Čo robiť, ak som sa zabudla zahlásiť na Úrad práce?
Ahojte stala sa mi taká vec mala som sa hlásiť na úrade práce 25.9. a som na to úplne zabudla, dnes som si spomenula. Co sa teraz stane? Co mam robiť?
@elanor ani ked je dieťa v nemocnici na infuziach. To ma matka akože z nemocnice odist o chorého dieťaťa v nemocnici a ist na úrad práce na termin?! No chore , mohli, mali by to zmenit
@lenicka1121 no ocividne ano. Lebo jedine co uznaju je len PN.
ani P-cko na dany den neuznaju, lebo ak si bola dopredu objednana a vedela si termin na UP skor, mala si sa objednat u dr. na iny den. Ak si mala stretko na UP dohodnote neskor, tak si si mala zmenit termin u dr.
A ak nieco akutne, tak si aj tak mala ist naprv na stretko na urad, a potom behat po doktoroch.
Akoze asi chapem, preco to dali tak prisne, lebo asi bolo vela spekulantov co to zneuzivali, nosili fiktovne Pcka jedno za druhym. A koli debilom, potom trpia aj ostatni normalni, ktorym sa proste len prave vtedy nieco pritrafi, na poslednu chvilu vysomari a nepomozu si.
@elanor oznamila som telefonicky v ten ako syn ochorel, ze nebudem môcť na druhý deň ráno prist na termin pre chorobu syna, odmietli mi dať náhradný termín. Este v ten deň vecer sme skončili na príjme v nemocnici lebo zdravotný stav syna sa zhoršil, zapal pluc. Keďže som mala mailovy kontakt na pani, ktorá má mala na starosti poslala som ešte v ten vecer mail, ze som so synom v nemocnici, ze bola nutna synova hospitalizácia pre zapal pluc. Nasledujúce rano som aj volala na úrad práce. Absolútne neakceptovali, do nemocnice priamo na oddelenie mi o 2 dni poštárka doručila list z úradu prace- vyradenie z evidencie pre nespolupracu. Áno, do nemocnice mi to poštárka doniesla. V nemocnici sme boli 7 dni. Vtedy som nechápala lebo ja som spolupracovala, riadne som vopred oznamila prečo nemôžem prísť na termin. Co si pamätám ked som aj žiadala či môžem prísť skôr na termin lebo syn mal mať vyšetrenie priamo v ten deň v ten istý čas nebolo mi toto nikdy umoznene. Prepáč ale píšeš, ze ak aj niečo akútne mala som ísť najprv na stretko na úrad až potom po doktoroch??? Zapal pluc u dieťaťa nie je dosť akútny??? V prvom rade riešim dieťa. Keď ma dieťa vysokú horúčku nepobezim s nim rano na úrad práce, to by mi vynadala aj pediatricka.
@lenicka1121 si sa mala proti rozhodnutiu odvolat. Toto je vazny dovod urcite by si uspela.
@lenicka1121 suhlasim so zab37
@lenicka1121 ja to chapem. Tiez som len obycajny clovek.
Ty si ale nepochipla mna. To ze ma clovek najprv ist na UP a az potom po lekaroch (aj ked je to akutne) som myslela s cistou a ironiou na system. Ze je to postavene na hlavu, lebo kazdy sudny clovek, si v prvom rade riesi svoje zdravie, a hlavne zdravie svojho dietata, az potom vsetko ostatne.
Tak sa prosim na mna neofucuj, ja som ta z UP nevyradila. To si si mala vybavit kludne rucne strucne s danou "sympatickou" a "empatickou" pani na urade.
