icon

Čo robiť, ak ste oklamaní ohľadom pôžičky?

kiara620
29. dec 2024

Na facebooku jedna stránka ponúkala pôžičky, poslala som teda osobne udaje, občiansky preukaz z oboch strán, teraz pýtali
poplatok tak som napísala že nemám teda záujem o úver keď je poplatok a teraz sa mi vyhrážajú že zneužijú moje údaje :( čo mám robiť? som v koncoch

Strana
z2
matej2227
2. jan 2025

@pribinak áno takí ľudia volia simecku.

lasona
3. jan 2025

Nemyslíš vážne, že si len tak niekomu odfotila občiansky?🙈🙈🙈hneď smer polícia....

pribinak
3. jan 2025

@matej2227 ty si jej muž ? Tak utekaj blokovať ten občiansky

romino
3. jan 2025

@matej2227 nezmysel. Ved Simecku volia bohatsie regiony, regiony kde sa ludom dari, kde su zaujimavejsie prac. prilezitosti, narocnejsie, pre sikovnejsich. Kde su rozne velke firmy, rozne riadiace pozicie, nielen montovne. Vidim to presne naopak.

maranco
16. jan 2025

Tu je príklad načo sa dajú zneužiť fotokópie dokladov.

Obviněný měl kvůli zisku po dobu 3 let (od roku 2017 do 2020) nabízet na inzertních serverech a online tržištích k prodeji mobily, herní konzole a jiné zboží. Věci ale nikdy neměl a tedy nedodal. Pro získání důvěry kupujících měl používat fotokopie dokladů několika desítek osob, pod jejichž identitou vystupoval. I oni jsou poškozeni, neboť fotokopie dokladů na nich s využitím sociálního inženýrství vylákal, když zareagovali na jeho nabídku úvěru. Měl dokonce užívat přes 100 bankovních účtů na jejich identity. Celkově měl provést na 900 transakcí a podvodně získané peníze buď vybírat, nebo nakupovat virtuální měnu.
https://policie.gov.cz/docDetail.aspx?docid=229...

Strana
z2