icon

Ceny nehnuteľností

9. mar 2023

Ahojte.Nechce sa mi veriť že banky poskytnú hypo 300-400tis €. Pozerám každý deň inzeráty.Chcela by som dom no pomaly už strácam nádej.Buď sú to stariny za astronomické ceny,alebo fakt prerobené domy a ceny sa šplhajú tiež do výšin.Myslíte že budú ceny klesať?

slniecko5
13. mar 2023

@milanemila nevidím nič zle na práci, ktorá je aj trochu nudná, ale až v istom veku.
Ono by to v živote malo byť tak, že do tej 40tky by človek mal trošku zamakať a brat nové výzvy a potom by sa už mohol aj trochu pracovne ponudit.
Môj cieľ je po tejto MD sa síce vratit späť do pôvodnej firmy, ale už pokojnejsou pracovnou náplňou. Som po 40tke. Ale jasné, ze nie za 800 eur ✌️

milanemila
13. mar 2023

@slniecko5 jasne ja suhlasim, niekto nechce stres, nema ambiciu karierne rast alebo ma male deti a vyhovuje mu odist presne a ziadne nadcasy, len potom treba pragmaticky zhodnotit svoj vykon a mzdu za neho a nie sa stale stazovat 🤷🏼‍♀️ Ja nevidim nic zle na ziadnej praci, len kazda je pre niekoho ineho a vyhovuje niekomu inemu. Len nechapem, ze niekto nieco robi a roky frfle, ze malo zarobi, ze je to zle a ze bla bla, tak teda nech si zvysi kvalifikaciu a ide robit nieco ine.

mooonika1975
13. mar 2023

@milanemila trošku to vidite zle, tých 800€ nie je nič nezvyčajné, o to mi išlo. O nič iné. Či školstvo, či urady, či sestry, či štátne organizácie , či kuchárky, či upratovačky, či čašničky. Jasné, všetko nekvalifikované. Nemôžu byť všetky ženy manažerky, či riaditeľky bánk, mám takú znamu, dieťa nevidi celé dni. A tu poviete, veď keď je malé dieťa, tak táto práca v štátnej sfére je super. Dobre, fajn, 12 rokov - lebo povedzme si dieťa je malé ešte v12. rokoch - to vynechávam problematickú pubertu - a potom si teda idem budovať kariéru riaditeľky banky alebo manažerky. Wau, to ako dám ? Len tak ? Potrebujem vzdelanie, prax, skúsenosti. A to nemám. Vieš, ja zarobim viac, len hovorim, že to vidim okolo seba a je to tak ako pišem. 800€ A je mi ľúto, že tu všetky trepete, že 800€ nikto nezarobi, alebo len nizkokvalifikované a neviem aké. Treba sa obzrieť , skúsiť aj na ponuky na profesii. Tak vidno tie mzdy v hrubom.

slniecko5
13. mar 2023

@mooonika1975 to je samozrejme pravda.
Ono tá kariéra sa rozbieha už okolo 25tky,teda ešte pred materstvom. Buď má človek šťastie a dobre to rozbehne, a už len stúpa, alebo nie.
Okolo 40tky väčšina ľudí dosahuje svoj pracovný vrchol.
Naozaj je nemožné si myslieť, že zrazu sa 43 ročná žena zobudí, nájde si doublepaid Job a dobehne to. Nedobehne.

ouwecka
13. mar 2023

@mooonika1975 ja nejdem komentovať kolko kto zarobi lebo kritika je len nepochopenie

mooonika1975
13. mar 2023

@slniecko5 to bolo na margo toho, že žena , kým sú malé deti, môže robiť v takýchto zamestnaniach a potom sa ma posúnuť inde. Preto som to spomenula. To pisala iná žienka.

slniecko5
13. mar 2023

Čo ja ale dlhodobo tvrdím je fakt, že je potrebné plošne dvíhať platy na Slovensku.
Minimálka na 1000 a priemerka aspoň na 2000.
Dovtedy tu bude ťažko, lebo s tým súvisí strašne veľa vecí (z vyšších odvodov by bolo viac na zdravotníctvo, platy vo verejnej správe, učiteľom atď atď). To sú také makroekonomické fakty, ktoré nepustia.

tim3ka
13. mar 2023

@slniecko5 tak vies, to vieme vsetci, ze by bolo viac nez na mieste, ak by sa platy dvihali, len bohuzial skor to je len take zbozne prianie a ci sa niekedy dockame aj toho, ze to bude realitou, je teda dost otazne

slniecko5
13. mar 2023

@tim3ka sme už s minimálkou na 700, tých 1000 vidím reálne do 3-5 rokov. Len problém je ten, že to už zase bude málo, vzhľadom k inflácii😕.
Slovensko stále len dobieha....to je náš najväčší problém 😕.

