icon

Chlap odišiel k milenke a nechce platiť hypotéku

carrot_apple
29. okt 2020

Ahojte, zaujímalo by ma, či by mi mohla daka baba pomôcť objasniť aký je postup keď: dvaja manželia s dvoma deťmi- skolopovinnymi, si vzali hypotéku na dom a stalo sa po 6tich rokoch, že chlap si našiel inú a odsťahoval sa od manželky a detí. Chlap svojej ešte manželke ( ešte nepodal o rozvod),vykrykuje, že nebude platiť hypotéku... Otázka; banka môže pomocou svojho exekútora siahnuť na jeho plat, nakoľko jeho manželka má minimálnu mzdu a on zarobí v hrubom cca 1200e.....? Či ako bude banka postupovať, keďže majú z čoho to platiť len proste on nechce lebo v dome nebýva... ďakujem 🎀??

carrot_apple
autor
30. okt 2020

@carrot_apple vraj vojak má 100 percent PN, keď ochorie má plat ako keby robil

carrot_apple
autor
30. okt 2020

@ivkazba som ti písala, že nemôže robiť 24 služby v nemocnici a nočné, deti sú malé

carrot_apple
autor
30. okt 2020

@stanulienkat vojaci majú 100 percent PN ku

stanulienkat
30. okt 2020

@carrot_apple a ked si najde frajerku,co zaraba 2000 e, to bude vyzivne..😂😂😂

marianeta
30. okt 2020

@carrot_apple no tak to je pekné hlúpi keď si neuvedomuje, že vlastne tu hypotéku splácať bude.. aký má význam posielať jej peniaze keď to isté môže rovno z jeho účtu odchádzať do banky a deti budú aj tak s holou ritou chodiť.. A ráta aj s výdavkami na stravu, školu, poplatky za dom ako elektrina ,plyn, plus ročná daň za smeti a domova daň prípadne nedoplatky? A naozaj chce riskovať prácu na čierno? Na to aby toto celé utiahla by si musela minimálne 800€ zarobiť mesačne na čierno aby decka nestradali.. A v čom si chce akože na čierno privyrobiť? Upratovaním domov či bytov asi ťažko zarobí na taký život aký sa chystá mať ako matka samoživiteľka..

mikadooo
30. okt 2020

@carrot_apple lebo tak ste to podpísali v hypotekárnej zmluve. Banka nemá nárok siahať komukoľvek na plat. Ale má nárok dať vaše bývanie do dražby. Preto. Pohľadaj si hypotekárnu zmluvu, všetko tam máš rozpísané.

stanulienkat
30. okt 2020

Len aby frajerku nenabuchal.. Lebo bude po vyzivnom..😂😂😂

majkeel
30. okt 2020

@carrot_apple 🙂 Mas dobre informacie o jeho plate, ze dooost mu zostane.
Srandovne je, ze miesto toho aby clovek hladal sposoby, aby nejako zvysil svoj minimalny prijem, sustredi radsej vsetku snahu na to, aby riesil inych ludi a presmeroval co najvacsiu cast ich platu k sebe.
Mne pride vojak ako nebezpecne povolanie, pocitat do nekonecna s jeho peniazmi, co ak sa mu nieco stane ...

acrobaleno
30. okt 2020

Nechcem nikoho uraziť, ale tie argumenty prečo si nechať dom sú slabé ako čaj v nemocnici.

nikyball
30. okt 2020

@carrot_apple ty si si zaumienila , že chces niečo počuť a kým ti tu ľudia píšu iné stále hľadáš niečo aby si si to vysvetlila po svojom.
Si totálne finančné negramotna a asi chces s tým chlapom vybabrať ale takto nefunguje.
Najlepšie by bolo dom predať, vyplatiť hypo a začať odznova. Hypotéku na teba nikto nedá, keď zarábas minimálne a na čierno , čiže som to pochopila tak, že sa chces s ním dohodnúť , že ju budes platiť sama, s čím on môže súhlasiť, keďže v konečnom dôsledku on bude vlastniť polku domu ,ktorý budes splácať ty.

