Čistý príjem rodiny
Zienky zaujima ma kolko by mal byt prijem rodiny v cistom podla vas a na kolko clenov. Napr. trojclenna rodina ( rodicia plus dieta) 800eur. A kolko by podla vas mal zarabat chlap. Zaujima ma hlavne vychod. Dakujem
@sharmana možno (určite) budeš prekvapená, ale my s mm mesačne minieme cca 250eur za stravu, drogériu, výlety, oblečenie atď. Nájom nás aj s poplatkami a netom stojí 370eur, telefóny cca 20eur, MHD mesačne 20eur. Auto nemáme, zatiaľ nepotrebujeme a nechceme. Poistenie platím ročne, ale mesačne to vyjde tých 50eur. Čiže minieme se vším všudy nejakých 700eur a to si žijeme fakt super, viac nepotrebujeme, nechceme, aj keď možme, jednoducho tú potrebu nemáme a radšej si to odložíme napr. na lepšiu dovču, pre prípad vypnutia príjmu atď. A rozhodne neživoríme 😀
Baby, ja si myslím, že takýchto a podobných tém je tu veľmi veľa a vždy! sa skončia iba hádkou. A úplne zbytočne. Každý sa môže prikrývať iba takou perinou na akú má. Akosi som nepochopila otázku, že koľko má muž zarobiť? Ja si myslím, že každý normálny chlap, ktorý žije pre rodinu, sa snaží zarobiť čo najviac. Ale keď to nejde, tak to nejde. Nie každý je podnikateľ a sám sebe pánom. A nie každý deň je nedeľa. Ja sa priznám, dúfam, že ma tu za to nikto neukameňuje, že ja ani neviem koľko sú naše mesačné príjmy a výdavky.
@sharmana Vieš, ak by si musela vyžiť z 800 eur, tak by si vyžila a musela by si. Ako v tej reklame, keď musíš, tak musíš. 😀 Ale nie vážne, myslím, že tu porovnávame neporovnateľné. Ak žije 3 členná rodina v Bratislave a žijú sebestačne, tak tie výdavky sú iné ako keď si vezmeš 3 člennú rodinku niekde na východe na dedine, ktorí žijú povedzme s rodičmi v rodinnom dome, aj nejaké zvieratá chovajú, aj pestujú. Je rozdiel, či má niekto malé dieťa alebo stredoškoláka či nebodaj vysokoškoláka, je rozdiel, či sa stravuje rodina normálne alebo má niekto špeciálnu stravu, napr. diabetik. celiatik. Tých faktorov je tam veľmi veľa.
@annie6 je to smutné, ale asi máš pravdu... je to problém myslenia ludí... pokial budú ludia stále chamtiví, tak to bude rovnaké všade, niekto bohatý, niekto chudobný...
ja som zažila rôzne obdobia vo svojom živote, dnes by sa mi tažko z takých nízkych platov žilo... ale tiež sa nejako nerozhadzujem a viem aj šetrit, bola som k tomu vedená od malička...
je to naozaj o tom, ze kolko mas, tak z toho vyzijes .... mali sme rozne prijmy a vzdy sme vyzili ... treba dobru organizaciu 🙂
@adeala zivot vo dvojici je neporovnatelny co sa tyka financii so zivotom s dietatom 🙂 😉
@zuzanockamt ale silne pochybujem, že nás bude dieťa mesačne stáť 800eur
@adeala súhlasím s tvojím názorom a je super, že si spokojná so svojím životom. Každý má iné chúťky, iné priority, iné potreby.
