icon

Cena energií

28. aug 2022

akurat citam clanok ze ma vrast cena za energie pre domacnost od 121 eur az 244 za mesiac..to akoze domacosti co uz teraz ziju ledva od vyplaty k vyplate maju kde na to vziat? sa uz uplne zblaznili vsetci alebo co..?!?! 🙈😠 ..ze si budu musiet domacnosti vybrat medzi jedlom a teplom..to kam sme preboha dosli

misinka0611
1. sep 2022

Minule mi tak napadlo, že by som sa ani nečudovala keby mestá a obce tento rok nezapli svetelnú výzdobu na Vianoce. Síce je to pekné a dotvára to atmosféru na druhej strane to nieje nevyhnutné a verím tomu, že táto výzdoba dokáže veľa energie žrať. Popr. obmedzia hodiny, že nebude zapnutá celú noc 🤷‍♀️

dankanka
1. sep 2022

@misinka0611 castokrat su to uz iba led svetielka co zeru minimum.. skor sa bojim o skoly a skolky, ako sa tam bude kurit

mircalla
1. sep 2022

@strongi Na inom fore by ta inak za toto, co si si dovolila napisat uz mozno riesila policia. Chcela by som ta vidiet, ako reagujes ty, ked ti bombarduju barak. Namiesto toho z tepla gauca tu pises o prizivnikoch, co vyuzili situaciu.
Ano, rodina prisla o vsetko okrem par osobnych veci. Manzel stale bojuje, ona je sama s detmi teraz v Rakusku, kde robi manualnu podradnu pracu, predtym mala zubnu ambulaciu. Presne toto chcela. Nemas o tom ani sajnu

mircalla
1. sep 2022

@dankanka To sa bojim aj ja a dufam, ze nezacnu zatvarat....dost bolo distancnej

dankanka
1. sep 2022

@mircalla pocula som uz vyraz "uholne prazdniny"

misinka0611
1. sep 2022

@dankanka Niekto tu písal že do školy prišlo nariadenie kolko ma byt stupňov v chodbe, na WC, v triedach, tuším tam bolo 21 v triede, menej chodba a najmenej WC. Či je ti však pravda neviem, tu sa toho popíše 😀

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
valeria_h
1. sep 2022

@zoro9836 Alebo stoja na mieste vyhradenom pre zťp...a mohla by som pokračovať. Polícia okolo nich chodí ako okolo svätých. Nie všetci čo prišli sú vojnoví utečenci.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
valeria_h
1. sep 2022

@zoro9836 Ja tu rozumiem, tiež ma hnevá nespravodlivosť. Ale ľudia nevidia, nechcú vidieť...nie všetci sú vojnoví utečenci.

dankanka
1. sep 2022

@misinka0611 21 je tazka pohoda ak je to zateplena budova

misinka0611
1. sep 2022

@dankanka Tiež si myslím, že ak bude 21 bude to ešte OK. Toľko mávame aj my doma, dokonca aj menej a keď dieťaťu dáš mikinu je v pohode úplne 🙂

mircalla
1. sep 2022

@zoro9836 Ja som priklad uviedla. Neviem, co chces pocut. Momentalne im uz nepomaham, ziju v Rakusku. Skusne rodiny, VS Vzdelanie, nateraz robia podradnu pracu aby prezili a su radi, ze ziju. Mam priklad dalsej rodiny hluchonemych, ktorym pomohol svagor. Vsetko nechali tam.
Zijem v Bratislave, nie na lazoch, mam oci a usi. Nemam rada nenavistne prejavy a uz vobec nie pausalizovanie o prizivnikoch. Iste najdu sa aj taki. Niekto tu moc cita Blahu a statusy o luxusnych autach. Realita je trosku ina. Pisat tu pausalne o prizivnikoch a vyuziti vojny je zvratene.
Ale nebudem sa tu hadat s niekym, kto je krmeny nenavistnou propagandou. Teraz nepisem o tebe

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
mircalla
1. sep 2022

@zoro9836 Nevidim len jednu stranu, pisem, ze sa najdu taki aj onaki. Moja reakcia bola na jednu osobu, ktora ich pausalne oznacila za prizivnikov, ktori vyuzili vojnu, aby sa dostali do Europy. Kravina. Dost vela sa ich po akom takom upokojeni situacie na zapade Ukrajiny vratila domov. Mam s nimi osobne skusenosti a znami tiez ani jeden by odist nechcel, keby nemusel.

dankanka
1. sep 2022

@misinka0611 a po chodbach sa hybu, na wc je bezne doma najmenej..ono je to zdravsie..ja si pamatam ze my sme v zime sedeli v triede v mikine..

dankanka
1. sep 2022

@mircalla aby este z nas neboli prizivnici..hrozne takto sa vyjadrovat..s niektorymi ludmi sa na tuto temu uz rozpravat nemozem

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
mircalla
1. sep 2022

@zoro9836 Vsak s tym suhlasim, co pises. Nesuhlasim s en bloc hejt proti vsetkym

mamula20
Odpoveď bola odstránená
mircalla
1. sep 2022

@mamula20 Tam bol hejt, este ani neprisli hranicu. Su tu urcite skupiny ludi, ktori to maju v sebe

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
mamula20
Odpoveď bola odstránená
maciatkolulu
1. sep 2022

@mircalla včera som natočila jedného ako ide v rakúsku na mercedes do jednosmerný, úplne v kľude a bez mihnutia oka, ešte aj smerovku vyhodil, myslíš, že nepoznal značky? Rovnako mam fotky ako 2x v ba na parkovisku stojí na jedno zo 4 miest, áno zo 4nniest, pre invalidov ukrajinské auto bez invalidného preukazu, mne to normálne nepríde. Keď uteká niekto, tak nemusí akceptovať nariadenia a podobne? Je toho veľmi, ale veľmi veľa a žiaľ si to zliznu všetci, aj tí, ktorí pomoc reálne potrebujú.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
misinka0611
1. sep 2022

@valeria_h Ináč toto v BA som aj ja videla a nie raz. Neviem ako keby nepoznali značky pre invalidov alebo to pracovníci na parkoviskách ( bolo to v shoppingu v podzemnom ) neriešili tak neriešia ani oni.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
xena0
1. sep 2022

@alenamihal čo to trepeš?😁😁😁🤦

nikolka1986
1. sep 2022

Predstav si situáciu, kde si máš vybrať či zachrániš svoje deti alebo susedove, čo si vyberieš? Ono Ukrajinci sa začali správať nevďačne. Jedna baba na Instagrame tiež zdieľala videá a strašne nám ďakovala a neskôr na nás tak našpinila že až. Známa robiť na UPSVAR a tá s nimi tiež nemá najlepšie skúsenosti.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená