icon

Cena energií

28. aug 2022

akurat citam clanok ze ma vrast cena za energie pre domacnost od 121 eur az 244 za mesiac..to akoze domacosti co uz teraz ziju ledva od vyplaty k vyplate maju kde na to vziat? sa uz uplne zblaznili vsetci alebo co..?!?! 🙈😠 ..ze si budu musiet domacnosti vybrat medzi jedlom a teplom..to kam sme preboha dosli

autor
28. aug 2022

vidite a oni sa kua hadaju ci maju byt v nedelu zavrete obchody..ako povedzte mi uprimne co je to za banda diletantov?..koho toto zaujima ?..ci budu obchody otvorene alebo nie ked aj tak v nich nebudu mat za co nakupit..

nikuskakri
28. aug 2022

@evamarek77 Presne tak ľudia sa o to vôbec nezaujímajú ako to funguje. My predáme našu vyrobenú energiu za cenu cca 41e za kilowatt na trh a spätne nakúpime za trhovú cenu 300e za kilowatt v objeme aký potrebujeme. Tie ceny už môžu byť aj niekde inde, stále sa to mení. Toto nič nemá s vojnou na Ukrajine, len je to veľmi výhodné to tým zakryť.
https://www.trend.sk/ekonomika/slovensko-moze-b...

mircalla
28. aug 2022

@alenamihal Presne tak, je to celosvetove.

@xena0 Co ti mam povedat? Nech si najde lepsie platenu pracu. Ja tu jej problemy nevyriesim, musi si ich riesit sama. A nie tu vulgarne nadavat a dupat nohou. To je zase take slovenske....
Ja som tiez nespokojna, ale snazim sa to riesit. Pocitime to vsetci. Inak mam pocit, ze zakladatelka je len troll, co som prisiel rozputat diskusiu s vymyslenou temou, myslim si to coraz viac.

1ryba
Odpoveď bola odstránená
xena0
28. aug 2022

@mircalla tak keď nevieš pomôcť tak nevieš pomôcť, nikto to nečaká že to vyriešiš ale tak čuduješ sa nadáva že má obavy z budúcnosti a je frustrovaná??? Ja nie

autor
28. aug 2022

@1ryba suhlasim

autor
28. aug 2022

@mircalla aky troll?..som normalna zena v ktora pracuje ma dve deti a choreho muza..ktora rozmysla nad buducnostou aby mala dat co detom na desiatu..uz prestante s tymi trollmi..nie kazdy co sa potrebuje vyzalovat je hned troll..bozee

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
valeria_h
28. aug 2022

@1ryba Máš pravdu 👍 Obyčajná faloš.

alenamihal
28. aug 2022

Autor - chod sa vonku predychat,lebo isto to prehanas attakovanim na vladu ... mozno sa mal clovek ucit lepsie a ist do vlady a ukazat sa ....ja im vobec nezavidim ... treba si trocha aj verit a robit nieco preto a nie sa tu odbavovat ... hladat extra robotu atd ...nieco na doma extra...brrrrr...len frflat a klepat do klavesnice je asi najlahsia praca ne zemi !!!

autor
28. aug 2022

@evamarek77 jasne..ved budme solidarni ale tazko je byt solidarni ked nemas dat co decku jest..len preto aby si bol solidarny..

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
xena0
28. aug 2022

@alenamihal ďalšia múdra

alenamihal
28. aug 2022

@xena0 no a dalsia ofrflana ,co poradi nieco ine ..kym mas zdravie,tak makaj ...vsetko sa da !!!!!

kittykat22
28. aug 2022

@katulienkax a kam asi tak odide len tak 30 milionov ludi? Odislo 10 a pomaly sa nemaju kam napchat - niesu skolky, skoly, lekari. Kam ich chces dat? Na Slovac prislo par Ukrajincov a uz sa pomaly robia protesty lebo kradnu miesta v skolkach.

autor
28. aug 2022

@alenamihal aku ešte extra robotu?..mam dve pri dvoch detoch..co im nezavidite?..vsak co tam robia pre boha?..len sa hadaju natahu pre debiliny..robia take prusery za ktore uz v inych krajinach uz davno politici odstupuju alebo su zosadeni samozrejme u nas nic..vsetko sa im prepecie aj keby dakoho zastrelili..koronu nezvladli absolutne len same nezmyselne opatrenia, zdravotnictvo je total na kolenach u nas v meste rusia oddelenie za oddelenim lebo tam nema kto pracovat..podniky krachuju a oni sa hadaju ako deticky na pieskovisku..on s nim nebude lebo fasisti, on je zly lebo nenakupil testy a podobne chujoviny..

