Čo s účtom 600 eur za Orange?
Pozdravujem 🙂 poprosím o radu. Syn na prázdninách bez wifi. Orange ho pre prečerpaní dať dokola vyzýval na nové a nové data. Výsledok účet vyše 600E... syn sa bráni veď som nemohol vedieť že to bude tak veľa stáť.
Nie sú to šmejdi, keď neobmedzené dáte stoja mesačne neviem 40E a oni dokola (vyše 100x) vyzývali SMS dieťa aby si objednalo ich službu a účet je 600E?
Čo sa s tým dá robiť poraďte prosím niekto :(
Ďakujem
@veronikaszabova nebude. Ale skúsiť to môže.
Inak kup mu radsej easy na kredit. Ta ma na data, co sa aj pokrytia signalom tyka, teraz najlepsie ceny podla mna. Ja mam momentalne a som mega spokojna. Tvojmu synovi to pomoze v tom, ze nebude kredit, neobnovi si data. Ved jeden film v hd kvalite pozriet ma 2 gb. Okolo 10 eciek mesacne za 2 gb sa plati, chapes aka je drazoba kukat videa cez mobilne data? Ja napr mam rocny balik 24gb za 69 eur a staci mi. Obcas si kuknem aj video kratke , jeden az dvojminutove, ale urcite nie cely film.
Zaplatit. Poucenie pre vas oboch. To je automaticka sprava, ze sa data minuli. V tej SMS sa urcite nepise, ze MUSI si tie data kupit.
Zijete niekde na oblaciku a nevnimate realitu?
Nie kazdy je taky @liz_lemon bohuzial. Ako za opytanie nic neda, ale myslim, ze treba byt pripraveny na to, ze asi najskor nepochodi.
Skusila by som napist list-ziadost,kde opises situaciu a poprosis o zlavu. Neviem,ci pomoze,ale treba skusit vsetko. Ak zamietnu,bud zaplatit alebo poziadat o splatkovy kalendar.
@pribinak ja si myslim ze dnesne deti su co sa techniky tyka vyspele az moc, a neni chyba len v rodicoch. Jemu to bolo jednoducho jedno, ved rodicia zaplatia.
Tak ja osobne z vlastnej skusenosti sa zapojim do diskusie môj syn tiež mi cez niejake hry nacvakal 180€ učet musela som zaplatit inak hrozil exekutor a od vtedy ma chalan kredit a postupne mi to splaca čo zarobi na brigade😉. Neznasam nazory tych co na vlastnej kozi neskusili ale starat sa budu dufam ze sa vsetkym ta karma vrati zdarma😁
Moja dcerka si nevedome zapla nejaké tapety za 6 €, kde každy druhy deň jej pripísali znova a znova 6 € k účtu, a ešte dodám že žiadne tie tapety ani nepoužívala
Zistila som keď prišiel účet za telefón. Žial stáva sa, pritom sa vela bavíme na podobné témy, a vie že žiafne platené hry a pidobne nemá sťahovať
zaplatit alebo vyziadaj si splatkovy kalendar, daj zablokovat navysovanie dát ... je to chyba vas oboch a mlady nech si to odraba ... nie je prvy ani posledny ... moja sestra este kedysi prevolala na erotickej linke ... mala 10 rokov ... ucet vtedy cez 3000 SK nedostala darcek k 1. sv. prijímaniu ... a zaplatilo sa toto ... no holt niekedy je poucenie drahe
@danielinaa nevieme koľko má rokov to decko. Ďalšia vec, áno technicky sú veľmi zdarne, ale obchodné podmienky im veľa nehovoria
@pribinak tiez by ma zaujimal vek. Lebo napr moj syn ma 11r a vie, co ho bude stat balik dat. Tie decka vedia viacej ako my rodicia.
Manzel ma pausal kde ma na 3 cisla uplne neobmedzene hovory. Jedno cislo si menil cez internet. Volal na neho cely mesiac fakt dost. Prisla vysoka faktura. Isli sme do orangeu a zistili ze sa mu to cislo neaktivovalo. Napisali sme reklamaciu a celu ciastku nam odpustili. Skus sa ist informovat, mozno sa s tym bude dat nieco robit. Ved aj pre nich logicky malokto dobrovolne urobi taku vysoku fakturu
@martinhalas tie sms sú nastavené automaticky. Treba si dávať pozor na dieťa, prvé co je, vypnem dáta ked prekrocime hranice, nie to ešte dieťaťu nechat v ruke bez upozornenia telefón v zahraničí. Inak môžeš požiadať o splátkový kalendár a syn nech si ide zatiaľ zarobiť na brigádu, nabudúce sa aspoň spýta skôr ako niečo na telefóne potvrdí.
