icon

Čo si myslíte o hypotéke a jednoizbovom byte, ktorý budem dávať do prenájmu?

csipcsip000
14. jan 2022

Ahojte chcela by som vediet vas nazor premyslam nad tym ze v buducnosti by som si zobrala hypoteku a kupila 1 izbovy byt ale s tym ze by som ho davala do prenajmu čo si o tom myslite ? Je to dobry napad ?

Strana
z3
csipcsip000
autor
16. jan 2022

@floren ach jaj tak to ma mrzi a teraz ako budes dalej postupovat

csipcsip000
autor
Autor odpoveď zmazal
floren
17. jan 2022

@csipcsip000 čakáme na vyúčtovanie a beriem to krstnej, nech si ju riešia, ale myslím, že 💩z toho, lebo najhorší sme ja a muž a ona je chúďatko

lucilaines
17. jan 2022

@csipcsip000 mame uz treti takyto byt. Prvy sme po piatich rokoch predali, vzrastla mu hodnota, zostala nam po vyplateni hypo hotovost 30tis. Kupili sme dalsi , vo vyssej hodnote s pouzitim tej hotovosti a dalsej hypo. Okrem toho mame este jeden, tiez s hypo. Kazdy je brany s co najvyssou moznou hypotekou. Kazdy v inom okresnom meste. Ani na jednom som nemala doslova jediny den bez najomnikov zatial. Stat sa tomoze, ratam s tym, mam rezervu ak by bolo treba platit mesacnu splatku hypoteky. Najmy mam nastavene tak, ze pokryju hypo+energie+ internet+zalohu na dan. Mesacne z toho v zisku nie som, vsetko ide na poplatky. Ano, niekedy su vydavky, ked treba nakupit nabytok alebo nieco opravit. Ano, niekedy je problem s najomnikmi, ale zatial nic dramaticke. Niekedy sa nieco znici a treba to nahradit. Ale ja to beriem ako pracu. Zadarmo nikde peniaze z neba nepadaju. A toto je naozaj minimalna namaha pri zisku 30 tis za 5 rokov co sme mali napriklad my na byte, ktory sme predali.

Strana
z3