icon

Čo robiť, ak ste oklamaní ohľadom pôžičky?

kiara620
29. dec 2024

Na facebooku jedna stránka ponúkala pôžičky, poslala som teda osobne udaje, občiansky preukaz z oboch strán, teraz pýtali
poplatok tak som napísala že nemám teda záujem o úver keď je poplatok a teraz sa mi vyhrážajú že zneužijú moje údaje :( čo mám robiť? som v koncoch

Strana
z2
klarissa25
29. dec 2024

Naozaj nevies co robit? A naozaj posielas obciansky len tak hocikomu na fb? Dnes zalozeny profil, fotka z netu… takze troll

janka_23
29. dec 2024

@kiara620 nahlásiť na políciu a vybaviť nové doklady. Nechápem ze si na niečo také skočila 🤦🏼‍♀️ už keď si chceš požičať peniaze tak to rieš cestou banky
Nechápem ako moze niekto poslať také niečo ako občiansky uplne cudzej osobe

mondolina
29. dec 2024

@kiara620
najbližší útvar oopz( polícia!) nahlásit stratu OP
keď už si fakt tak finančne blbá

ukgirls
29. dec 2024

odfotit vyhrazky a zajst na policiu ..vymenit doklady a odpojit wifinu ..lebo niektory ludia by naozaj nemali chodit na net

mondolina
29. dec 2024

@klarissa25
dnes už zisťovala kto jej dá pôžičku na 9000€

kiara620
autor
29. dec 2024

@ukgirls hneď ráno tam utekám, ale večer na mňa nemože nič zobrať žiadny uver či?

klarissa25
29. dec 2024

@mondolina 🫣🤭

mondolina
29. dec 2024

@kiara620
polícia má 24/7 službu.

kiara620
autor
29. dec 2024

@mondolina mám doma malé dietatko ktoré spí nemám
ho kde nechať :(

mondolina
29. dec 2024

@kiara620
ako fakt vidím, že si zúfalá. kvôli čomu potrebujete tie peniaze? nedá sa to inak? menej zbrklo?

doriiis
29. dec 2024

A čo si myslíš,že s tým polícia spraví? Ty si dobrovoľne niekomu poslala svoje osobné údaje.Akurat sa len zasmejú na tvojej hlúposti.
Dievča zlaté ty si riadna truba

mondolina
29. dec 2024

@doriiis
bude mať záznam, že údaje poskytla druhej osobe, ktorá to môže v budúcnosti zneužiť.

pribinak
29. dec 2024

A takýto ľudia majú volebné právo 🙈🙈🙈

Tu tupelo sprosté ak toto nie je vymyslená téma, tak okamžite volejb158 a oznam im čo si urobila. Okamžite nahlásiť

Zúfalí ľudia robia zúfale činy, ale toto je fakt gól

pribinak
29. dec 2024

@doriiis zablokovaný občiansky. Ak by bol niekde použitý tak bude záznam na polícii že bolo hlásené zneužitie údajov

doriiis
29. dec 2024

@mondolina ...a čo s tým? Si môže s takýmto záznamom akurát tak vytapetovat záchod.

doriiis
29. dec 2024

@pribinak ....ja no tak jedine tak.Neuveritelne,aký sú ľudia blbi

pribinak
29. dec 2024

@doriiis no sú, žiaľ

mondolina
29. dec 2024

@doriiis
keď ty povieš, tak určite.

maranco
29. dec 2024

@kiara620 mala si sa tu najprv poradiť, by ti hneď vysvetlili, že ten kto pýta poplatok vopred za poskytnutie pôžičky je podvodník

založiť účet v banke na to asi nebudú vedieť ale oni už vedia kde to môžu použiť a prečo to od ľudí pýtajú

doriiis
29. dec 2024

Autorka,ries to hneď.Do rána môže byť neskoro.

emma022
29. dec 2024

Môžeš nahlásiť stratu občianskeho preukazu online na stránke MVSR. Občiansky preukaz bude následne zneplatneny

https://portal.minv.sk/wps/portal/domov/eid/ele...

maranco
29. dec 2024

@emma022 pochybujem že bola schopná prihlásiť sa na portál a nastaviť si diskrétny údaj

kiara620
autor
29. dec 2024

@maranco kde sa to nastavuje ten diskretny udaj?

terezkaarthuramax
30. dec 2024

@klarissa25 odkial vies ze dnes?

terezkaarthuramax
30. dec 2024

Treba sa opýtať ak ide o nejaku firmu a tak ktoru nepoZnas a pozrieť si recenzie.
Chod na policiu

zuzanka.zuzu
30. dec 2024

@doriiis zle radíš. aj do budúcna bude mať záznam že OP bol odcudzený v ten deň v tú hodinu, takže keby aj niekto zobral úver a neplatil, exekútor zablokuje účet, bude dôkaz že niekto poskytol úver na kradnutý OP.... niekedy výsmech nie je namieste 😉 baby radili dobre, čím skôr polícia. a nie že si "môže vytapetovať záchod" 🙈 a ani ju "nevysmejú", normálne s ňou spisu záznam. nie je prvá ani posledná. ale dobre že to chce riešiť. iní nechajú tak a o pár rokov sa čudujú

ekira1
30. dec 2024

@kiara620 pošli im ešte číslo karty I s overovacím číslom, určite ti tam pošlú pôžičku 🫢 nech už to majú všetko pokope 🙄 keď potrebuješ pôžičku, choď do svojej banky, ak ti v banke pôžičku nedajú, je to len pre tvoje dobro a uchránia ťa pred ďalšími problémami.

klarissa25
30. dec 2024

@terezkaarthuramax staci si dat “najst mamicku” a dat tam jej profil

romino
31. dec 2024

@maranco poplatok pytali az nasledne, nie dopredu

Strana
z2