@danielinaa o2 ma 1gb za 3€ a orange 10gb za 10€, to maš vlastne najdrahšie data o čom hovoriš😂
Jednoznačne zaplatiť, dáta boli spotrebované. Žiadna žiadosť o odpustenie, ich to predsa nezaujíma, že je to nelogické a predražené. Max poprosiť o splátkový kalendár.
@veronikaszabova bez info o veku, je tá debata taka všelijaká
@pribinak niekdy mám pocit, že to ani nie je o veku. Jasne, ak je to dieťa na 1.stupni ZŠ, nemá ešte takú predstavu o finančných následkoch. Ale koľkokrát aj omnoho staršie deti nerozmýšľajú. Moja sesterka, vtedy 20r hepa, bola na Silvestra v zahraničí mimo EU, a nie žeby si porozmýšľala o aktivácii dátového balíčka (veď ponuka príde v správe len po prekročení hraníc pomaly) ale datovala cez voľne dáta a za dva dni predatovala 60€. Nešlo potom ani tak o tu úhradu, ale skôr sa aj rodičia udivili, či je ta mládež už taká mimo z wifi na každom kroku, alebo lenivá si niečo dopredu zistiť a zabezpečiť.
Dáta predsa minul, jedine zaplatiť. Syn vám vôbec nepovedal, že mu chodia takéto sms na aktiváciu ďalších a ďalších dát a on si ich aktivoval.
@martinhalas nasa ma mobil....nastaveny limit na 2 hodiny denne, limit na data a rodicovsku kontrolu....vez naseho suhlasu nenainstaluje nic, youtube ma zakazany....
Ahoj, kolko ma syn rokov? V orangei vyhoveju opravnenym poziadavkam na reklamaciu, vedia dat na sluzbu zlavu do 90%. Inak po precerpani dat sa net len spomali, nevypnu ho. Smsky po precerpani dat co pridu maju vyzvu, ze ak si chce navysit data o 1gb, tak treba poslat sms. Ale to kolko pptom poslal tych smsiek, 100? 200? Neviem teraz presne, kolko stoji ten 1gb pri tomto jednorazovom objednavani
@martinhalas a to koľko má to dieťa 5 rokov?už prváci vedia citat, tak snáď prečítal čo napísali.Ja by som ho už k psychologické zobrala, že je závislý vec to je kvantum dat.A pekne poďakovala tomu, kto ho na prázdninách strážil.Myslim, že neodpustia nič a budeš musieť zaplatit
@daniela1911 predstav si, ze vyhovuju. 🙂 ale len v opravnenych pripadoch. Staci spravne napisat ziadost o odpustenie platby.
@martinhalas nie, v tomto smere to nie su smejdi. Ked si vie dieta precitat spravu a obnovit si sluzbu, musi si vediet aj zratat kolko zaplati. Vie narabat s mobilom predsa, je na nom aj kalkulacka. Nestastne to je, ale tak bohuzial :( Ale drzim palce, aby vam aspon nejak vysli v ustrety.
@queen_mary môj názor je, že to nie je opodstatnený prípad. Ale zo srdca želám, autorke, aby to bol jej prípad a žiadosť kladne vybavili 🙂
600 eur? to dátoval z USA? koľko tých smsiek musel poslať? a mne sa smejú, že mám kredit 😀 no aspoň nemám takéto problémy...
@martinhalas urcite sa treba ozvat Orangu, je to neeticke podnikanie ked maju neobmedzene data za 40e v ponuke nauctovat 600e za rovnaku sluzbu. Pripadne pohrozit medializaciou, toto nieje uplne dobre PR. Snad budu ustretovi rovnako, ako ked sa snazia nalakat noveho zakaznika. Pred par dnami som mala taky hovor s panom co sa ma snazil presvedcit, aby som zmenila na Orange .. no som stastna ze som uz 15 rokov u O2 a nie u tych vydriduchov 😀 medzitym zmenila aj cela siroka rodina lebo aj ich Orange nasral a nie raz. Synovi samozrejme tiez vychovne nechat cast splatit brigadami/vreckovym/nadstandardnou pomocou v domacnosti.

@nini1010 neboj, orange neskrachuje