icon

Chcem prejsť z VŠZP do Union, ale mám dlh na poistnom

mirec273
21. feb 2025

Keď prejdem z vseobecnej poisťovne do Union a mám dlh poistiam má v Union či nie ?

Strana
z2
mirec273
autor
21. feb 2025

Zdravim som vseobecnej poisťovní mám tam 2300€ dlh keď prejdem do Union poistia má tam ?? A všeobecná bude chcieť tých 2300 či ako to funguje

lenuska9999
21. feb 2025

@mirec273 poistia ťa a samozrejme svoj dlh VŠZP musíš splatiť. Dohodni si splátkový kalendár

maickamf
21. feb 2025

@mirec273 dlhy len tak nezmiznu prestupom do inej poistovne.

mirec273
autor
21. feb 2025

@maickamf to viem ale zaujíma ma že či má v Union poistia

palicka
21. feb 2025

@mirec273 prestup je možný až k 1/1.2026

maickamf
21. feb 2025

@mirec273 treba zavolat na poistovnu. Pochybujem, ze by chceli pacienta s dlhom. Dokonca aj lekari sa takym radsej vyhybaju a neberu do stavu, lebo s neplaticmi maju len starosti.
Dohodnut si splatkovy kalendar.

mirec273
autor
21. feb 2025

@maickamf neplatil som to tam naschval začal som rezignovať lebo som prišiel na to že moje platenie a ich potreby a pomoc cloveku od nich ma sklamala a neuspokojovala to znamená že ešte keď som riadne platil musel som chodiť do ČR na lieky lebo tu ich samozrejme nemajú platil som plne sumy dalej má bolelo koleno slabé ošetrenie prebita nová na pohotovosti dal som ešte aj pohotovostné slabe ošetrenie ani injekcia od bolesti od vtedy som začal rezignovať som platca a oni na mne asi šetria

luccija
21. feb 2025

@mirec273 si v registri neplatičov .To už je u exekútora nie?lebo suma je vysoká dohodni si splátkový kalendár, lebo to bude ešte horšie

slniecko66
21. feb 2025

@mirec273 vies ale to nie je dovod neplatit. Zial, dlh ti bude narastat stale vyssie. Cim skor to zacnes riesit tym lepsie pre teba.

dzulli1980
21. feb 2025

Mne to také detinské príde, prestal som platiť, lebo oni na mňa s.rú ... žiaľbohu nie si jediný, na ktorého s.rú ... no týmto si len sám sebe narobil problémy ... jednoducho musíš platiť, okrem dlžnej sumy Ti nabiehajú parádne úroky atď. ... tým, že prejdeš do inej poisťovne Tvoj dlh nezmizne ... a je otázne, či Ťa ako neplatiča budú v novej poisťovni chcieť.
@mirec273

januska12323
21. feb 2025

Povinnosť platiť je daná zákonom, je úplne jedno do ktorej prejdeš dlh ti ostáva a nabiehajú úroky. Začni platiť čím skôr. Dôvody tvojho neplatenia nikoho nezaujímajú. Btw, to koľko rokov neplatíš či to už je suma s exekútorom?

svetlonos
21. feb 2025

No ty si tak trosku mimo realitu, nie? A nalriklad jedy náhodou, operácie budeš hradiť ako samoplatca ano ? Alebo nedaj Boh, onkologické ochorenie a chemoterapie tiez vycalujes z vlastného vrecka hej?
Ke nebudeš spokojný v inej poisťovňu, tuez prestaneš platiť?

deti95060810
22. feb 2025

autor ty máš ale blbé dôvody na neplatenie... normálny človek ani na takú blbosť nepríde...
dlh splať , lebo inak ti na dvere zaklope exekútor...
vieš koľko ľudí je nespokojných so správaním lekárov a poisť? v tom zmysle že sa im nedostane tej správnej pomoci....

mirec273
autor
22. feb 2025

@deti95060810 tak keď sa mi neodostane spravnej pomoci pôjdem sa ošetriť za peniaze do súkromnej nemocnice už si odkladám z každej výplaty

pieksamaki
22. feb 2025

@mirec273 asi si zle vysvetlujes niektore veci.....treba sa porozprávať....v zdravotnej poisťovni.....niektore zákony sa zmenili....a je normálne ze clovek nestihne všetko.....o dlhú vies.....tak možno už sa zväčšuje ak nemáš dohodnutý splátkový kalendár.....nemá ti niekto z rodiny pomôcť?

