icon

Dá sa prestravovať zo 40 eur na týždeň?

22ke
13. máj 2015

Ľudia, dá sa výjsť zo 40€ na týždeň už čiste len na stravu??? Sme 4-členná rodina a tento mesiac bol jednoducho pre nás tak finančne náročný, že po vyplatení všetkého mi ostalo 160€ :( z toho dcéra a manžel obedujú v škole/v práci, ja som na RD s drobcom. Moji nie sú nároční, nepotrebujú vkuse mäso ani varené...ale aj tak :( ďalšia výplata bude až 10.6. :(

mircalla
23. apr 2017

@nikolka1986 co je tvoja rada? ze si mame riesit zdravu stravu ci chudnutie v garazi? tak ked uz davas tie vugarizmy - tak s takou radou si chod do riti - odpoved hodna tvojej urovne

Inak na teba skoda minat cas

nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
mircalla
23. apr 2017

@nikolka1986 k teme sme sa vyjardili snad vsetky tiez. to by si musela ale citat a nie sem prist, precitat si 2 strany, zhulakat ich urcovat im, co maju pisat, kde a ake diskusie si maju zakladat - jedine, ze by si bola snad admin

ale tak tvojim cielom bola prist - nasrat - odist nic ine si neviem predstavit. zabrala - mozes ist spokojne skusit inu

ektherese8
23. apr 2017

@nikolka1986 to neznáme že keď sa niekto nevie zdravo prestravovat za tú sumu že sa to neda

ektherese8
23. apr 2017

Malo tam byť neznamená

nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
mima4
23. apr 2017

@nikolka1986 nechapem tvoje agresivne reakcie.

nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
ektherese8
23. apr 2017

@nikolka1986 píšem ebook so zdravými bezlepkových receptami s rozpočtom 150-200 mesačne,keď bude hotový dám vedieť😉

nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
mircalla
23. apr 2017

@nikolka1986 vies co je metafora? To je jedno,nema to cenu s ludmi ako ty - preafektovane a teatralne prejavy nie su hodne reakcie

barbara088
23. apr 2017

@22ke urcite da ak si sikovna gazdina.ale uz halusky v prasku urcitr nekup.halusky sa daju doma urobit a langose.a nie z krabicky je to drahe

mircalla
23. apr 2017

@nikolka1986 a keby so citala,boli tu typy aj ako zdravo za 40 EUR...len tak mimochodom (par stran dozadu) - staci si naozaj precitat miesto mudrych kecov

nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
mircalla
23. apr 2017

@nikolka1986 🙂 urcite to tak bude

nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
ektherese8
23. apr 2017

@nikolka1986 blog bude až po ebooku,keďže je pre mňa casovo náročné popri 2 deťoch a mužom stále v práci vymýšľať recepty,a bonus sú dezerty,koláče,torty bez lepku mlieka vajec sóje

mandala77
23. apr 2017

od príspevku tohto roku, spred pár dní, nechápem, ako vôbec môžete považovať túto diskusiu za normálne bavenie sa. To, že poniektoré tu rýpete do druhých, rozoberáte na molekuly, dokazujete im neviem ani čo, to má od normálnej a slušnej debaty ďaleko. Až na pár príspevkov. Ale asi ako pre koho.

A že do každého, kto povie, že sa dá aj za menšiu sumu sa prestravovať a aj zdravo a kvalitne (o čom vôbec ale nebola reč, či už v pôvodnej diskusii alebo v novootvorenej), hneď oponujete a vyťahujete múku a pod. .
Tak keď ste presvedčené, že nie, nezaujíma vás, ako to dokáže, tak čo tu vôbec prispievate a všetkému oponujtete a omieľate, že to nejde.
To, že vy to nedokážete, je jedna vec, čo ale neznamená, že sa to nedá.

katkamiki
23. apr 2017

❤hckvmx

mircalla
23. apr 2017

@mandala77 niekto tu napisal o tebe toto:

ty si evidentne tú toleranciu a rešpekt tiež nikde nezohnala. V každej druhej diskusii tu moralizuješ a mentoruješ ako stará panna, ktorá sa vzápätí premieňa na fúriu a označuje ľudí brzdami a vydáva povely končiace výkričníkom. Už sa konečne preber a pozri sa do zrkadla.

Musim povedat, ze sa s tym 100% stotoznujem. Tuto uz koncim.

Z neustaleho mudrovania mi je uz totiz vazne zle. predpokladam, ze das dalsi prispevok v style mentorovania, takze vypinam to tu, uz vazne nie

mandala77
23. apr 2017

@mircalla mne je rovnako zle z vašich rýpaní do druhých, rozoberaní na častice a povýšeneckého správania. Sme si kvit.

