Čo prinášajú nové konsolidačné opatrenia?
Tak čo poviete na nové konsolidačné opatrenia? Hlavne 23% DPH a pravdepodobne aj zrušenie daňového bonusu na deti pre ľudí s vyšším príjmom?
https://www.topky.sk/cl/10/2854943/NAZIVO-Zasad...
@petronelag ja nehovorím o živnostníkoch ale o podnikateľoch. Veď dobrý podnikateľ má okolo 70 000€ obrat mesačne, vieš koľko tým ušetrí ?
@fido69 vies, len tento pan bol vo vlade, je stale v nejakej strane... Ale teda ked si na toto poukazal, naozaj je smiesne a trapne ze na to nereagovala ziadna vlada a nepomenila co bolo treba. ALE na druhej strane, ked to takto dobre vypichol pan mihal, tak kto by bol taky odvazny a zrusil to tolkym spokojnym ludom, vsakze?
@zuzka1117 a nestačilo by len mat bankový účet v zahraničí?
@makaronka01 nie nestaci mat v zahranici ucet
@zuzka1117 aj bezny dobry zivnostnik ma taky obrat mesacny
No čo voličky Ficomafie a prezidentskej podržtašky. Stále sa nerozvietilo v tých Vašich koníkovských hlávkach? 🙈🙉🐵. A to sú opatrenia pre rok 2025. Čo myslíte, čo nás čaká v 2026, 2027???!
Posledný nech zhasne!
@tiezjedna teraz sa už dôchodkyne rozčuľujú lebo im zobrali ten dôchodok od detí
@dominikamacakova tak im treba.
@dominikamacakova to neviem, naši to nepoberali a iných dôchodcov v okolí nemám, tak túto info ešte nemám🙂) Zato tu nejako stíchla vetva ficoidných koníkoviek😉
@dominikamacakova nič nezobrali...môžeš dať 2% z daní matke, 2% otcovi a 2% neziskovej organizácií
@dominikamacakova treba im povest, ze maju predsa 13.dochodok, človek nemôže mať všetko... pricom stále im môžeš venovať 2%.
@jaroslav81 nic nezobrali? odhliadnuc od vsetkych opatreni primarne zameranych na obycajnych ludi, treba brat stale v uvahu aj opatrenia pre firmy, ktore aj tak zaplati obycajny clovek a nie nejaka firma....no ano zobrali dost.
@rikarika Ja som reagoval na rodičovský dochodok, že ho nezobrali len má inú formu ako 2% z dane. Nevyjadroval som sa k ostatným opatreniam.
@jaroslav81 nechcela som rozoberat prave tento konkretny vypocet ale ked si sa zameral prave nan, tak rozoberiem...v mojom pripade dostali po starom obaja moji rodicia najvyssi mozny prispevok, nakolko sa odvijal len a len od mojej hrubej mzdy. po novom sa 2% dane vypocitavaju z konkretneho riadku DP, a na tento riadok ma vplyv napr aj danovy bonus na deti a teda moji rodicia, by dostali vyrazne menej ak vobec nieco.....druha vec je ze po novom ziadny danovy bonus nedostanem.....v sumare sa veci prelinaju a celkovo samozrejme v neprospech mna, mojich rodicov aj mojich deti.....
Ja len ze tie knihy potrebuju prave deti, co studuju… ozaj luxus… akoze naozaj cele zle. Som rada, ze tam uz 15 rokov nezijem, ale toto som necakala, ze pojdu tymto stylom na to
@larinka552 ,, Tak to uz konecne vsetci pochopte. Fico robi len to co musi, vsetci by sme mu mali za to ruky nohy bozkavat."
Vieš, ten Fico by pôsobil ďaleko hodnovernejšie, keby s tými škrtmi začal od seba. Čo nejde teda príkladom prosím ťa, keď je na tom Slovensku tak zle? Sebe nadelil doživotnú rentu z akého dôvodu v týchto ťažkých časoch pre Slovensko? Pre Slovensko ešte neurobil absolútne nič, len pre seba. Myslíš, že z týchto škrtov budú nejak profitovať v budúcnosti naše deti? Ostanú nám len oči pre plač.
@jaroslav81 Akurát v sume obrovský rozdiel.
ale prosim vas, len sa nepototo z toho rodicovskeho dochodku.. dajte mame/otcovi 10eur mesacne a je to iste... odrbali nas o buduce dochodky, ked by nam tych 100eur/rocne zarobilo za roky viac, podplatili si volicov, dost rodin aj rozhadali kvoli tomu.. a teraz to skresaju... ok.. a tabulku som pozreala od mihala ako sa to pomenilo, znizilo sa, ok.. ALE vyplacat sa logicky nebude tam, kde osoba neodvadza realne poistne.. ziadna katastrofa, preco sa mal rodicovky platit ak osoba nepracovala, bola na MD/RD, poistenec statu a pod?
Proste cely ten rodicovsky je hlupost, nema absolutne ziadny zmysel.
A knihy? vsak naucte sa chodit do kniznic, deti tam mozu chodit aj kazdy den... ked su taki citatelia. Studenti kopec knih aj tak kupuju z druhej ruky ak maju rozum. A mimochodom, tie isli vyrazne hore posledne roky tak, ze ani ti co na to maju, nekupuju knihy tak intenzivne... ja radsej kupim z druhej ruky ako vycalovat 35eur za roman, ktory predtym stal 20... a to este s normalnou dph. A toto vobec nie je vec, co im naplni rozpocet... v deficite.. taketo kozmeticke upravky... iba zase sa v tom kazdy bude vrtat a kritizovat
@simca06022011 Ty si rob s knihami ako chceš, očividne to aj tak nechápeš. Rodičovské dôchodky sú v tom všetkom najmenší problém.
@gribka1 co nechapem? pouc ma. A ked su najmensi problem, tak ma zaujima co je tu tolko placu okolo toho.

@enmery Musíme počkať, kým dostanú inštrukcie.