carrot_apple
autor
30. okt 2020

@marianeta no vraj jej to vyšlo, a on- to je cena za to, že ich opustil a o nič sa vôbec starať nebude, ani o deti...550plat+ 400vyzivne+ privyrobenie 150= 1100 v čistom, že jej to stačí

carrot_apple
autor
30. okt 2020

@majkeel nikde som nepísala, že ráta donekonečna s jeho výživným, a písala som aj prečo nemá lepšiu prácu, stačí si prečítať

carrot_apple
autor
30. okt 2020

@stanulienkat však ona s tým ráta, ale dovtedy, deti budú staršie o rok a môže ísť na nočnú a bude mať viac peňazí, veď čítajte pozorne čo píšem, nieje to na večnosť a za dva tri roky môže 24rky služby vziať keď deti budú môcť ostať samé doma

stanulienkat
30. okt 2020

@carrot_apple a o dalsi rok mozu ist deti do prace a budu milionari😂😂 Oh,nechcem ta urazit,radsej uz nic nepisem....

nikyball
30. okt 2020

@carrot_apple za ideálnych podmienok kde netreba údržbu domu, opravy, a nič sa nepokazí to môže vychádzať. Ale stačí že odíde chladnička alebo nedajbože sa jej stane že pôjde na PN tak to bude plaču 🤦

nikyball
30. okt 2020

@carrot_apple v akej realite žije? Keď budú deti väčšie ,budú viac potrebovať a na tých nočných zarobí možno o 50 eur viac . Ľudia nebohatnu vďaka nocnym 🤣🤣🤣

carrot_apple
autor
30. okt 2020

@nikyball vidíš,aj ja som jej to vravela, že čo keď ochorie,proste nerieši roky rokúce dopredu, stačí zatiaľ najbližšie mesiace zabezpečiť a uvidí...hm tak mi to povedala

carrot_apple
autor
30. okt 2020

@nikyball bohužiaľ,deti si budú musieť zarobiť ak budú chcieť niečo extra, su zdraví, majú ruky nohy...jej slová

carrot_apple
autor
30. okt 2020

@nikyball no ak by išla do Rakúska na dva týždne a dva týždne by bola doma a robila v nemocnici...vraj by sa finančne dalo,ale to je hudba ďalekej veľmi ďalekej budúcnosti

carrot_apple
autor
30. okt 2020

@stanulienkat nepotrebuje byť milionárka,ale slušne žiť, už sie tu z toho srandu robíte,ale ja ani ona sa nesmejeme, super niekoho osočovať cez písmenká čo? Pre ňu je to vážna vec...

heleninamama
30. okt 2020

Čítam, čítam a strašne fandím tomu chlapovi, že odišiel - od takej obmedzenej a hlúpej ženy. To snáď ani nie je možné, že toto behá po svete, rozmnožuje sa a má aj volebné právo.

carrot_apple
autor
30. okt 2020

@heleninamama však a čo má robiť? Nemá kde bývať, nič by jej neostalo po predaji domu...

majkeel
30. okt 2020

@carrot_apple No opustil. Kebyze to este chvilu rozoberieme, zistime, ze po navrate jej uz iba liezol na nervy, uz sa iba hadali a bolo jej lepsie, ked bol na misii a ona mala doma klud.🙂
Stale mi to pride nerealne od veci s platom 550 eur chciet mat dom, splacat ho a udrziavat. S 2 detmi radsej nech ide do bytu a ma to bez starosti ako lietat praca, brigady, deti, dom, zahrada,...
Neviem, ci 1100 eur mesacne je dost na zivot v dome (prevadzka domu ...) a to chce ist do prace, stihat robit na cierno a starat sa o deti.
Otazny je pristup, ze muz, aj ked dovtedy plne zenu podporoval a financoval, po rozvode je hnusny hmyz, ktory ma iba pracovat, co najviac posielat, ze mu peniaze same skacu na ucet, sam nepotrebuje byvat, jest a na rozdiel od zeny si nezasluzi uz ani dalsi normalny zivot, ani pristup k detom, ... ;)
Este nema ani novu hodnost, ani plat a uz porcujete medveda. 🙂
Nikto sa nesmeje, len ten ta extremnost, ze doteraz nic - bola doma s detmi, potom praca za 550 eur, zrazu sa zobudila a chce ist na 200%. Dom na hypo, dve prace, deti, brigada v at. To je trosku neuveritelne, taka zmena, nahle "vrtula" v zadku a take plany. Ale drzim palce, nech sa aspon cast z tych pracovnych planov splni a urcite lepsie ako spoliehat sa na stastie. 🙂

