icon

Dá sa dostavať dom za 35 000 EUR?

21. júl 2025

Ahojte baby. Myslíte , že je realne dostaviať dom za 35 tisíc ?? Už nam chybaju len stropi , podlahy , kupelna , kuchyňa.... čiste zufalstvo 😥

zuzana76
21. júl 2025
@zuzubb007

Nie je to strašné nizka suma, len malá kúpeľňa vyjde 15000, potrebujete minimálne o 20000-40000 viac

@zuzubb007 aj nas vysla kupelna okolo 15000 a kuch linka so spotrebicmi tiez tak isto, ale da sa urcite aj lacnejsie, sice do 5000 neviem, mozno ano s najlacnejsim obkladom a dlazbou

anonym_acc62b
21. júl 2025

Pre predstavu - tri roky dozadu sme rekonštruovali mini kúpeľňu v byte - nový odpad, nová sanita, obklad, nové dvere so zárubňou, dve malé skrinky. 8tis.

maminkadeticiek
21. júl 2025

Och nezavidim vam veru.Ciste zufalstvo.

maminkadeticiek
21. júl 2025

Podla mna sa to neda,ale povies nam.

pikachu999
21. júl 2025

@anonym_autor úplne v pohode

anonym_49839c
21. júl 2025

@anonym_autor podľa mňa ťažko... Nás stála len kúpeľňa 15 000, kuchynská linka 9 000

deti95060810
21. júl 2025
@anonym_autor

Tak dievčata , zaliatu podlahu mame , už stači len položiť podlahu buď dlažbu alebo vynil-laminát , uvidime čo nas vyjde lacnejšie , mame podlahovku ..elektriku mame už takisto , už stači nas len pripojiť na hlavny stĺp , mame už aj omietky , stropi sa idu robiť už s tých 35tisíc , plus ta kupelna , kuchyna , podlaha ...hypoteku mame už dosť vysoku , toto bude už len spotrebak nakolko viac nam už nemôžu dať , vela veci si vieme aj urobiť sami , obkladať bude svokor ...ešte som zabudla dodať , že nam chyba ešte tepelko , to vyjde zo všetkým na cca 11tisic ... ach , neviem už ako by sme sa dostavali a išli bývať 😌

nezabúdaj že aj to pripojenie na stĺp stojí eurá...
@anonym_autor

tesi56
22. júl 2025

My sme si spravili kuchyňu sami, dali sme si iba narezať dosky, takže vyšla možno tretinu z toho, čo by stála normálne, obklady v kúpeľni sme si spravili tiež sami, naozaj je na internete veľmi veľa videi s návodom ako na to, takže nás vyšla do 3000 minulý rok. Laminátové podlahy je tiež najmenej nahodiť. A na ten strop by som si našla niekoho, kto by nám s nimi pomohol. Ak si takto spravíte väčšinu veci sami, do tých 35000 sa v pohode zmestite.

pikachu999
22. júl 2025

Nás vyšla kuchyňa tak na 7000 možno dokopy s kúpeľňa 5000..keď si človek vie veci naplánovať a trochu rozmýšľa a urobí to sám tak ušetrí ;)

1ryba
Odpoveď bola odstránená
deniiisia
22. júl 2025

Osobne si myslim ze sa da. Zalezi aj kde a aka velka. Hlavne je dajte porobit stropy. A potom uviditr kolko Vam ostane a zadelte si. Kuchyni sme my zrobili za 7000. Ak nemusite mat neviem ale materialy duby mramory a podobne da sa. Kuchynu sa da kuk na mieru v obchodoch online aj s montazou.

surama
24. júl 2025

Ak ste manualne zrucni, tak sa zmestite. Vobec by som nepanikarila. Najdrahsie polozky budu kuchyna a kupelna. Moj otec robi kuchyne a vsetko zalezi od ceny materialov. Dvierka a kovanie su drahe, pracovna doska a zastena, ale aj tam to viete vymysliet tak, aby aj pekne bolo, aj cenovo prijatelne. Kupelna sa da tiez svojpomocne, ved to nie je raketova veda, akurat vodu zapojit a odpady vyzaduju uz niekoho skuseneho. A plavajucu podlahu si polozite aj sami, ved dnes mas uz klikacky a to v pohode zvladne aj zena.