@zab37 odvolala som sa. Podala odvolanie hned ako sme prišli domov z nemocnice. Odvolanie zamietnuté, vraj ja som nedodržala termin, bolo preto rozhodnutie o vyradení oprávnene. Hoci som oznamila, odôvodnila nedodržanie termínu hospitalizácie syna nebolo toto akceptované. Ponúkli mi opätovne požiadať o zaradenie do evidencie o 3 mesiace, teda vyradili ma z evidencie na 3 mesiace
@elanor chapem. Prepáč, nepochopila som,ze to myslíš ironicky. A bolo to už dávno, teraz som si na to spomenula v súvislosti z prvotnym príspevkom autorky. A hlavne tato diskusia je o niečom inom, nechala som sa uniesť. Myslím, že takmer všetci vedia ako to na úrade práce chodí a aké sú úradničky. Pekný večer
@lenicka1121 ved toto. Vsetko je o ludoch. Ja som nastatie naposledy natrafila na velmi milu pani. Prve 3-4 mesiace ma vobec nikam neposielala, ani mi nedavala ziadne ponuky. Ze ved este som evidovana kratko, a som mlada, ze sak ja si najdem robotu aj sama, naco by mi ponukala somariny. tak to povedala ona sama na plnu hubu 😀
A aj tak bolo, robotu som si nasla sama, viac menej nahodou, do istej firmy som posielala ziadost na 2x. Lebo prvy krat ked nasla inzerat, som poslala, dlho nic, ziadna odpoved. A potom som zase nasla novo pridany inzerat ten isty, reku kurnik sopa, poslem CV este raz. A kukajho, motyka vystrelila 😀 A hned po pohovore som aj dostala vsetky podklady k zmluve 😀
mno ale to som odbocila. Tiez som v tej dobe trpla, ale decka neboli chore prave v den terminu, a ked nahodou, tak som obvolala vsetky babky, dedkov a neviem koho, zeby na chvilu vedeli deti postrazit, zabavit. Raz som dokonca decka tahala na urad so sebou, lebo proste ina moznost prave nebola. A pani uplne v pohode, ze to tu mam teraz casto (boli akurat letne prazdniny).
Ale casto krat na nete citam, ze zeny natrafili na ozaj hnusne harpie, a robili im pracovnicky UP hotove galeje, davali im ponuky uplne mimo vzdelania, ponuky cez 3 okresy, no proste hruza...
tu ti už asi nepomôže nič, úradníčka keby to chcela/mohla riešiť ti zavolá v ten deň alebo na druhý že čo sa deje, podľa mňa je už o toľkých dňoch niekde na ceste list s vyradením
@lenicka1121 Ked si d dieťaťom v nemocnici nemáš OCR ale PN.
@evittam PN počas evidencie na úrade práce? Bola som v evidencii nie zamestana
Well na urad musis hned v dany termin neospravedlnia to a casto nezavazi ani papier od lekara bo tym tam je jedno vsetko aj to ci si pos*ata ci dogrcana ci polamana alebo ako pred smrtou ...ludsky pristup kontaktov tam ide fakt do prdele ...a mozes si veselo doplatit zdravotnu
@lenicka1121 nerozumiem tomu celkom v tvojom prípade... tak vyradená pre nespoluprácu - nedodržaný termín - t.j na 6m alebo na vlastnú žiadosť a to na 3m... ošetrovanie člena rodiny je vážny dôvod - muselo byť v tvojom prípade aj niečo iné.
@elanor očr riadne v termíne doložená je ospravedlnením na nedodržaný termín:
(4) Za vážny dôvod podľa odseku 5 písm. a) až e) a h) sa považuje,
d) zdravotný stav blízkych osôb, ktorý si na základe písomného vyjadrenia ošetrujúceho lekára alebo rozhodnutia zdravotníckeho zariadenia vyžaduje osobnú starostlivosť, ošetrovanie alebo sprevádzanie; písomné vyjadrenie ošetrujúceho lekára alebo rozhodnutie zdravotníckeho zariadenia o začatí osobnej starostlivosti alebo ošetrovania predkladá uchádzač o zamestnanie do troch pracovných dní odo dňa vystavenia písomného vyjadrenia ošetrujúceho lekára alebo rozhodnutia zdravotníckeho zariadenia, písomné vyjadrenie ošetrujúceho lekára alebo rozhodnutie zdravotníckeho zariadenia o skončení osobnej starostlivosti alebo ošetrovania predkladá uchádzač o zamestnanie nasledujúci pracovný deň po skončení osobnej starostlivosti alebo ošetrovania a doklad o sprevádzaní predkladá uchádzač o zamestnanie nasledujúci pracovný deň po skončení sprevádzania,
@zab37 tak mi potom prosim vysvetli toto:
https://www.upsvr.gov.sk/obcan/mam-chore-dieta-...