@adeala tolko nie, ale je to teda rozdiel a poriadny 🙂
@natalienka12 ale to ja velmi dobre viem 😉 ja som zažila v živote už dosť, aj nízke príjmy, aj vysoké, aj úvery, aj život bez úverov.... avšak základné výdavky bývanie, strava, lieky, drogeria, oblečenie, naklady na skolu, škôlku, auto, poistky, rôzne poplatky, cestovné..... no ťažko to vtesnať pri 3 ludoch a úvere do 600 eur
je to naozaj individi, preto som dala rozpis výdavkov v BA, nenapísala som, že to platí na celé SK a na každého.. kto nemá úver, zas má nižšie výdavky, alebo sú nižšie úvery v iných častiach Slovenska... na strave sa dá možno ušetriť, ale nie pri dieťati, ak musíš kúpiť nebodaj umelé mlieko, plienky, alebo neskôr jogurty, zeleninu, ovocie, nejaké tie sladkosti, hračky... no neviem, neviem, ale to sa šplhá v každom kraji do iných súm...
@zuzanockamt jasné 🙂 ale tak ak jeby stojí 300eur mesačne, tak máš 1000eur na mesiac a stále by som viedla svoj spokojný život a určite neživorila. 🙂
@sharmana ked musis vyzit tak musim inak sa neda
my mame 2deti ja rodicak + mm inv dochodok+ mam na neho prispevok
cca 850eur
byvame sice u rodicouv dome( vlastne poschodie ,vlastny vchod, aj vlastna brana)
ale platime teda pozicku 150eu mesacne+ 50eur davame na elektriku + seky poistky sporenia telefony dokopy nejakych dalsich 250eur dokopy
kedze viac veci mame na splatky( inak sa neda)
a na stravu minieme cca 250eur mesacne( v tom su aj drogeria, plienky, lieky ktore mm uziva denne,benzin a pod.)
a za zvysnych cca 100eur (niekedy aj 150) ak su akcie a zlavy na potravinach
z toho sa vzdy nieco kupi.. napr za dva mesiace odlozime mame na drevo, uhlie, dan kazdy rok co sa plati popr dokupime na dorabku co potrebujeme zabradlie na schody sme teraz kupovali a podobne veci
a musime predtym 3mesiace nam stopli ten prispevok a to bolo ako fakt hrozne...
preto kym mam rodicak nam akurat skoncia postupne splatky co mame cca za 150eur splatky mesacne tak ked uz budeme mat iba 650eur tak nam to bude akurat tak vychadzat
vela veci nakupujem v bazariku sekaci v zlavach i ked oblecko starsie sme podostavali a nove vacsinou podostavaju na sviatky a narodky...od rodiny
@zuzanockamt ježiš mária KEBY* 😀
@janka9898 ale ved to som písala, ked nemáte úver na bývanie, tak je to iná suma... pripočítaj si teda sumu za úver čo je 500 eur za 3 izbák a nájomné v byte máš 200 eur a hned ti stúpne suma mesačných nákladov... chápeš? 🙂
a inak sama vidíš, že nie je to jednoduché vyžiť tak, lebo niečo potrebujete a musíte brať pôžičku a si vezmi, že to beriete pôžičku práve na tie bežné veci, ktoré nerátaš do výdavkov mesačných, ale nakoniec sa tam aj tak odrazia.. vezmi si, že by si musela platiť ešte za strechu nad hlavou... veru 50 eur by to nebolo..
a toto je to neporovnatelné.... takže ked niekto napíše, že dá sa v pohode vyžiť zo 600 eur celá rodina, je to pravda, ale za úplne iných podmienok, že? 😉
..
@natalienka12 uplne stebou suhlasim! A som na tom rovnako 🙂
@janka9898 ano, ked musis tak musis, ale toto by bola skôr debata na ludí, ktorí majú podobné výdavky... úver a nájomné bytovému, strava, deti, poistky, drogeria, kozmetiska, poplatky, cestovné.....