nikyball
30. okt 2020

@carrot_apple Podľa mňa ta klame aj ona. Na jednej strane jej muz nechce platiť hypotéku, z toho jej velkodusne bude posielať 400 e, ale vlastne ešte nie sú ani rozvedení a ona už dopredu počíta s tým,že mu zvýšia plat?!
Daj si ty alebo ona či koho tu riešime povedať. Ešte raz si prečítaj čo ti tu radili vyššie a začnite používať mozog. On bude posielať 400 e a ešte by si nechal od exekútora siahnuť na plat za dom,v ktorom nebýva?
Keď si tu hypo nedoriesia bude to tak, že jeden z nich je dlžník a druhý spoludlznik. Keď nebude platiť on, budú to vyžadovať platiť od nej, s tým že vlastníkom bude stále aj on. Ak to nebude platiť ani jeden, dom si vezme banka. Banka sa nebude s nimi dohadovať zaco prečo načo.
Z toho čo píšeš si ona zaumienila aj 400 eurové alimenty aj to aby splácal hypotéku.vychadzam z tvojej prvej otázky. Ona zarába minimálnu ale jemu nech zvýšia aby mal z čoho žiť. A ešte mi to pripadá tak , že podľa všetkého sa jej náklady na dom nikdy netýkali keďže si to nevie vypočítať čo koľko stoji.

carrot_apple
autor
30. okt 2020

@majkeel ja sa tiež čudujem, vraj to tak chce..

nikyball
30. okt 2020

@carrot_apple čím viac o nej píšeš mi pripadá viac a viac retardovana. Ona nerieši roky dopredu? Ale zjavne rieši len to čo jej vyhovuje a čo nemá isté. Čo sú platy všetkých členov rodiny okrem toho jej

heleninamama
30. okt 2020

Baby, kašlite na to, keď niekto chudobný nielen finančne, ale aj duchom, to je samovražedná kombinácia. Tu sa nedá pomôcť, keby ste ako chceli - jedine tú ženskú vydržiavať...
Takýchto ľudí radšej len obchádzať.

nikyball
30. okt 2020

@carrot_apple ak by išla do Rakúska. Stále je tam to Ak by. Ona nech rieši čo sa deje teraz. A ak by do toho Rakúska chodila a ťahala aj 48 tak potom nech si kúpi dom, AK BY mala naňho peniaze. Ale tu je každé slovo zbytočne. Držím palce tomu mužovi že ak by jeho ex zrazu bola sebestačná možno by ho prestala chcieť osklbat aj o to, čo ešte nema

carrot_apple
autor
30. okt 2020

@heleninamama nevieš všetko,tak ako ja,ale stikam sa snou od začiatku ako spolu chodili a ver mi, z jej strany bola viac ako snaha zostať s ním a čo už keď on rozmýšľa tým, čo má medzi nohami,ktovie ako ty by si sa k tomu postavila..

carrot_apple
autor
30. okt 2020

@heleninamama a čo má čakať, že nebude platiť hypotéku a ešte ju s deťmi vyhodia? Nemá teraz na to predať dom a bývať inde, ešte by boli v minuse, strašne veľa vrazili do toho domu aj podiel z rodičov skeho domu tam dala... strašne sa zaplietli a on má ísť slobodný bez záväzkov kade tade a ona s deťmi sa má pretĺkať?