Čo s účtom 600 eur za Orange?
Pozdravujem 🙂 poprosím o radu. Syn na prázdninách bez wifi. Orange ho pre prečerpaní dať dokola vyzýval na nové a nové data. Výsledok účet vyše 600E... syn sa bráni veď som nemohol vedieť že to bude tak veľa stáť.
Nie sú to šmejdi, keď neobmedzené dáte stoja mesačne neviem 40E a oni dokola (vyše 100x) vyzývali SMS dieťa aby si objednalo ich službu a účet je 600E?
Čo sa s tým dá robiť poraďte prosím niekto :(
Ďakujem
Tiež to vidím tak,že to budeš musieť zaplatiť.Predpokladám,že keď syn vie používať internet,tak vie aj čítať a tým pádom aj počítať čiže musel vedieť akú krásnu fakturu ti spraví.Tých sms musel poslat strašne veľa.Pri sume 600 eur musel tych dat minut neskutočne veľa čiže by bolo asi aj mimo tejto faktury mu obmedzit internet.Prepáč,ale presne takto to dopadne ,keď rodičia nechaju paušal s možnostou obnovenia dát deťom zavislym na internete.A to je dnes pomaly každe tretie dieta.Na zamyslenie je už to,že dieta šlo niekam na prázdniny a cele ich stravilo na internete.
@meluela
"neeticke podnikanoe - neobmedzene data za 40e v ponuke nauctovat 600e za rovnaku sluzbu."
A co s tym maju oni? Ved mlady si smskou automaticky navysoval data. Mi nepovedz, ze ten chalan nevedel, ze za to bude platit. To by musel byt fakt nejaky soplos - a v tom pripade mu nemali rodicia dat tel. s pausalom do ruky.
Ja mám tiež Orange. Mám v rámci paušálu 2GB dat, čo zvycajne neminiem, ale stalo sa mi, že na dovolenke som balík vyčerpala. Prišla mi správa, že si môžem navýšiť, alebo pokračovať zadarmo s nižšou rýchlosťou. Je na každom, ako sa rozhodne.
Decko asi cele dni sedelo len na mobile, púšťalo filmy, mastilo hry, alebo sťahovalo súbory, inak si neviem predstaviť minut toľko dat. Toto je o výchove už. Treba to zaplatiť a dieťaťu dôrazne dohovoriť. Pripadne nech si to odpracuje, ak je staršie.
Omg, ze neeticke podnikanie... to by bolo monoz vtedy keby tvrdili ze zadarmo si navyste data a potom by zrazu prisla faktura. Ak chce niekto zabranit tomu aby dieta urobilo vysoky ucet, tak to musi byt rodic, ktory to tak nastavi. Nie zvalovat vsetku vinu a zodpovednost za svoje dieta na niekoho ineho - operatora.
To potom obvinme operatorov ze umoznia podavat tikety cez internet, lebo ved na druhej strane je gambler, tak ako to moze operator dovolit.
Da sa s tym robit to, ze to zaplatis a poucis sa ze treba citat pdomienky ked podpisujes zmluvu na pausal, ze dietatu treba vysvetlit co moze a nemoze na mobile a ked si to vysvetlit neda tak mu treba zablokovat internet, alebo mu nedat mobil do ruky. Co ako by si s tym chcela ine robit? Operator neurobil nic zle ani neeticke, nie je to jeho chyba ale vasa. Synovi by som na isty cas mobil zobrala a poslala ho na brigadu, nech mi zaplati aspon polovicu tej sumy...
@alexandraalexandrova ehm, od operatora mala prist sms. Pri sume 300€ chodia v orangei upozornujuce sms. Otazka, ci to prislo. Kazdopadne v smske o navyseni dat nemas sumu, kolko jedno giga stoji. Ak ma dieta napriklad 10 rokov, tak ho to naozaj nemusi napadnut
A hlavne, to by sa potom každý mohol vyhovárať na dieťa, že mu použilo dáta a žiadať operátora o odpustenie 🤦♀️ aj v obchode poviete predavačke, že dajte mu čokoládu zadarmo, však decko nevie?
