icon

Cena energií

28. aug 2022

akurat citam clanok ze ma vrast cena za energie pre domacnost od 121 eur az 244 za mesiac..to akoze domacosti co uz teraz ziju ledva od vyplaty k vyplate maju kde na to vziat? sa uz uplne zblaznili vsetci alebo co..?!?! 🙈😠 ..ze si budu musiet domacnosti vybrat medzi jedlom a teplom..to kam sme preboha dosli

Strana
z11
mircalla
1. sep 2022

@maciatkolulu Nikde som nepovedala, ze nemusi akceptovat nariadenia
Musi

maciatkolulu
1. sep 2022

@mircalla no a tu je problém, proste veľa a naozaj veľmi veľa ukrajincov to nerobí. Včera mi reálne spadla sánka, keď v at ide niekto do jednosmerky, myslím, že označenie zákaz odbočenie, plus jednosmerka je všade na svete rovnaký. Rovnako označenie invalidného miesta. Je to najvyššia možna arogancia a výsmech. A je toho žiaľ veľa. Rovnako som zibrala že aqua park máj, pracovný deň, prázdno, iba ja a syn a ukrajinské RODINY, nie ako ja sama s deckom a chlap maká nie, chlap, žena a deti. A nie jedna rodina a všetko chlapi okolo 30, zdraví, aspoň na pohľad. Ale to by mali fakt veľmi veľa invalidov a "modroknizkarov".
Inak Slovensko nedáva dosť pracovných príležitostí pre ukrajincov, keď musí ísť robiť do rakúska? Ja si myslím, že ak má školu a chuť robiť slovaci by nedali podradnu prácu, Slovákom, teda veľkej väčšine ten príjem a to bez výhod musí stačiť. Nikto im neprispieva. Chápem, Rakúsko dá prídavky a iné sociálne výhody, plus na sk asi toho veľa neplatí ako náklady. Ale to je už výber danej osoby. To mi nepríde na lutovanie. Keď sa niekto rozhodne robiť bez jazyka v zahraničí, má smolu a maká podradne. Ci je uzecenec, či nie, či má vysoké školy, či nie. Ta nemčina sa dala učiť na školách, rovnako ako angličtina. Proste celé je to zle. Ale absolútne. Na sk som videla reálne ženu, ktorá bola sama s dvomi deťmi a vyzerali hrozne. Ale to bol jediný zážitok. Inak všetko arogantní ľudia. Rovnako matka zo synovej školy. Zákaz vjazdu, všetci rodičia stoja v zápche a sup ona na bielej audone smyk
A rovno policajtom do náručia. Rakúskym. A nič, vrhla sa na ňu policajta, zbadala spz, otočila sa chrbtom. Ja som dostala 170 eur pokutu, lebo vraj syn nebol pripútaný. Áno odputal sa na parkovisku, v zápche, posunula som sa a už mi klopal nbaokno policajt, akonáhle pochopil, že som Slovenka, tak sa do mňa pustil. Kde je spravodlivosť? Nikde. Absolútne nikde. Naozaj nevidím dôvod, aby sprosto porušovali co sa dá. Ci majú vojnu, či nie. Nevravím, že majú suchat nohami a pod, ale pardon, toto je už cez. Všetko čo som napísala, mam odfotene. Žiadne JPP

mircalla
1. sep 2022

@maciatkolulu Ja take skusenosti nemam. Prave naopak. Kazdopadne u naj ten hejt fungoval uz predtym, ako prekrocili hranice. Tym, ze sa niektori spravaju ako pises, tak sa to znasobilo. Jedinu zlu skusenost co mam je, ze som vystupovala s bicyklom z busu a nastupovala skupinka ukrajinskym teenage v style, ze som nemala sancu najprv vystupit. Zatial ma to nejako nevyrusuje, ani si ich nefotim. Ani neriesim preco isli ti nasi do Rakuska, je to ich osobna vec

mondolina
1. sep 2022

@maciatkolulu
my v práci riešime aj Ukrajincov za dopravné priestupky, neviem prečo u vás nie.

valeria_h
1. sep 2022

@maciatkolulu Za pravdu Ťa ukameňujú.

maciatkolulu
1. sep 2022

@mondolina tak žiaľ v ba zoo, sa neriešilo.... A beriem to ako vrchol drzosti.

mondolina
1. sep 2022

@maciatkolulu
stačilo zavolať 159 resp. 158 a sú povinní riešiť.

mircalla
1. sep 2022

@valeria_h Mozes riesit a nie sa alibisticky stazovat tu. Ja ked mi daco vadi riesim, bez ohladu na to, kto to je a odkial je.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
maciatkolulu
1. sep 2022

@mircalla myslíš napríklad povedať rakúske u policajtovi, že ma riešiť.... Aha. A na sk som nahlásila na vrátnici, iba mykli plecami, že to je zbytočné.

mircalla
1. sep 2022

@miriam11 Nie. Primarne za to moze Putin. Sankcie boli len nasledok.

liljana
1. sep 2022

@miriam11 Nechapes, ze toto su politicke hry, na ktore je Putin ako byvaly riaditel KGB vyskoleny. Ty sa domahas lacneho plynu, ale Putin Ti ho nepreda. Putin chce ovladnut vsetky byvale ruske kolonie, vratane nas. Cez zbrane a plyn. A EU mu skocila na lep, ked Schroder s Merkelovou urobili Nemecko zavislym na ruskom plyne.
Kedze my tu socializmus nechceme a ty silou mocou chces lacny plyn, no jedine sa musis prestahovat do Madarska k Orbanovi alebo rovno do Ruska ... Ale tam okrem lacneho plynu dostanes biedny priemerny rusky zarokbok, co je asi 250-300 eur. Ty chces ale zivotny standard a platy v EU a aj lacny rusky plyn. Ale to nejde. Od utoku na ukrajinu obe veci mat nemozes.

Strana
z11