taktotedanie
22. feb 2025

@mirec273 tieto vysvetlenia su fakt ze trapne a blbe
Je jedno ci si vszp alebo union ak raz liek na slovensku nieje vycestujes aj tak
Ak raz je tvoja navsteva pohotovosti nebola “odovodnena” tak budes platit vsetky poplatky ci budes v unione alebo vszp
A pokial si v registri neplaticov a je to posunute exekutorovi tak vela moznosti nemas ked to nesplacas
A ano dlh sa ti bude navysovat kvoli nesplacaniu a budu ho od teba vymahat

ekira1
22. feb 2025

@mirec273 akože keď zmeníš poisťovňu, zmení sa kvalita zdravotníctva a začnú špeciálne pre teba voziť lieky, čo na Slovensku nie sú? Si myslíš, koho týmto potrestáš? Niečo sa ti stane, dostaneš ošetrenie len v život ohrozujúcom stave, pochybujem, že máš toľko peňazí, aby si si zaplatil vážnejšiu operáciu. A určite sa o neplatiča poisťovne pobijú.

mamina7070
22. feb 2025

@mirec273 prepoistit sa mozes ale stale si dlznik a mas narok len na neodkladnu zdrav starostlivost
dlh sa ti nestrati bude sa dalej vymahat

mmte1234
23. feb 2025

mirec273 Kľudne sa mi ozvi na email. Môžem ty dat kontakt a poradiť.

koto1
24. feb 2025

Mirec273 tak ty si riadny pacient. Zrelý skôr na psychiatrické vyšetrenie.

domulienka20
24. feb 2025

@mirec273 v živote nikdy viac union najhoršia poisťovňa . Rozmyslite si ci tam naozaj chcete prejist

pupava36
24. feb 2025

Neprepoistia ta dovtedy dokial nebudes mat splateny dlh v jednej poistovni. Tie poistovne si to medzi sebou "povedia" a ak tam bude dlh tak ta poslu ho najprv zaplatit a potom ta prepoistia.

pupava36
24. feb 2025

Zdravotne poistovne neplaticov nechcu. Len si daj pozor aby neposlali exekutora lebo to sa velmi rychlo moze stat.

mariska1989
24. feb 2025

Tak tou rezignáciu si si pomohol teda 😖 to potom neplatiš dlho . Ďalšia vec mal si sa sťažovať ze nedostávaš starostlivosť takú akú máš. A mal si si dupnuť iného odborníka atď. Dlhu sa nezbaviš ešte pekne exekútora dostaneš . Zobrať by ta mali ale musíš priznať dlh za ďalšie poznam veľa ľudí čo utekajú z Unión nazad do všeobecnej

stanulienkat
24. feb 2025

Prepáč, ty tiež nebudeš najostrejšia ceruzka v peračníku. Ty si odkladáš z každej výplaty na zdravotnej úkony??? A ty máš poňatia koľko stojí operácia kolena??? Niekoľko tisíc €, bežná návšteva lekára stojí niekoľko eur možno aj desiatky, preväzy, injekcie. To, že ty zaplatíš do zdravotnej poisťovne mesačne 40€, určite čerpáš viac ako tých 40 €, takže sa ti oplatí pravidelne prispievať do poisťovne. Zober si, že ťa zrazí auto a budeš trvalo na vozíku. Co si si pomohol ??? Budeš si musieť všetko platiť, každú rehabilitáciu, každú pomôcku a každý liek. To naozaj má v dnešnej dobe niekto takéto zmýšľanie húpacieho koníka??

lalilili
24. feb 2025

@stanulienkat
To prirovnanie ma brutálne pobavilo,je dokonalé👍.

aduskatt
24. feb 2025

no, len neplať a ľahko sa z Teba môže stať ešte aj bezdomovec, keĎ Ti exekútor zabaví najskor výplatu a potom byt. Platiť zdravotku musíš zo zákona, to nie je na Tvojom rozhodnutí. Okrem toho s dlhom máš zablokovanú cestu k prípadným úverom, hypotékam, kreditkám, ak by si potreboval uhradiť pobyt v nemocnici a operáciu napríklad pri zlyhaní srdca...to Ti tých pár eur mesačne odložených z výplaty veľmi nepomôže

simca06022011
24. feb 2025

rebelstvom typu neplatim nic nedosiahnes, je to povinne = budu to vymahat.

lalilili
24. feb 2025

@mirec273
Milý autor,evidentne ani nietušíš ako veci fungujú? Koľko je všade vôkol takto chytrých ľudí, ktorí sú vďaka svojej chytrosti zadlžený, že to ani nemajú šancu splatiť a pritom to čo robia dáva zmysel, že? Vôbec si sami nemôžu za to v akej sú sitácii,že? To sistém je zlý, že? A najzaujímavejšie je ako si sám protirečíš, odkladáš si z každej výplaty aby si mal na zdravotné úkony, lebo ti nevyhovuje prístup poiisťovne, nechceš byť poistený a pritom sa zaujímaš o prechod do inej poisťovne? Si z Kocúrkova? Spamätaj sa do kedy je čas.

lucia11kob
Autor odpoveď zmazal
Strana
z2