majulino
24. júl 2025
@bellaa3007

@sisska96 skoro mi oči vybehli, že 15tis :D My ideme stavať a teda moja predstava je o dosť nižšia😀

@bellaa3007 no my prestávka kúpeľne rok 2021 rozobratie, nové obklady, dlažby, sprchách umývadlo, wc, rozvody vody, elektrina, revízie a 11500. Majster si za robotu (kamarát zobral 2500€) 3,6x1,8m

margotka17
24. júl 2025
@anonym_autor

Tak dievčata , zaliatu podlahu mame , už stači len položiť podlahu buď dlažbu alebo vynil-laminát , uvidime čo nas vyjde lacnejšie , mame podlahovku ..elektriku mame už takisto , už stači nas len pripojiť na hlavny stĺp , mame už aj omietky , stropi sa idu robiť už s tých 35tisíc , plus ta kupelna , kuchyna , podlaha ...hypoteku mame už dosť vysoku , toto bude už len spotrebak nakolko viac nam už nemôžu dať , vela veci si vieme aj urobiť sami , obkladať bude svokor ...ešte som zabudla dodať , že nam chyba ešte tepelko , to vyjde zo všetkým na cca 11tisic ... ach , neviem už ako by sme sa dostavali a išli bývať 😌

@anonym_autor treba zistiť ceny, kde čo vyjde výhodnejšie. S menšími kompromismi to dáte. Sestra má na podlahové dlažbu, tá je studená v lete, ale v zime je teplucka. Kuchyňu kúpiš hotovú, či dáš robiť na mieru?

margotka17
24. júl 2025
@majulino

@bellaa3007 no my prestávka kúpeľne rok 2021 rozobratie, nové obklady, dlažby, sprchách umývadlo, wc, rozvody vody, elektrina, revízie a 11500. Majster si za robotu (kamarát zobral 2500€) 3,6x1,8m

@majulino ou, tak to je dosť veľa teda.

solvina88
24. júl 2025
@sisska96

@zuzubb007 čožeeee... kúpeľňa 15 000????? . Teraz sme prerobili kúpeľnu a zmestili sme sa do 5000 eur, taká stredná

@sisska96 no neviem...prerabka a nove steny, zachod,umyvadlo,pracka,susicka,nabytok, sprchac,vana...a este material a praca...za 10000 minimalne

angela85
24. júl 2025

No ale treba vždy myslieť aj na to že pri predbežnom výpočte čo koľko stojí,tak treba prirátať minimálne 10% lebo vždy je to viac. Nás kúpeľne so zachodom pred asi 8 rokmi vyšla minimálne 5 tisíc a to nemáme nič výnimočné. Všetko je drahé. Teraz nás len obyčajný chodník a obklad na terasu vyšlo na 11 tisíc,ale robila to firma,ale tak isto materiál nebol dráhy ale robota je veľmi drahá,ale tam by sme to bez techniky svojpomocne proste nedali

anonym_274712
24. júl 2025

Takato suma nam pri vasom stave domu zmizla za chvilu a to si vsetko robime svojpomocne a muz ma velmi slusne zlavy kedze sa venuje stavbarcine.

sisska96
25. júl 2025
@solvina88

@sisska96 no neviem...prerabka a nove steny, zachod,umyvadlo,pracka,susicka,nabytok, sprchac,vana...a este material a praca...za 10000 minimalne

@solvina88 však viem koľko stojí, keď sme teraz robili 😂 a ďaleko nie taká drahá

sisska96
25. júl 2025
@majulino

@majulino tak vás riadne ojebkali :D

zuzana76
25. júl 2025
@sisska96

@majulino tak vás riadne ojebkali :D

@sisska96 ale veď každý ma iný obklad, dlažbu, nábytok, sanitu drahšiu, nás vyšla kúpeľňa 4x2,5 m tiež 15000 eur, práca nebola veľká položka, ale zariadenie áno

sisska96
25. júl 2025
@zuzana76

@sisska96 ale veď každý ma iný obklad, dlažbu, nábytok, sanitu drahšiu, nás vyšla kúpeľňa 4x2,5 m tiež 15000 eur, práca nebola veľká položka, ale zariadenie áno