nikuskakri
28. aug 2022

Zvolila sa táto vláda, tak to tu máme. A stále sa len odpútava pozornosť od dôležitých vecí, momentálne, kto zostane v koalícii. Nech už idú všetci niekam... Stále sa musí niekto obetovať. V tomto prípade naša vláda obetuje vlastný národ. Tí ktorí momentálne majú dostatočné príjmy a vysoké úspory, tým to nevysvetlíš. Nie vždy sa dá viac šetriť poprípade zvýšiť príjem. Ale situácia sa môže zmeniť u každého a potom sa zmení aj ich pohľad. Skôr, či neskôr to postihne všetkých, ideme do záhuby.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
mircalla
28. aug 2022

@xena0 Uz som sa vyjadrila. Typicke pre Slovakov - nadavat nadavat a este raz nadavat. A natrcat paprcu.
Je mi na grc z tejto krajiny. Uplne zle nastavene myslenie ludi.
Vies co je inak zaujimave - nehovorim, ze to je pripad autorky. Cim menej si to mozem dovolit, tym viac deti si narobim. Mna vzdy fascinuje ako mnohi nadavaju, ze nemaju co jest, ale na pivo a cigarety sa peniaze najdu vzdy v takej rodine. Opakujem netvrdim, ze to pripad autorky, ale ruky na srdce, takmer vzdy u socialne slabsich rodin toto nechyba

doriiis
28. aug 2022

@mircalla ...nadavat a stazovat sa si zabudla

xena0
28. aug 2022

@mircalla keď ti je tak zle tak ti poradím to isté čo radiš ty, odsťahuj sa aby si sa nedogrcala;)

kittykat22
28. aug 2022

@katulienkax a inak, tento pozitivny pristup, ako moze clovek len tak odist a zbalit sa ked pride vojna si pamataj. Slovensko bude hned vedla Ruska, ak Ukrajina tu vojnu polozi 😅 Zozrat take malicke Slovensko a pripojit ho k velmoci ako Rusko bude malina 😅

autor
28. aug 2022

@mircalla kto natrca paprcu?..ja robim od nevidim do nevidim..zial mi manzel vazne ochorel az tak ze skoro zomrel a znizili sa nam vyrazne prijimy..co sa dalo sme si povybavovali na co sme mali narok ale nic viac..ja nie som ten clovek co sedi na riti doma a len sa stazuje..ale mam pocit ze robim robim a stale to nebude stacit..a z toho som frustrovana ja neviem ci mam obetovat aj spanok a fakt si najst tretiu pracu a po pol roku skolabovat od vycerpania?..aby som mala za co platit ucty?..myslim ze mam plne pravo sa stazovat a byt znechutena

mircalla
28. aug 2022

@xena0 Uz na tom odstahovani sa pracujem. Tu zit nechcem.

mircalla
28. aug 2022

@anonym Ukludni sa, pisem vseobecne. Uplne zbytocne si to vztahujes na seba

xena0
28. aug 2022

@mircalla tak to je nezodpovednosť ľudí, ale zase vyjadrovať sa k autorke myslím že ti jej prípad nie je má 2 deti nie 6 ....navyše jej muž mohol skončiť na ID po Tom ako mali detí... Ťažko to takto hodnotiť, ja si myslím že je smutné že autorka má 2 práce a predsa to nebude stačiť?! Nemyslím že je nejaký asociál, ktorý "otrča paprču"

autor
28. aug 2022

@mircalla ukludnila som sa ..pomohla mi k tomu tato diskusia

nikuskakri
28. aug 2022

Prosím nerieš @mircalla má 0 empatiu. Nie každý má rovnaké možnosti a preto je oprávnené, že sa autorka obáva.

autor
28. aug 2022

@xena0 urcite nie som..nikdy som nic nedostala zadarmo od 18 rokov pracujem ani na materskych som nebola cele tri roky..pracujem cely tyzden ešte aj v sobotu si privyrabam upratovanim aby sme vysli

1ryba
Odpoveď bola odstránená