icon

Čo prinášajú nové konsolidačné opatrenia?

jaroslav81
17. sep 2024

Tak čo poviete na nové konsolidačné opatrenia? Hlavne 23% DPH a pravdepodobne aj zrušenie daňového bonusu na deti pre ľudí s vyšším príjmom?
https://www.topky.sk/cl/10/2854943/NAZIVO-Zasad...

rikarika
18. sep 2024

@simca06022011 ty si riadna hlupost, rodicovsky dochodok nikoho nerozhadal, to zvladli adepti aj bez neho...a pises strasne nezmysly ....ze vyplacat sa logicky nebude tam, kde osoba neodvadza realne poistne...to si mi chcela napisat, ze ja neplatim poistne???. akoze z mojej mzdy ma stat pekne poistne, tak logicky by z neho mohli mat nieco aj moji rodicia.....a btw kolko ty precitas knih cca za rok?

mayami
18. sep 2024

@gribka1 akosi som v tom prehliadla iróniu, asi bola veľmi čierna 😂

gribka1
18. sep 2024

@simca06022011 Už len ten princíp, že knihy čítajú bohatšií, tú sprostosť ktorú uviedol ako dôvod. A také encyklopédie a knihy ktoré majú hodnotu, aby si ich mala v knihovničke doma nie pozrieť a vrátiť, tak to už pocítiť pri zvýšenej DPH, A rodičovský mal určitý zmysel, ale s tým málokto súhlasil, nech nie je, ale akože leukoplast 2%? Aj to je hlúposť.

gribka1
18. sep 2024

@mayami Možno som to ja zle pochopila, ružové okuliare😅

katies0410
18. sep 2024

@jaroslav81 tak príklad konsolidácie v praxi v našej firme. Vyše 1100 zamestnancov. Pre našu firmu výchadza 2 700 000 ročne poplatky za finančné transakcie..čo myslíte, koľko firiem tu zostane?

rikarika
18. sep 2024

@katies0410 presne toto je to ze aj opatrenia pre firmy, pociti v konecnom dosledku len ten obyc clovek

mayami
18. sep 2024

@rikarika veď to, robia to úplne super dokonale

katies0410
18. sep 2024

@rikarika pre našu firmu likvidačné. A to je zlomok zatiaľ toho, čo dali..

simca06022011
18. sep 2024

@rikarika .Ano rozhadali, staci si pozriet diskusie a rozne spravy, co isli potom ako to zaviedli, ked zacali rodicom chodil listy. Nebola vobec rarita a nie len kvoli vyske prispevku... ak ma z tvojej mzdy stat pekne poistne, tak tvoji rodicia z toho nieco maju aj teraz, sice menej ale co? vsak zarobis, tak im posli. Chapes ze tie peniaze nam zobrali zo setrenia na dochodok?? To nedaruje SP len tak ludom.. Ale teda ok.. snivajte o svojich prispevkoch rodicom :D Proste pridali nezmyselnu vec, zistili to,a le teraz nie je len tak lahko cesty spat... pretoze lud si zvyka na rozdavanie.
A knihu precitam za cca tyzden dva, cize precitam ich dost...

@gribka1 mna nezaujima aky dovod uviedol... Odjakziva su knihy luxusny tovar, od kedy ich tlacia tak mozno z tade to vytiahol. A pisem, ze knihy isli vyrazne hore aj bez vyssej dph, to som nevidela, ze by niekto kritizoval, vsetci to beru ok... Ano dph by mohla byt nizsia a aj na kopu inych veci. Obliekat obuvat sa nepotrebujes? hygiena nemusi byt? Kolko encyklopedii potrebujes za zivot v kniznici? kolko ich kupis kazdy mesiac? zrujnuje ta to? Aha nie.. proste halooo sa robi okolo toho, ako keby islo o zivot. Nejde. A kniznicu som pisala k otmu, ze deticky a studenti nebudu moc si knizky kupovat, no odjakziva rozumne deti a studenti chodili do kniznic. A knihy nekupovali ak to nebolo uplne nevyhnutne.

mayami
18. sep 2024

@simca06022011 je rozumné, aby sa chodilo do knižníc, tiež som sa tak nastavila a hneď ma to aj prešlo, keď som zistila, že dcéra má väčší výber kníh doma ako tam, takže ľudia by možno aj chodili, keby boli dobre zásobené

gribka1
18. sep 2024

@simca06022011 Tak dobre, DPH za zvyšné veci, oblečenie, obuv, drogériu a všetko ostatné, to je v pohode? A áno, tie knihy sa nebudú až tak kupovať, to je logické, aj iné veci samozrejme sa nebudú toľko kupovať. No ale potom ten konsolidačný balíček nezafunguje z princípu, že ľudia nebudú míňať. Takže budú musieť nájsť iné zdroje, ktoré môžu bolieť ešte viac. Proste celé zle a nejde tu len o tie knihy preboha.

rikarika
18. sep 2024

@simca06022011 ale stat nemoze zato ake maju dospele deti vztahy so svojimi rodicmi, ak si sa aj ty rozhadala preto so svojimi rodicmi, tak problem bol inde a nie v samotnom rodicovskom dochodku....no a je teda fajn, ze ta na jednej strane trapi ze to co dostane tvoj rodic teraz, je presne ta suma, ktoru si chcela odkladat na dochodok...ale preco ta potom netrapi napr navyseny prijem pana premiera??? Mne nasa ficopele vlada zobrala z mojho dochodku cast II. piliera.....tebe nie? to ta netrapi?

