Čo robiť s našetrenými 5000 eurami?
Odmalicka som si setrila peniaze ( velmi zle - v banke, alebo doma, nikdy ma nenaucili hospodarit takze ) Mam okolo 5000 eur. Co by ste s tym robili? Kam to dali? Na čo?
@damira90 pri 5000 € sa s ňou budú baviť tak maximálne dvere, a nie riaditeľ banky...
@barbie2023 nie je to úplne malá suma, ale na investovanie to fakt nie je. O tom sa točí debata.
@barbie2023 prave to nechapem, ved “bohaty” ludia alebo ludia co ziskali peniaze investovanim a podobne, tak čo zacali s 100 000? kde ich nabrali? :D neda sa zacat s troškou?
@barbie2023 sa nehnevaj, ale bavis sa neprijemnym “tonom”. Nepovedala som, ze 5 tis je malo. Ale ze to nie je suma na investiciu. Ale je to suma kt je fajn mat na ucte ako rezervu na necakany vydavok. Som obycajny priemerny zamestnanec, robim od r 2009 s 1 RD. Bolo by smutne ak by som nebola schopna aspon tolko za tie roky odlozit. Fin gramotnost nula
Bystrý vklad od finaxu, ak ich nechceš mať viazané dlhodobejšie
Otazkou je kolko tie peniaze mozes nechat pracovat, ak je to na kratko, tak uplne na investiciu zabudni, ked sa bavime o 10 rokoch a viac, tak povedzme, s velmi prizmurenymi ocami, do akcii...bacha na poplatky, lebo 1% poplatok je vysoky
Otazka je ci je toto tvoja rezerva alebo cisto uspory s ktorymi nevies co dalej? Ak rezerva tak tu treba mat v pripade potreby rychlo k dispoziicia takze ziadne terminovane vklady, nakup diamantov/zlata a ani nic podobne kde budes cakat na vyber alebo prevod.
Ak mas rezervu a toto je cisto suma s ktorou “nevies co” tak odporucam dobreho a nezavisleho poradcu a ten ti odporuci ake mas moznosti. Slovo “nezavisly” zdoranujem! takze ziadna banka alebo clovek co ponuka len jeden typ investovania
@minutka áno smutne, ale to je reality väčšiny Slovákov. A "tónom" 😁ako píšeš sa bavím normalnym, práveže sa mi nepáči ako sa ty vyjadrujes o podľa mňa peknej sume, s ktorou sa dá pracovať. Ja som dokázala otočiť 200e na 2300e takže 5000 sa dá tiež.
Co?Cestuj.Nie drahe dovolenky.Ja by som si kupovala lacne letenky a sla na 4 dnove vylety a spoznavala svet.Cestovanie a zazitky su najlepaia investicia.Pri takomto low coatovom type cestovania s lacnym.ubytkom vies toho vidiet az az.
@barbie2023 ale ved povedz ako nech si aj my ostatny moxme prilepsit
@juliacenc no toto verejne fakt neprezradím, pointa je ta, ze sa to dá a aj s malo eurami. Peniaze sa množia prave tým, ktorí nepovedia, že 5000e malo.. Ten co nepohrdne eurom bude mat vzdy viac
@barbie2023 a preco to neprezradis? Preco je to tajne? Lebo nedoprajes inym len sebe? Tak dik..
@juliacenc doprajem, ale toto je moja záležitosť a verejne ju nebudem vytrubovat. A ako som autorke poradila si precitaj, nebudem 100 x niečo písať

Opytat sa tych co majú prachy ..alebo financ. Poradcov.. a pozri aj iné fóra. Prenájom neni odveci. Niečo malinke. Malý pozemok kupujú, rokmi im to naberie na hodnotu.. ale treba si aj otukat územia. Len aby si to vôbec predala. Riadne chod za riaditeľkou ďalší prípad fio banky alebo nejakou vedúcou vysvetli ti aj tie úroky, hľadaj kto hlada nájde spôsob. Tri razy meraj raz rez v tomto prípade. Časom si našetriť viac neboj sa prajem Ti všetko dobré.