Čo robiť, keď sú splátky vyššie než príjem?
Ahojte. Som zúfalá . S manželom staviame dom len teraz mal úraz a bude dlhodobo na PN . Ide o to že mame väčšie mesačne splátky ako mame príjem 😭😭. Ešte mame jedno dieťa . Prosím Vás na koho sa obrátiť ale čo robiť kto by nám pomohol 😭😭😭😭. Ďakujem
Presne pre toto si radšej budem platiť poistenie príjmu. Ak sa nikdy nič nestane, čo už, zbytočné prachy. Ale ak sa niečo stane, je to existenčné, môžeš prísť o strechu nad hlavou.
Ja som skončila na rizikovom 8 mesiacov, ale nepocítila som to vôbec, lebo mi poistka doplácala zvyšok k PN a kľudne som mohla platiť hypotéku. Nikdy by som bez toho nebrala pôžičku/hypo.
Autorka, ak je muž schopný, nech sa stará o dieťa. Ak nie, dieťa do jaslí/škôlky (aspoň na pol dňa) a ty do práce. Rodičák ti ostáva, takže máš to čiastočne čím vykryť.
Na to existuje poistenie, a cudujem sa ze ho nemate…
Odporucam ti obratit sa na financneho poradcu, mozno to poistenie aj mate, kazdopadne poradca ti najlepsie navrhne aktualne moznosti
@vanilkovazmrzka a to je druha moznost, ze mozno to maju a zabudli na to... by si sa cudovala co ludia platia a ani netusia co to je
@11gabrielka11 a tebe vobec nenapadlo, ze by si mohla ist do prace a zarabat?
@11gabrielka11 autorka skus nam zodpovedat na tie otazky , ktore sme sa pytali
@11gabrielka11 muž nemá životnú poistku? My máme v životnej poistke celá rodina poistené úrazy, rôzne choroby a je tam aj denný paušál ktorý nám poisťovňa vypláca pri PN dlhšej ako 15 dní. Naposledy keď mal manžel úraz a bol polroka doma, tak keď sme si spočítali jeho PN a peniaze ktoré dostal z poistky tak sme skonštatovali, že sa nám ten jeho úraz oplatil 😅
Tak zalezi ci bude pn aj rok alebo niekolko mesiacov a kolko muz dostane marodku (ak bol zivostnik, kde skoro kazdy odvadza najmenej, tak fakt len uz predat nehnutelnost pri dlhsej pn, lebo povacsine aj keby si isla do prace stale to bude malo na platenie vsetkeho) treba ist hlavne do banky a zratat si, ci to realne financne zvladnete alebo bohuzial vykaslat sa na dom
@11gabrielka11 zbehni do banky a dohodni si predĺženie (refinanc s predĺžením rokov) Nebudeš nikde evidovaná kvôli tomu ze si si žiadala odklad. Znížite si splátky a podla toho kedy ste si ju brali a aký máte úrok možno aj ušetríte
@katie253 ja viem ze moze, ale nechce. Posielat peniaze niekam, kde su viazane, zhodnotenie je neiste a bohvie, ci sa dozijeme doby, kedy ich bude moct vybrat... Okrem toho nikdy tych penazi nie je nazvys, vzdy treba do niecoho investovat, ci nieco na dome, novsie auto, dovolenka...
Je mi kuto tvojej situácie, ko nemá ti jto pomôcť. Skus sa dohodnúť s bankou na odklade, ale nedufaj potom ze hypo refinancujes alebo vezmeš ďalší úver pár rokov. Finančná gramotnosť je na Slovensku takmer nulová a tu sa to ukazuje. Mne sa čudujú prečo si platím poistku, no presne kvôli takýmto prípadom. Alebo popros rodinu
Koľko múdrych hláv, keď treba ,,radiť” druhému a prax nulová. By som vás chcela vidieť, keby sa to týka vás, či by ste si toto iste povedali
Asi by som sa vratila do prace.

@maranta_leuconeura ale to neide len o pn ale nevieme presne ci ma len nohu zlomenu ci co ale dostal by viac.. ak by mal zivotku, za ura,, denne odskonne atd