ouwecka
13. mar 2023

@slniecko5 dvihanie platov ->viac nakupovania->zvysovanie inflacie->nizke platy vzhlaodm na rastuce ceny
Lepsie nam bude ked znizime konzum,nebudeme kupovat zbytocnosti a budeme solidarny so slabsimi
Uroky a vsetko to zle zaplati len reail a tazko na ro doplatia najohrozenejšíe skupiny- samozivitelia s deťmi, ľudia z marginalizovanych skupin
Ak mas kde bývať a čo jesť mas 99perc úspechu,vacsina nema ani to

heleninamama
13. mar 2023

@ouwecka Ak by platilo to, čo píšeš, boli by sme krajina snov. Na Slovensku nie je taký výrazný konzum ako inde vo svete - hlavne to nemôžeš posudzovať hromadne. Aj tu sú matky, ktoré kúpia decku 10 zimných búnd na sezónu a k tomu topánky každej farby, ale väčšina so vystačí s dvoma kusmi, často jedným z bazára. Bežné rodiny majú či robiť, aby vychovali dve, tri deti a pripravili ich do života.
A solidarni s tzv, sociálne slabšími sme až až... Až je to na škodu. Pracujúci platia odvody, dane... a nedostanú od štátu nič. Socky nerobia, akurát si nakotia detí, na ktoré nemajú podmienky a štát im solidárne platí z peňazí od pracujúcich okrem ostatných príspevkov aj obedy v školách, cestovné, školské pomôcky, vlastne kadejaké dotácie sú vždy viazané na nízke príjmy. Efekt to má taký, že sociálne slabí sa množia geometrickým radom a stredná trieda, ktorá ich dotuje, je na tom stále horšie. A žiadny normálny štát nepotrebuje zvyšovať počet sociálne, mentálne a inak slabších. Potrebuje zdravú strednú triedu, deti, z ktorých vyrastú užitočni ľudia. Toto treba zmeniť. Princíp solidarity zrušiť a nahradiť ho princípom zásluhovosti. Podporovať treba tých, čo sa snažia, študujú, pracujú - tým pridať peniaze aj sociálne výhody, ostatných nechať tak, postaviť ich mimo systém a nech ich porieši príroda.

slniecko5
13. mar 2023

@heleninamama súhlasím, máme ako krajina daleko od konzumu naozaj...keď som bola v USA, tak to bol úplne iný level naozaj.

ouwecka
13. mar 2023

@heleninamama fúha,okrem mytov,kt si spomenula citit z toho dobru frustraciu
Solidarnost je vo vyspelejsich krajinach omnoho vyssia,ako aj s podporou socialne slabsich a ich snaha zaclenit ich do spoločnosti,naucit ich byt gramotny
Tu slahneme marginalizované skupiny do špeciálnych škôl z,kde patria ludia s hendikepom,nenaucime ich nic,ich rodicov ties nikto nic nenaučil.a ani ich rodicov a ani ich predtym tiez nie a okrem toho sme ich (naši predkovia a predosle vlady anpolitkce systemy) vystahovali z miest a obci
Tam kde pochopili,ze lepsie sa budeme mat ak budeme nemat najslabsich a najzraniteľnejšich bez podpory ale naucime ich ztz "chytat ryby" budeme sa mat lepsie,maji vysledky a pomohli niektore obce a mesta uplne "vycistit" od slamov,vsetci ludia tam maju pracu a prispevaju k blahu spolocnosti celkovo
Princip zasluhovosti- je fer ak majú vsetci rovnaki startovaciu ciaru a tu nemaju
Pomahat tym,kt maju menej a ucit ich makat a ukazovat im ako je to,co pomoze spolocnosti priblizit sa,ako si sama nazvala, ku krajine snov
Pretoze aby nieco fungovalo,musime si brat príklad od tych,kt.to funguje
Nas stat ako podporuje buducnost? Podporu rodin,matky,podporu rodin s hendikepovanými? Kde su bezbariérove pristupy,dostupnost informacii,dss
Kde su vyhody pre pracujucich rodicov? Oni robia nasu budúcnosť a tvoria krajinu
Ja naozaj neodsudzujem ludi,kt.sa rozhodnu deti nemat a naozaj aj chápem preco
Ale chybaju nam skolky,skoly kde su deti ked rodicia v práci ako môžu rodicia karierne rast ked musia vziat pracu s mensim prijmom len koli zmenezkt vyhovuje otvaracim hodinam skolke...

diamand2326
13. mar 2023

@ouwecka K tej škôlke, ma napadlo, ako mi jedna kolegyňa v práci vravela, že v dedine, odkiaľ pochádza, majú škôlku do 15.45... To je nonsens takýto čas, a ešte aj v dedine, kde každý dochádza do práce do mesta... Asi si myslia, že každý má babičku, čo im pôjde po dieťa, prípadne ráno odvezie dieťa, lebo toto človek 8h pracujúci proste nedá.