larinka552
18. sep 2024

@mayami tak tak, neurobil a ani neurobi
Dochodcom zvysil prispevok na pohreb 🙈
Robim si srandu predsa, co ine uz zostava 😭
@gribka1 nepochopila si to zle ale asi som to napisala prilis presne ako ficovolici 😭😃 Tak preto maju problem to rozoznat, ze to je ironia

mayami
18. sep 2024

@larinka552 bolo to veľmi autentické 👍😁, ani na samotnom Ficovom profile by ti nezmazali komentár😄

dada2610
18. sep 2024

@jaroslav81 takže napríklad smetiari so 750 € platom, ktorí ti odvezú odpad spod zadku, ktorý vyprodukuješ, nemajú mat nárok na daňový bonus? Oni nemajú právo mať deti? Či všetci obyvatelia mame byť študovaní s vysokým platom? Kto by ti potom tie smeti odviezol? 🤔🤔🤔

gribka1
18. sep 2024

@dada2610 Len sa pytam, oni nemali daňový bonus?

simca06022011
18. sep 2024

@rikarika škoda slov.

rikarika
18. sep 2024

@simca06022011 chapem, rodicom dat nie, panovi premierovi v pohode.....veru skoda slov...

simca06022011
18. sep 2024

@gribka1 ale tu sa narieka za knihy všade.. preto sa píše o knihach. Robí sa z toho dráma... ja viem co to stoji zvýšiť DPH, napr veľa firiem nebude môcť ani cenu zvýšiť kvôli tomu, lebo konkurencia nepusti proste a budú sa rušiť prevádzky, zamestnanci prepúšťať... A duplom, keď sa tych par percent dph spojí s ostatnými výdavkami, ktoré firmy majú a vôbec neklesaju

gribka1
18. sep 2024

@simca06022011 Ale veď to je téma o celom balíčku, tie knihy boli len vypichnuté, problémom je celý balík. To nás ako štát ekonomický dá dole. Žiadna podpora na rast, nech sa odrazíme, ani si neviem predstaviť ako sa firmy zachovajú.

rikarika
18. sep 2024

@simca06022011 nemyslim se ze by sa tu za knihy nariekalo, skor je z toho sranda, ako to ten blbecek podal

majuskano
18. sep 2024

@raztovsetkozmizne prázdna hej? Na zvýšené platy poslancou, ministrov a renty kadekomu!!!! Sa preberte už Slováci!!!!

gribka1
18. sep 2024

@majuskano My sme tu prebratí, nemusíš s toľkými výkričníkmi, lebo mi to pripomína tú druhú fajtu slovákov.

nyusika
18. sep 2024

@lienka.7 prave preto, ze rodficovsky dochodok siel konkretne z mojho prijmu konkretne mojim rodicom, to povazujem za celkom fajn bonus.

mell27
18. sep 2024

@gribka1 tak, že za to zaplatíme všetci. Moja sestra pracuje v zubnej ambulancii a kvôli tejto reforme budú zvyšovať poplatky pacientom za výkony....

simca06022011
18. sep 2024

@rikarika @gribka1 ku kompletu som písala hneď na začiatku. Tu sa x posledných strán fnuka za pár eur ročne rodičom, a knižočky. A s rentou premiéra ani platmi to nemá nič. V objeme to je úplne neporovnatelna suma, ktorá sa rozdá v populárnych opatreniach. Samozrejme nadšený nie je nik, keď štát nemá a zvyšujú si platy hala bala a vyplácajú 50t odstupné manažérom, ktorí nič neurobili. Ale popravde, kto by to robil za 2-3tisicky? Nik. Mňa napr viac poburuje plat nášho primátora ako Ficov a to uz roky😂 ale to je iná téma. Ako som písala od sociálnej vlády sa nedá nič rozumne čakať podľa mňa... oni nechápu, to co napr sas. Ze treba podporovať prácu, podnikanie a nie naopak. Za 12rokov sa tu tak zhoršilo podnikanie, že sa to nedá opísať. Nezjednodusili nič, vsetko sa len komplikuje a zhorsuje😂 dokonca si pamata že DPH sa zvyšovala dočasne (!!) , nuž len ju zabudli znížiť späť 😂

nyusika
18. sep 2024

@simca06022011 najviac placu nie je okolo tych rodicovskych dochodkov.
ja za najvacsi problem povazujuem novy vypocet danovych bonusiv na deti a zvysenie DPH

gribka1
18. sep 2024

@mell27 Mne je to jasné

nyusika
18. sep 2024

@simca06022011 a nezabudnime na systematicke a cielene tunelovanie druheho dochodkoveho pilera (Fico to zacal robit v roku 2006)

simca06022011
18. sep 2024

@mell27 aj bez toho by nezvyšovali?😂 čo sa tvarime? Minulý rok som si dala meniť veľkú plombu, 60eur, pred 2tyzdnami som bola s dcérou kde iba mini v ryhe sa opravovalo, ani anestézia ani nič, raz dva spravené a 100eur a ešte ze, 30 eur zľava, lebo inak by to bolo 130😂 fakt sa netreba tváriť, ze neviem co.... prakticky DPH zvýši cenu o... zo 120 eur na 123eur.. čiže 3eura na 100vku.. tak si potom porovnaj cenník, či to tak aj bude.