150 eur a 50 elektrina čo platíte, to je len výška nájmu za 3 izbový byt s energiami... ak by si chcela bývať vo svojom dome, zas musíš brať úver... takže toto je ten rozdiel....
proste sa to nedá porovnávať, ked má niekto pomoc od rodiny, žijú s rodinou alebo spolupodielajú sa na nákladoch...
aj vlastný kúpený starší byt by ste museli ešte zrekonštruovať, takže je možné, že by si mala o to vyšší hypoúver aj na prerábku (t.j. úver a plus na prerábku, spotrebiče, zariadenie bytu).. hold realita...
preto ked niekto napíše, že dá sa vyžiť aj so 600 eur, tak je to pravda, ale za úplne iných podmienok, a väčšinou ako pozerám je to tak, že ludia pri tom nemajú úver, majú pomoc od rodiny, alebo s rodinou bývajú
Nic v zlom, no podla mna blba diskusia, nakolko si mozem priat aj nekonecny prijem, ked stale sa najde nejaky debil, ktory prikyvne aj na minimalku a doma bude plakat, ako malo zaraba. Ja nepochopim slovakov v to m, ze sa nevedia za seba postavit-vsetci spolu. Zijem na vychode, manzel zarobi do 700 eur, ja mam rodicak, zatial sme 4 ria, mame fix. Vydavky do 500 eur mesacne, zvysok strava a co vyskoci. Zijeme normalne, zeleninu si dopestujem sama aspon v lete. Samoska, ze by som brala vyssi prijem, ale na kazdom pohovore mu ponukali 500 v hrubom.
@natalienka12 ja ta neukamenujem lebo priznam sa viem aky mame prijem no okrem pravidelnych vydavkov nemam zratane ost. vydavky. stravu radsej ani neratam lebo tyzdenne 2x sme v obchode. lacnejsie nas vychadzaju jarne a letne mesiace kedy nekupujeme zeleninu nakolko ju nasi pestuju v zahradke a raz rocne sa urobi zabijacka a na niekolko mesiacov mame aj maska. netvrdim ze si zijeme zle ale ani neskaceme. kupujeme veci vacsinou v akciach ci uz oblecenie alebo drogeriu.
ale ak mozem z vlastnej skusenosti povedat tak je lepsie vyhladat predajcov na dedinach na zeleninu a ovocie a je to lacnejsie. zemiaky, mrkva a petrzlen urcite. ak mate kde skladovat tak je to lepsie ako kupovat po kilach. zavaranie je narocne no oplati sa ci uz lekvar, kapustu alebo leco. v zime ked clovek nevie co uz by jedol lebo masa ma plno a zelenina je tvrda a nezrela tak domace leco je nieco bombove. obdivujem rodiny ktore ziju z 500 a menej lebo u nas co sa usetri tak o mesiac neskor to ide na necakane vydavky a tych je stale dost.
Niekto tu hodil otazku kolko stoja byty a hypo,,,, blizko BN sme kupili väčší 2izb 2 balkony s garažou a zahradkou a hypo nan platim 112 Eur - štatny prispevok čiže ma vyjde hypo 80 Eur 🙂 spotrebak na dofinancovanie bytu - 50, naklady na byvanie 95 elektrika 35 plyn 20 , telefony spolu 50, poistky spolu 55, školka 30, ja rodičak 225, išla som spat do prace ked maly mal 2 roky , moj plat je niečo cez 400 zatial lebo ledva popri malom spravim pracovny fond 🙂 , muž jedna praca 650, popri zaraba ale to mi moc info nedava nejak netreba, odklada kupuju sa z toho drahšie zaležitosti. ešte som zabudla benzin to je položka cca 120 mes a strava kozmetika kadernička oblečko . my žijeme v pohodke , nejak zvlašt sa neobmedzujeme.
My sme4 clenna rodina a zijeme z 950euro z toho vsetky vydavky na el,plyn,telefony,internet 230euro,strava a kozmetika ,plienky 450euro,benzin 100euro,osatenie mesacne 50euro priemerne.nemozeme si dovolit ziaden luxus ziadne dovolenky,restiky,znackove oblecenie.....

@sharmana ked musis, tak musis, nas prijem je mm plat cca 370+moj rodicak+pridavky, sme traja+pes, zijeme sami bez rodicov, platime aj hypoteku a zatial nejako z toho aj vyzijeme, ked si najdem pracu aj ja, zas to bude torchu lepsie