heleninamama
13. mar 2023

@ouwecka Opakuješ naučené frázy. Dnes sa robí presný opak toho, či píšeš. Degenerované, mentálne a sociálne zaostalé deti sa dávajú do bežných škôl a venuje sa im väčšia pozornosť ako zdravým. Asistenti, psychológovia, špeciálni pedagógovia, všetci sa im venujú - a bez efektu, pretože, keď raz niekto na to nemá, tak nemá. Len je problém priznať si to. Nenaučia sa ani to, čo sa naučili v špeciálnych školách, zato dokážu ničiť životy všetkým naokolo. Na cigánov a biele socky sa míňajú miliardy z rozpočtu štátov a k niečomu to nevedie. Falošne sa tvárime, že všetci ľudia sú rovnakí, dokážu sa socializovať a hlavne, že chcú slušne pracovať a žiť. No nechcú, im vyhovuje sedieť doma a poberať peniaze za nič, ideálne za sexuálnu aktivitu s vedľajším produktom zvaným ďalšie dieťa - ktoré možno zožerie potkan, alebo z neho vyrastie kriminálnik, či skončí v náhradnej starostlivosti štátu. Štartovaciu čiaru už mohli tzv. marginalizovaní dávno vyrovnať, keby chceli.
Práve peniaze, ktoré vyhadzujeme týmto smerom mohli byť použité na spomenuté škôlky pre deti bežných ľudí , na podporu šikovných, talentovaných detí, na štipendiá a pod.

ouwecka
13. mar 2023

@heleninamama ja normálne rozmýšľam či ti mám na toto odpovedať ..ale teda skúsim pretože sa hovorí že vysvetľovaním faktov môžeme ľuďom zmeniť ich nesprávne názory.. avšak niekedy strácame už nádej s tým, že ľuďom ktorí veria v hoaxom ako si ty, treba niečo vysvetľovať ..ale teda skúsim
štát s podporou Marginalizovanych skupín dlhodobo zaostáva
túto iniciatívu preberajú do rúk ľudia,kt záleží na zlepseni,vidia fungujúci vzorec/system v zahraničí, neziskové organizácie, iniciatívy občanov a obcianske združenia
viem to nie len na základe toho,že som sa tejto téme venovala ale aj na základe toho že to napríklad robí kamarátka- týmto skupinám pomáhajú napríklad omamy
môžeš si kľudne niečo o nich naštudovať ,a keby jej oni niečo chceli tak nemozu.. keď im nepomôžeme tak sa nič nezmení to je proste fakt
V zahraničí kde sa im pomáha a oni chcu (a ver mi,ze chcu) tak sa situácia zlepšuje.. ak to nechceš prijať takto aspoň netvrd, pretože je to úplná lož čo hovoríš ty
za ďaľšie.. nakoľko je moje chce dieťa ZŤP a nachádza sa v špeciálnej škole c variant ..v triede sa nachádzajú žiaľ detičky z iného etnika ktoré tam však nemajú čo robiť
v jednej špeciálnej škôlke kde chodila tak sa takýmto deťom učiteľky veľmi venovali škola naozaj využívala podporu na asistentov čo najviac ako mohla a veľa z týchto detí pozdvihla tak že šli do bežnej základnej školy ..zial sa toto v iných škôlkach a školách nedeje.
nebudem tu rozoberať do detailu financovanie ale je to poddimenzované či už finančne ale aj personálne
takže to nie je celkom pravda že sa im pomáha plosne..
aj keď sa dostanú do nejakých zariadení samozrejme táto energia a financie ktoré by mali byť viac poskytnuté deťom ktoré napríklad mam ja, teda absentujú takisto ..
V a a b variantoch je veľa detičiek z rómskych komunít ktoré tam skutočne nemajú čo robiť a majú byť zaradené do bežnej školy kde by mali aspoň nejakú šancu na budúcnosť..
C variant podľa tvojej logiky - teda čítala som tvoj text dvakrát nadobuda taký pocit že by si takýchto ľudí najradšej poslala do plynu.. naozaj si uvedom čo rozprávaš a ver mi, že keby bolo zariadenie kde moja dcéra môže plnohodnotne stráviť osem hodín denne tak ja do tej práce pôjdem ale keďže tieto zariadenia nemáme tak ani do práce ísť robiť nemôžem a to som robila rada a dobre a bavilo ma to..
Vypocuj si prosim podcast odsudeni na neuspech aspon na začiatok,ked uz rozpravas hoaxy a klamstva
Týmto nic ine nerobis len podporujes tu zufalu situaciu

ouwecka
13. mar 2023

@heleninamama este.. v ba je skola kde sa naopak snazia o inkluziu tak,ze do spec.skoly chodia zdraví ludia a vidim,ze tebe by to prospelo.. ziadosti je viac ako kapacita umoznuje
Ja poznam integrovane deti di beznych skol a tried a len im to prospieva a ked to nevies tak aspon bud ticho

ouwecka
13. mar 2023

@diamand2326 ved presne.. supee by bolo mat deti v skolkach pri práci.. ked ai v práci,dieta tam a je všetko dobre..

