Budete riešiť zmenu fixu na hyptékach?
Ahojte,zaujimalo by ma,ci sa chystate zmeniť fix na 5-10 rokov,ked vam konci napr.o rok,dva,tri...Niekto to nechava tak,lebo ved nevieme co bude a niekto si uz predlzil...Stale nie som rozhodnuta,ci do toho ist.Konci nam o tri roky,tak ci pockat,alebo ho dat uz teraz na 5-10 rokov...Dakujem
Nikto nema vestecku gulu,ale aj nam.naposledy pivedali ze max 5 rokov.10 je prilis dlho,vzdy nakoniec vyjde slnko.
Je to na zvážení, je rozdiel, či konci fix o rok alebo o tri roky, ďalej závisí od výšky zostatku úveru, či by ste vedeli nejakú podstatnú časť vyplatiť, keby tie úroky vyleteli hore...
Už keď si nefixovala cca 4-5 mes dozadu už by som pockala. Konci vam to o 3 roky tak klidek.
Nám končí o 3.5 roka. Neprerabali sme. Uvidíme.
Nám končí fix 3/2026 a určite to teraz riešiť nebudeme. Inak keď sme brali hypo, prvotný úrok bol niečo okolo 5-6%,čiže nejako sa nad tým nepozastavujem. Skôr sa obávam elektrina, plyn
Uz nic nemen. Uz je to zbytocne. Kto nezaspal na vavrinoch, tak refinancoval v Decembri 2021 ked uz bolo jasne ze pojde vsetko hore, nakolko v Oktobri boli prve naznaky. Kto sa spamatal neskorsie a malo to vyznam riesit, tak refinancoval do Marca 2022. Momentalne nema vyznam uz refinancovat, uroky su extremne vysoke.
A co sa tyka cakania do skoncenia fixacie, je to nezmysel, refinancovat mozes kedykolvek a vzhladom do doby max. Marca 2022 by sa to oplatilo velmi aj ked s poplatkom za skorsi refinanc. Teraz to mas uz ozaj jedno.
Na jar sa nám to nepodarilo, vybavovali sme csob, no kym sa vybavil znalec, banka uz žiadosti ani nebrala. Mam fix na 4r este 1,4% a nie, nejdeme to meniť. Az potom sa to bude riesit. Vieš ušetrím mimoriadnou splátkou, druhs vec ak sú teraz uroky naor. 2,5% tak miesto tej sumy 4 roky platím 1,4... Este k tomu teraz mam aj vyššiu istinu ako o 4r. Cize nie, neriesim to uz teraz. Nevie sa co bude o 4-5r kludne mizu byt uroky 5% ale aj 2%..
Refinancovali sme teraz v prima banke 3r fix urok 0,8% uvidime co bude za par rokov
Dakujem vsetkym,tak skusime pockat a uvidime,ako sa to vyvinie.Dufam,ze taka tragedia to nebude 😊

Tiez som menila pred 3m,hned ako zacala ukrajina. Dala som na 5r lebo hypo bola uz len na 9r a nechcela som natahovat na 10r