icon

Dá sa dostavať dom za 35 000 EUR?

21. júl 2025

Ahojte baby. Myslíte , že je realne dostaviať dom za 35 tisíc ?? Už nam chybaju len stropi , podlahy , kupelna , kuchyňa.... čiste zufalstvo 😥

Strana
z3
solvina88
26. júl 2025
@anonym_6d3bc8

@solvina88 práčku sprchový aj sušičku kúpiš úplne v pohode teraz aj pod 600 e.. ja nechápem či máte všetci domy zo zlata alebo čo 🙈 keď vidím tie ceny my máme za polovičné a všetko je pekne aj kvalitné

@anonym_6d3bc8 ale dom sa za 35000 dostavat da. Aj ked neviem co vsetko obsahuje polozka stropy

anonym_76fc22
26. júl 2025
@solvina88

@anonym_6d3bc8 pekne kvalitne...murovany sprchovy kut...sklo nan stalo 600€ po znamosti. Iba hlavica do sprchaca stoji 300 eur...jedna z najlacnejsich...nemame domy zo zlata...ale mozno v michalovciach to kupis na vrakovisku za 600 eur...mozno aj kuchynu tam najdes za 600 eur...679 eur najlacnejsi set pracky a susicky co som teraz nasiel na heureke(BEKO) treba byt realista a vediet na com sa setrit oplati a na com nie...mozes si aj zasuvky kupit za 5 eur alebo za 10-15eur...ale vedz,ze tie za 5 eur su take,ze susedovi som uz tretiu menil v kuchyni lebo nevydrzala odber a na jendnej sa hned strhli sroby pri dotahovani vodicov...radsej spravit veci poriadne ako menit kazdu chvilu a bačať aky je avet na mna zly a nic sa mi nedari,nic sa mi nedari

@solvina88 no to čo si popísala, vôbec nie sú najnižšie obyčajné ceny. Sprchové hlavice set stoja od 80 eur, sklo set walk in dve sklá 150 z 120 český výrobca, nie nejaký čínsky šmejd. Sušičku nutne nepotrebuje. Prádlo si vyvesí aj vonku. Ľudia normálne sušia v rodinných domoch vonku. Ja ju mám a suším v nej minimálne, lebo mám rada prádlo vonku vysušené. Práčku som mala za 350 aj za 650, pokazili sa rovnako. Niektoré rúbete riadne vysoko s cenami. Dá sa s rozumom nakupovať. Niekde ušetriť inde pridať. Netreba ani na zbernom dvore linku hľadať.

anonym_0a6a8b
26. júl 2025

Svojpomocne asi áno,ale je to o kompromisoch.Najdrahšie je vnútro domu.To vychádza viac,ako celá stavba domu.Pozrite sa po kuchyni z druhej ruky,na čas,kým došetríte,nakoľko tam môžete ušetriť,na podlahách,ak nemáte zručného manžela a na kúpelni,to moc asi nepôjde.A to pre predstavu asi ani dvere nebudete mať.Držím palce.

sisska96
27. júl 2025
@solvina88

@sisska96 ale da sa samozrejme..kupit najlacnejsi obklad,najlacnejsie vsetko....a jednoduche zariadenie...ale ked staviam nanovo a nemam na aspon aky taky stred tak radsej kaslem nato...(2.4x4.2m)obklad 1800,keramika 2000,1000sprchovy,1000pracka,susicka,1800 robota...(Elektriku som robil celu sam kedz ze som elektrikar,)to je 2 roky dozadu...da sa aj lacnejsie

@solvina88 sa poserem že sprchový kút za 1000

malamimi6
27. júl 2025

@anonym_autor bolo to síce 3,5 roka dozadu. Prerábali sme starý dom, poschodovú kocku- ťahali sme nanovo elektriku, pripájali sa na verejný vodovod, nové kúrenie (celý spodok podlahovka, hore radiátory), odpad, podlahy a dlažby, nivelačka na vyrovnanie podláh, nová kúpeľňa, kuchyňa, aj schody sme opravovali, hore a v kúpeľni sa znižovali stropy sadrokartónom. Len okná sme nemenili lebo už boli plastové. Čo sa dalo, sme robili svojpomocne, prípadne rodina/ po známosti. Celá prerábka (aj vymaľovanie) nás vyšla na cca 55 tisíc, prerábali sme presne pol roka.
Máme 5 izieb, dve malé chodby, jednu kúpeľňu s wc a kuchyňu. Z časti sa ešte prerobila aj technická miestnosť z tých peňazí.

solvina88
29. júl 2025
@sisska96

@solvina88 sa poserem že sprchový kút za 1000

@sisska96 tak na to mame zachod predsa :D

solvina88
29. júl 2025
@anonym_76fc22

@solvina88 no to čo si popísala, vôbec nie sú najnižšie obyčajné ceny. Sprchové hlavice set stoja od 80 eur, sklo set walk in dve sklá 150 z 120 český výrobca, nie nejaký čínsky šmejd. Sušičku nutne nepotrebuje. Prádlo si vyvesí aj vonku. Ľudia normálne sušia v rodinných domoch vonku. Ja ju mám a suším v nej minimálne, lebo mám rada prádlo vonku vysušené. Práčku som mala za 350 aj za 650, pokazili sa rovnako. Niektoré rúbete riadne vysoko s cenami. Dá sa s rozumom nakupovať. Niekde ušetriť inde pridať. Netreba ani na zbernom dvore linku hľadať.

@anonym_76fc22 sklo som dal od sklenara take bezpecnostne do sprchy 2 kusy...to bolo celkom drahe 600 eur ale obklady by som nedal najlacnejsie...nebudem davat 5 korun za nieco na co sa chcem pozerat dalsich 15-30rokov

solvina88
29. júl 2025
@sisska96

@solvina88 však viem koľko stojí, keď sme teraz robili 😂 a ďaleko nie taká drahá

@sisska96 ja som to az teraz pochopil prepac...tu chcete len najlacnejsie varianty...

sisska96
29. júl 2025
@solvina88

@sisska96 ja som to az teraz pochopil prepac...tu chcete len najlacnejsie varianty...

@solvina88 trapkoš, no nevadí 😂

Strana
z3