portret7
13. mar 2023

@ouwecka kamoske aj tebe odpirucam zazit tieto deticky v rovnakej triede s vlastnymi detmi, hned by si vytriezvela z tychto naivnych predstav…kedze to mam zazite, nemozes ma obvinit zo sirenia hoaxov, naviac urcite geneticke predispozicie nezmenis (tu mozeme aj odborne diskutovat)…nie je to proste mozne a ani v zahranici to nefunguje…a nemusi tu stavat ludi s opacnym nazorom za siritelov hoaxov a stavat ich do pozicie, ze sa za vlastne humna nedostali.

ouwecka
13. mar 2023

@portret7 ja som mala spoluziakov romov a aj dieťa z bielej marginalizovanéj rodiny 😉 bte vyhrali sme detsky čín roka v danej kategórii 🙂 vdaka podpore takže sme to,ze ich mame potiahnut, pochopili uz na zs 😉

vevesh
13. mar 2023

@portret7 kde v zahranici to nefunguje- priklad?

portret7
14. mar 2023

@ouwecka ja mám kamosku romku a netreba ju aká ani ťahať, je to slušná zena, ktorá slušne vychováva aj svoje deti. Ano, sú aj svetle výnimky. Ale reagovala som na iné…

portret7
14. mar 2023

@vevesh UK, Španielsko, CR, Maďarsko, Turecko…

betka444
14. mar 2023

@heleninamama naozaj ste napísali ten komentár? O tom, že rómske deti zožerie potkan a výraz biele socky? Môžete sa hanbiť. Pomlčím o tom, kto podľa tohto vyjadrovania je degenerovaný a ničí život ľuďom naokolo. Ste strašne nenávistná osoba, je to smutné. Nahlasujem vás a opúšťam toto vlákno kvôli osobám ako vy, ktoré ešte aj do debaty o nehnuteľnostiach prišli vybíjať svoju frustráciu.

mateson
14. mar 2023

@betka444 deti pohryzene od potkanov sú realita. Bežná. Nedávna reportáž na Markíze,kde zomrelo mesačné dieťa , hladom a podchladené je tiež realita. Otec toho dieťaťa ani nevedel ani ako sa jeho dieťa volá. Dúfam,že sa sama angažujete v pomoci týmto znevýhodneným skupinám. A že vaše dieťa navštevuje školu kde má veľa týchto znevýhodnených spolužiakov.

mateson
Autor odpoveď zmazal
charlottha
14. mar 2023

@mateson s nimi je to proste zacarovany kruh. ludia ich zvacsa maju zaskatulkovanych, no ale preco, z ich strany je len v minimalnej miere vidiet nejaku tu snahu zlepsit svoj zivot. zvacsa sa len spoliehaju na rozne pomoci alebo vykrikuju do telky, ako ich tu ludia utlacaju a nepomahaju im

ahhola
14. mar 2023

@betka444
betka444

Dnes o 06:44
@heleninamama naozaj ste napísali ten komentár? O tom, že rómske deti zožerie potkan a výraz biele socky? Môžete sa hanbiť. Pomlčím o tom, kto podľa tohto vyjadrovania je degenerovaný a ničí život ľuďom naokolo. Ste strašne nenávistná osoba, je to smutné. Nahlasujem vás a opúšťam toto vlákno kvôli osobám ako vy, ktoré ešte aj do debaty o nehnuteľnostiach prišli vybíjať svoju frustráciu.

Všetko súvisí zo všetkým, betus. Keď sa perfidne preratuva, koľkí pracujúci živia jedného penzistu,nech sa preratá aj davkos a pridafkos v osadách plných ľudí s natrcenou rukou.zo 7metroveho sloja odpadkov. Gadzovia raz ročne nabehnú a vytazia👿

Ked sme ešte neboli hyperkorekni pod kuratelou EÚ v nejakom roku 1995,tak vypotila STV reportáž, ako poštárka vlečie do Rudnian dafky 5 000 000 sk.
Dokedy sa dá toto ťahať? Jabloň môže uživiť jedno imeo, pod 100 imelami zomrue▪️

andrejka2424
Autor odpoveď zmazal
miayasu
Odpoveď bola odstránená