Chcem sa zbaviť dlhov
Ahojte,prosím poraďte mi nejakú nebankovku s ktorou máte dobrú skúsenosť. S manželom sme už zúfalý. (Prosím nepíšte mi svoje názory na nebankovky, ale s ktorou ste mali akú skúsenosť).
Ďakujem vám za informácie.
....nebankovka????? to skor ten osobny bankrot - https://www.centrumpravnejpomoci.sk/sekcia/7-za...
Nebankovkou sa dlhov nezbavis
neporadím, nemám skúsenosti ani s bankou a už vôbec nie s nebankovkou. Najhoršia vec zadĺžiť sa...
Platiť dlhy ďalšími je tá najväčšia hlúposť akú môže človek urobiť, z toho sa už nikdy nevymotate. Radšej sa uskromnit a splácať to čo máte. Pretože tých dlhov sa takto nezbavis, len ich bude viac a viac. A keď teraz očividne máte problém splácať, ináč by si sa to nepýtala, tak potom to bude ešte 2x taký problém
na zbavenie sa dlhov je len jedna možnosť a to ich platenie. Nebankovkou spadáš ešte na väčšie dno v akom si. Namiesto hľadania nebankovky by bodlo k zamestnaniu nájsť ešte brigády, keď už ste takí zúfalí. A to fakt nemyslím v zlom, ak nechcete zle dopadnúť tak inú možnosť nemáte
Zabudni na nebankovku a radšej si daj vypracovať splátkové kalendáre
@shima14 zrejme máš v pláne zobrať od nebankovky ďalšiu pôžičku, splatiť ňou dlhy a splácať potom len túto jednu. No zober si papier a napíš si naň, koľko ti požičajú a koľko budeš musieť mesačne splácať. Porovnaj si, koľko ti požičajú a koľko im vrátiš. Mysli aj na to, že môžeš prísť o prácu, mať dlhšiu PN a dostaneš sa do takých problémov, o akých sa ti nesnívalo. Nie je lepšie hľadať miesto nebankovky ďalšiu prácu na skrátený úväzok, alebo aspoň brigádu? Pomocou nej dlhy splatíš skôr a nehrozí ti, že sa dostaneš do ešte väčších, ako máš dnes.
@shima14 skor ako nebankovku skuste splatkove kalendare si vybavit. Hypoteka sa vam neda navysit? Mate zamestnanie a cisty uverovy register? Najst si dalsiu pracu. Da sa zvladnut 1,5 uvazku (teda k praci si najst aj polovicny uvazok) aj dlhodobo. Nejake brigady, upratovanie, zahrady, stavby... Popr popredat hnutelne veci - napr.auto, mozno za neho vela nedostanete, ale usetrite na pohonnych hmotach, poistkach, servisoch...a ked sa pozbierate, auto si kupite.
Ak ti nedá banka peniaze(omeškane splátky,nezaplatené splátky,výzvy atď),s najvyššou pravdepodobnostou ti ich nedá ani nebankovka..ak máte všetko v poriadku,refinancuj radšej úvery v normálnej banke s normálnejsim urokom
Presne ako radia vyššie. Nájdi si finančného poradcu. Väčšina pracuje zadarmo (provízie majú z bánk a produktov), treba niekoho kto ma pod palcom viac bánk...napríklad z Partners Group a podobne.. Ale hľadaj referencie aby to.nebol nejaký začiatočník. Určite nájdete riešenie a nastavíte systém aby ste nedopadli.zle.
@janka1011 suhlasim...
@shima14 fakt nebankovku NERIES lebo budete este vo vacsich 💩 ako ste.
V prvom rade si na papier napis vase príjmy a vydaje a škrtaj co sa da vo vydavkoch, bez coho sa zaobides. Zacni malickostami ako napriklad cigarety, alkohol, sladkosti ( netvrdim v ziadnom pripade ze ste alkoholici alebo nieco take len vymenuvam veci co clovek nemusi mat😉)
Dalej setri v domacnosti - ak netreba nesviet svetlo v miestnosti kde nie si, s vodou tiez opatrne....ak potrebujes oblecenie siahni po sekaci (vedia tam byt super kusky za super ceny a nikde nie je napisane ze to je zo sekacu)...
Prehodnot napr.kolko platis pausal na mobil (moja vlastna skusenost- platila som 60e a presla som na nizsi pausal za 20e a ten mi tiez bohate staci....)
Rob si zoznam presny co kupit v obchode aby ste na kuchynu minali s rozumom...planuj presne co varit a podobne.
Treba postupne takto setrit a rozmyslat a prosim este raz NECHOD DO NEBANKOVKY...🍀 drzim palce

@shima14 a ako sa chceš v nebankovke zbaviť dlhov? Akurát si narobíš ešte väčšie