@zab37 ahoj, nebolo to pre nieco ine. Vsetky termíny som vždy dodržala, vždy som prišla ak vždy priniesla potvrdenie, ze si hľadám prácu. Bola to jedna absencia pre hospitalizáciu syna v nemocnici. Hold, u nás sú také "skvelé" úradničky . A vyradenie nebolo na moju vlastnú žiadosť, prečo by som to robila? Nie, nebolo v tom nič iné. Žiaľ úrad práce neospravedlňuje nepritnost na termíne v prípade starostlivosti o chore dieta, je tu vloženú aj akýsi link kde sa to píše
@elanor no nevysvetlím, nech to vysvetlí ústredie, ktoré túto má informáciu zavesenú na stránke. Vyššie uvedené som vytiahla zo zákona §36 ods.4 písm. d) rovnako aj úrad môže uznať vážny dôvod neodstavenia sa na termín. písm.f) iné dôvody, ktorých vážnosť posudzuje úrad.
zákon nepustí. pre úrad ani pre uchádzačov. Preto vyradenie keď UoZ nepríde na termín a v lehote doloží očr nie je správne. A ak aj, pri odvolaní klienta, ústredie rozhodnutie o vyradení nepotvrdí, lebo: UoZ mal vážny dôvod v zmysle zákona.
@lenicka1121 tak to ma mrzí... snáď už nemusíš byť evidovaná a s podobným niečím sa nestretneš. UoZ má poznať svoje práva no ale aj povinnosti 😉
@lenicka1121 To je fuk. Btw.ak si bola v evidencii nemas nárok ci na platenu OCR tak ani na PN. OCR byt nemôžeš nakolko OCR=ošetrenie clena rodiny t.j. v nemocnici je v ošetreni personálu nie tvojom. Treba pochopiť zaklady.😉
@evittam bolo to už dávno. Vtedy nemal ešte syn hotovú kompetnu diagnostiku (je ztp, odkázaný na sprievodcu). Teraz v evidencii uoz nie som ani nemusím, starám sa o postihnutého maloletého syna. Teraz by som to riešila inak keby som evidovaná, syn je ztp nemohol by byt v nemocnici sam. V čase kedy ma vyradili už syn nieco diagnostikovane mal, potvrdené ADHD no v 5 rokoch veku syna som riešila predĺženie rp zo zdravotných dôvodov dieťaťa, prvú žiadosť mi zamietli tak som bola evidovaná ako uoz
Vyradili ta už podľa mna. Oni sa nebabru.
@alenkay7 ja som tiež raz zabudla, to bolo asi pred 5 rokmi a tiež som si na to spomenula možno na piaty deň a nič sa nestalo. Hneď som tam išla a povedala som pravdu, že som na to úplne zabudla a v pohode, vôbec ma nevyradili. Asi je to aj o ľuďoch na úrade, či majú pochopenie či nie.
@lenicka1121 Skus pochopit ze ak je dieta v nemocnici nemozes byt na OCR lebo realne sice si tam ale dieta je v starostlivosti personálu nemocnice. O tom to je.
@evittam aj keď je to dieťa zdravotné postihnute, ma preukaz ZTP-S kde matka musi zostať z dietatom v nemocnici? A ze sa personál nemocnice stara o dieta? Asi takto ...ráno prisli, podali teplomer, zmerajre teplotu, oni zmerali tlak. Lieky som dávala synovi ja, ja som bola nonstop pri nom, prezliekala ho,prebalovala, davala na nočnik, kŕmila ho, starala sa o neho. Čo urobili zdravotné sestry? Boli v izbe sestier, za celý deň boli v izbe tak 2 x. Čo sa týka tej pomoci tak podávanie infúzie to áno ale ziadny personál sa nestará, nepostara o dieťa tak ako jeho matka. To som tým chcela povedať, ja sa o syna v nemocnici vždy starám, nie som tam len prítomná ...

@zab37 tunato to mas oficialne cierne na bielom, ze OCR nie je dovod sa nedostavit, a ze sa ako ospravedlnenie neakceptuje
https://www.upsvr.gov.sk/obcan/mam-chore-dieta-...