@queen_mary no a preco myslis ze ta sms neprisla? take spravy pokial viem chodia automaticky, nie ze niekto v orange sa rozhodne ze aha neposlem im, aby si narobili 600 eurovu fakturu. To je jedna vec. Druha vec je ze 10 rocnemu decku nedam do ruky telefon bez kontroly na niekolko dni. A ked uz, tak dieta poucim ze mu co sa moze stat, ze ak minie datovy obnos pride mu sms a poucim ho ako ma postupovat, cize rovno zakazem aby si to donekonecna obnovoval. Za mna uplne normalna vec ze ak dam dietatu telefon, poucim ho ako ho moze a ma pouzivat...ovsem ale na to sama musim poznat co mam v zmluve o pausale....orange s tym nema vobec nic
@danielinaa ježiš ake neryp, čo si vzťahovačna ! Som ti napisala normalne tak ako by som to povedala komukolvrk inemu že su aj lacnejšie data. To svet nevidel take fune ako su tu na koniku. Načo tu chodite? Obviňovať každeho že rype? 🤦🏼♀️
@martinhalas keď tvoje dieťa nevie pracovať s dátami tak si mu ich jednoducho mala zablokovať. Neviem koľko rokov má ale bez netu by pol dňa snáď prežil, nie?
Odvolávať sa na to že dieťa vyzývajú?? A na koho je písaná sim????
Nezmozete nic, nemala som ani z daleka taky ucet presvihla som nejakych 20 eur ale nevyhadala som sa, ked si date obnovit data oni to potom robia automaticky ked sa to minie :/
@martinhalas ahoj. Mama dochodkyna zabudla vypnut hovor a druha strana tiez. Nieco cez sto eur to bolo, tak mama nestastna, lebo minimalny dochodok atd. Boli sme sa na to pytat, vraj si to dako vedia skontrolovat, ze sa nehovorilo ci co. Ale aj tak to nakoniec musela platit...
Tak to je ozaj vrchol uzasneho "charakteru" a "zopdovednej vychovy" supnut decku mobil bez kontroly na neviem kolko dni a este sa dovolavat odpustenia sumy, ktoru dieta objektivne prehajdakalo. Dieta treba predsa o pouzivani mobilu a hlavne dat poucit, ak to nie je v moznostiach mladeho jednoduche pravidla pochopit, mobil mu nedat vobec alebo data zablokovat od urcitej hranice. Jednoduche ako facka, 100% vina na vasej strane, neodpustila by som vam ani cent. A to som velmi distingvovany a mierny clovek, no ludska blbost a hlavne "nevychova" deti ma vzdy vie dostat 🤦♀️
neter na hre Roblox vyse 300 euro ucet
jediné čo ostáva zaplatiť účet, bohužiaľ bola to chyba rodičov, dieťa nevie a bude potvrdzovať však nerieši, a to čo robil pre boha bol 24 hodín na nete a sťahoval veci, mám najradšej keď cez prázdniny dieťa kvasí na mobile nonstop
Prečo by to bolo neetické podnikanie, maju cenník ktorý je platný a za využité služby sa platí - dostali SMS o tom že dáta boli prečerpane? Ano (neverim, ze nie a zvyčajne pri dosiahnutí 90% dat, ktoré ma človek v balíčku príde upozornujuca SMS) ak to dieťa odignorovalo, lebo sa nudilo a hralo hry, pozeralo videa, atd tak jednoducho tie data využil - 1GB niekde na HBOGo, Netflixe je cca 1 hodina filmu/seriálu...
To ze sa teraz vyhovára, ze o tom nevedel, nečítal SMS, alebo že žiadnu nedostal (alebo ju vymazal) je proste nonsense, lebo o navýšenie dat je zvyčajne potrebné požiadať spätnou SMS, alebo max to poskytovateľ služieb spraví 3x (ak je aktivované automatické navýšenie, ale aj to sa da zastaviť)
A ak ma dieťa dostatočný vek na telefón a rodicia mu zverili paušál (je to o zodpovednosti dieťaťa ale aj rodiča... Rodič mal zvážiť ci je ich dieťa natoľko zodpovedné, ze mu zveria paušál, ak nie, tak vždy su ine možné varianty sluzieb ako kredit...)
Neverím ze nevedel ake služby využíva a jednoducho to mal v paži...proste dnešné deti nevedia tráviť cas inak ako na telefóne, počítači a internete...nehovorím ze je to čudné jednoducho je taka doba ale tiež ked niekam idem tak netravim celý den na telefóne, ale trávim cas s rodinou, kamarátmi...
Moj brat tak s frajerkou pretelefonoval a presms-koval pred asi 7 rokmi cca 900 eur, tiež sme mali číslo z orange-u a bolo to par týždňov pred Vianocami...a ako bonus 3 dni predtým ako nám prišla faktúra mu rodicia kúpili novy notebook 🙈🙉🙊 Nikdy na to nezabudnem 🤐 a nedalo sa urobiť nič len to zaplatiť...maximálne bola ponúknutá možnosť splátkového kalendára.
Rodicia s nim vážnu debatu (samozrejme to zaplatili) ale musel si to odrobiť aj so svojou drahou... A dostal telefónne číslo na kredit. Na veľmi dlhú dobu.
