1310
25. feb 2018

@didileo áno, bohužiaľ to je realita.Nik ti nezaručí, že ti to bude splácať celé dlhé roky. Ani vlastné dieťa.

Aj u nás vedľa v bytovke. Synátor založil, viac ho niet, sem tam platí a rodičia v stresoch každý mesiac.

Ja byť NBS, tak toto zakážem, aby sa zakladali cudzie nehnuteľnosti. Lebo potom aj s takým prístupom sa splácajú tie splátky

lilka5566
26. feb 2018

Pokiaľ nieste manželia nerobila by som to aj keby ste mali spolu 4 deti
Nikdy nevies čo bude za rok,dva

andreah25
26. feb 2018

@nona31 Čo má spoločné to, že Ty si na materskej s tým že nemôžeš byť v úvere a aj spoluvlastníčkou domu?
Štandardne choďte do úveru obaja spolu, ako spolužiadatelia, normálne budete aj na kúpnej zmluve ako dvaja kupujúci a ručiť budete kupovaným domom, plus teda aj tým Tvojim bytom, aby ste dostali celú kúpnu cenu. Ak totiž budete ručiť iba kupovaným domom a nemáte vlastné zdroje, alebo iný úver na doplatok kúpnej ceny, tak ten dom nestačí, banka totiž na dom poskytne max. 80% z hodnoty kúpnej ceny.

Strana
z3