Tak sa to tu ukľudní.

mircalla
23. apr 2017

@mandala77 ty sama rypes uplne do vsetkych si tym posadnuta tym neustalym mentorovanim. chodim sem uz minimalne, ale cudujem sa sama sebe, ze som sem vobec opat zavitala. takze zbohom

mandala77
23. apr 2017

@mircalla veď si už odišla. Ale Ty sa vždy lúčiš na viac krát.

katrin21
23. apr 2017

@nikolka1986 vysoke ego? a kde si zobrala , ze ked niekto krici ma vysoke Ego?? praveze to je vacsinou znamka opaku.. ak sa clovek hada , vycita ostatnym stale nieco, kritizuje, to je znamka toho, ze sam s niecim nie je spokojny 🙂 A Ego.. hmm.. to by bolo na dlhu temu a debatu... ale ego nie je to , co je dobre na nas... Ego je sebecke, rozumove. ludia co su psychicky a moralne vysoko nemaju potrebu ukazovat svoje ego, napr. kto nema prehnane vysoke ego, ten je nad vecou, toho neurazis, lebo je psych. vyrovnany a vedomy si sam svojej hodnoty bez toho, aby to potreboval pocuvat od ostatnych a preto ho ani kritika, urazka, hecovanie nerozladi, neurazi.... POtlacit svoje ego je jedna z najtazsich a najosvietenejsich veci.... ale ako hovorim, to je na dlhu debatu a aj tak by mozno nemala vyznam ... 🙂 nie kazdy to pochopi a prijme....
Zdrave sebavedomie je OK, kazdy by ho mal mat.. ale EGO .. to nie je pozitivna vec... ked je prilis silne. takze tak.

katrin21
23. apr 2017

teraz mi doslo, preco vlastne pises o EGU... ja som ale o egu nepisala.. ja som napisala : vykricnik - ergo krik :D
ergo je po latinsky TEDA:.. cize som povedala vykricnik = teda krik
takze asi taky rozdiel je medzi slovami EGO a ERGO 🙂
a ak slova, ktore si napisala, nepovazujes za vulgarne, tak to tiez hovori same za seba...

Rene Decartes povedal: Cogito, ergo sum. Myslim, teda som..
Krasny citat, paci sa mi uz od puberty.. aj ked dnes uz viem, ze spravnejsie by bolo , keby povedal:
CITIM teda som 🙂

ajana1
23. apr 2017

@nikolka1986 tych navodov na zdrave a lacne stravovanie tu par je 😉 Sama som pridavala recepty ktore su naozaj velmi lacne, nutricne vyvazene a nestoja vela penazi 😉 Vratim sa k tym zmienovanym spagetam s kecupom, sunkou a syrom ktore su lacne lenze ako alternativu za tu istu cenu je mozne dat namiesto sunky dve alebo tri mrkvy, mrazeny hrasok, cuketu ak je za lacny peniaz a konzervu zavaranych paradajok. Cena je rovnaka ale vyzivovo je to niekde uplne inde a vyhovorky na cas su fakt Len vyhovorky lebo omacka je hotova za cas kym sa robia cestoviny cize do 15 minut nemas co robit (aj s pripravou). A napriklad sa daju zavarat paradajky v lete a mas ich pocas celeho roka a stoji to fakt par supiek.

iguaza
23. apr 2017

Ciel je lacno mesacne za 160 eur:

Ak sem da niekto tip halusky v prasku ci langos - sorry, nebudem pritakavat

Sosovociovy privarok, ci zapekane zemiaky s brokolicou (tiez lacne) - poviem dobry napad.

Pokial nevie niekto prijat iny nazor a ma z toho tlak na 220...

alaguema
23. apr 2017

@mariapuskasova mne v žalúdku neležíš...ver, je mi jedno, čo zješ. Ale treba mať trocha súdnosti. Fakt je, že dnes, keď je naozaj milión blogov o zdravej strave, o lacnej a zdravej strave, o fit a lacnej...proste kombinácií do zblbnutia, ty sem prídeš ženy inšpirovať špagetami s kečupom a syrom 🙂 Nič v zlom, ale ideš fest neskoro.

balsamea
23. apr 2017

@katrin21 V com konkretne nemam pravdu? Rozpravat o fyziologii bez znalosti zakladnych fyziologickych procesov a pojmov nie je velmi stastne. "Tukovy metabolizmus" sa pouziva v suvislosti s nutricnou ketozou, kedy sa velka cast energie kryje oxidaciou MK z tukovych zasob a tvorbou ketolatok.

Samozrejme, ze pri nizsom prijme sacharidov sa organizmus po nejakom case prestane spoliehat na glukozu ako na hlavny zdroj energie, ale ze prejde len na tukovy metabolimus je dost pomylene. Vsak predsa tych 200g sacharidov a tiez bielkoviny sa len tak nevyparia.

A co sa tyka bravcovej masti,teda okrem ineho, je zdroj kyseliny arachidonovej, ktora je priamym prekurzorom prozapalovych zlucenin eikosanoidov. Fakt skus pozriet stranky ozajstnych odbornikov, ktorych tvrdenia sa opieraju o fakty a vedecke dokazy, nie dojmy a dohady.