A mne osobne sa pred dvoma rokmi pri prekladani SIM karty z telefónu do telefónu zapli mobilné dáta v zóne 3 - čiže mino EÚ.... A za 5MB mi bola suma 50€ zauctovana k faktúre za 2 sekundy, tiež sa s tým nedalo nič urobiť len zaplatiť, jednoducho za takého veci nesieme zodpovednosť! A verte ze aj tých 50€ ma vytocilo do nepríčetnosti
@martinhalas bohuzial skusit mozete reklamovat, a dohodnut sa. Ale pochybujem, ze vam vyjdu v ustrety. Mne mala takto na googleplay pokupila veci a bohuzial, nieco sa mi podarilo reklamovat ale zvysne.. smola. Poucenie z toho mam, vsetko zablokovane, vsetko na heslo... obnovovanie dat ide niekedy aj automaticky... napr. mne O2 nastavil, ze miniem data, automaticky sa mi obnovia (neviem.. 1GB za 2-3EUR?? nepamatam,.. ale si vezmi, to co za objem dat, ked, ako kde ti dieta minulo, ked je ucet 600EUR? ) ale aj to som si nastavila, ze maximalne 3x sa mi moze obnovit balik a potom uz iba ked sa sama prihlasim do O2 a manualne to predplatim.
@wasabka ako moze niekto pretelefonovat a preesemeskovat 900EUR za mesiac...? 😂
@simca06022011
Hehe úprimne to nechápem🤷♀️🤷♀️, ale je pravda ze kedysi tie tarify boli oveľa vyššie ako teraz a on mal len nejaký malý paušál za asi 15€ čiže všetko ostatné bolo nad rámec (úprimne si uz nepamätám ako to dokázal ale dokázal 🤦♀️)
Do dnešného dňa ale pamätám si ze som otvorila tu faktúru a obálka bola hrubá ako mala kniha a nevedla som ako to mam mame povedať tak som zavolala babke a moja babka a ja sme spoločne plánovali ako to mame povedať aby nedostala infarkt.. A úprimne najprv som si myslela ze sa pomýlil niekto v orange ale nie bohužiaľ to bola naša faktúra 🤦♀️
neviem, ci pochodis s tym, ze je to dieta a ze nevedel a neviem co.. moja dcera ma kartu na muzove meno, cize u nas by argument - je to dieta - nepresiel - funguje na kredit a ked si ho rychlo precerpa (hoc aj na data), vie, ze ma smolu a dalsi tak skoro nedostane.. 600e sa mi inak zda strasne vela - ja ak surne potrebujem net a nemam dostupnu wifi, stiahnem si data, stoji ma to 0,50e na den..
kazdopadne ma zaujima, ako sa ti to podari vyriesit, drzim prsty
@nika82 Pouzivam ten 1 gb na den za 1 eur na pracu mimo domu
https://www.o2.sk/ponuka/mobilne-sluzby
Denné dáta 250 MB a 1 GB
S dobíjacími kartami platíte za internet, len keď ho využívate. 250 MB dát máte na deň za 0,50 €. Potrebujete viac? Zapnite si denné dáta 1 GB za 1 € na deň.
@elizuella hovor trva max. hodinu, potom sa automaticky vypne...takze na tom nenahrabala 100eur ;)
@martinhalas ako nič v zlom , že keď zakladáš tému a pýtaš sa , tak aj odpovedz , keď sa niekto pýta teba .
A nie , nikoho v Orange nezaujíma , že tvoje dieťa nonstop čumelo do mobilu a nezaujímalo ho , kto zaplatí dáta.
Mne pred rokmi do faktúry zarátali aj poplatky za služby ktoré som nepoužívala , dokonca ich môj mobil ani nepodporoval. Ani som nevedela čo sú. Reklamácia nepomohla
@lenocka12345 Povedzme si ale, ze by mohol zasiahnut telekomunikacny urad a stanovit, ze zakaznik pri pouzivani dat v tuzemsku (na Slovensku) si moze data obnovovat do aleluja cely mesiac, ALE napr. pri sume nad 50 eur by sa suma uz nezvysovala. 50 eur je vyssie ako ktorykolvek datovy pausal. Ak by stahoval privela, tam su zase limity, ze po vycerpani priklad 20 gb, ho spomalia, ze to bude stacit uz len na prezeranie stranok. Nieco ine je zahranicie, tam uz nabieha regulacia, kolko smie clovek minut dat doma a v roamingu za urcity cas.
Ale preco by to sami robili ..., ked takto vedia extra zarabat.
@majkeel súhlasím , každá minca má dve strany

@dominika_sk az na to ze u nas tie o2 data nefunguju lebo je tu slaby signal. Nie je kazdy z okresneho mesta ako ty, preto som aj podotkla to pokrytie. Laskavo neryp.