@zuzana76 no veď potom nech neplače že je drahá ak sama si vybrala drahý nábytok

anonym_6d3bc8
25. júl 2025
@majulino

@majulino tak to vás pekne ojebali..

trnavacka
25. júl 2025
@sisska96

@zuzana76 no veď potom nech neplače že je drahá ak sama si vybrala drahý nábytok

@sisska96 každý sa prikrýva perinou, akú má a čo sa mu páči.
Keď som si vybrala pred 20 rokmi Keuco sanitu a doplnky, stalo to viac. Aj rektifikovana veľkoformátova dlažba a obklad Villeroy Boch. A po 20 rokoch vyzerá ako nová kompletne, kľudne by človek uveril, že urobená pred rokom, aj kvalitou aj vzhľadovo.

zuzana76
25. júl 2025
@sisska96

@sisska96 veď táto neplakala, že je drahá, ani ja neplacem, presne takú som chcela.

majulino
25. júl 2025
@anonym_6d3bc8

@majulino tak to vás pekne ojebali..

@sisska96 akože v čom? Materiál som si sama kupovala a nemám pocit, žeby som plakala, iba som skonštatovala.
@anonym_6d3bc8 a v čom konkrétne?

nafka0483
25. júl 2025

Co je to za otazku? Jednoizbovy dom sa da, poschodovy 4 spalnovy s 2 kupelnami sa neda 🤷‍♀️

solvina88
25. júl 2025

@sisska96 ale da sa samozrejme..kupit najlacnejsi obklad,najlacnejsie vsetko....a jednoduche zariadenie...ale ked staviam nanovo a nemam na aspon aky taky stred tak radsej kaslem nato...(2.4x4.2m)obklad 1800,keramika 2000,1000sprchovy,1000pracka,susicka,1800 robota...(Elektriku som robil celu sam kedz ze som elektrikar,)to je 2 roky dozadu...da sa aj lacnejsie

anonym_6d3bc8
26. júl 2025
@solvina88

@sisska96 ale da sa samozrejme..kupit najlacnejsi obklad,najlacnejsie vsetko....a jednoduche zariadenie...ale ked staviam nanovo a nemam na aspon aky taky stred tak radsej kaslem nato...(2.4x4.2m)obklad 1800,keramika 2000,1000sprchovy,1000pracka,susicka,1800 robota...(Elektriku som robil celu sam kedz ze som elektrikar,)to je 2 roky dozadu...da sa aj lacnejsie

@solvina88 práčku sprchový aj sušičku kúpiš úplne v pohode teraz aj pod 600 e.. ja nechápem či máte všetci domy zo zlata alebo čo 🙈 keď vidím tie ceny my máme za polovičné a všetko je pekne aj kvalitné

solvina88
26. júl 2025

@anonym_6d3bc8 pekne kvalitne...murovany sprchovy kut...sklo nan stalo 600€ po znamosti. Iba hlavica do sprchaca stoji 300 eur...jedna z najlacnejsich...nemame domy zo zlata...ale mozno v michalovciach to kupis na vrakovisku za 600 eur...mozno aj kuchynu tam najdes za 600 eur...679 eur najlacnejsi set pracky a susicky co som teraz nasiel na heureke(BEKO) treba byt realista a vediet na com sa setrit oplati a na com nie...mozes si aj zasuvky kupit za 5 eur alebo za 10-15eur...ale vedz,ze tie za 5 eur su take,ze susedovi som uz tretiu menil v kuchyni lebo nevydrzala odber a na jendnej sa hned strhli sroby pri dotahovani vodicov...radsej spravit veci poriadne ako menit kazdu chvilu a bačať aky je avet na mna zly a nic sa mi nedari,nic sa mi nedari