icon

Dá sa vyžiť z príjmu 800 eur?

tslobik
16. feb 2015

Ahojte, dá sa vyžiť z celkového mesačného príjmu do 4-člennej rodiny 800€ mesačne? Dvaja dospelý a jedno malé dieťa, druhé na internáte v BA. Obidvaja sme zamestnaní, ale zúfavam z tejto situácie, možno aj preto, že beriem antidepresíva. Proste nech robím, čo robím je to len horšie ☹

tutky
4. mar 2015

@lusi24,dobre pišeš ja už som tu parkrat mrkla že čo to niekto piše ze da sa vyzit z 800eur?jasne ze sa da my žijeme z 800eur niekedy aj menej 5clenna rodina a mam malu ktorej treba plienky a 2skolacky,takze vazne sa zamyslite niektore nad sebou lebo vazne su tu az bludy popisane,niekde ziju aj z menej a da sa,a ak ta tu ostatne tak lutuju tak nech sa ti poskladaju,to je moj prvy aj posledny koment k tomuto prispevku akoze važne blbosť

tslobik
autor
4. mar 2015

@tutky nemyslím si, že som písala blbosť, ale tvoj názor rešpektujem....Mala som na myslí hrubý príjem 800€ , nie po odčítaní nákladov, nájomného, splátok za byt a pod......

tslobik
autor
4. mar 2015

@tutky napr. teraz som si robila kurz - 200€, požičali mi rodičia, hanbím sa ako pes, ale časom im to určite vrátim......

arwen88
4. mar 2015

ide o to, ake mas vydavky...my mame hypoteku, poistky (3 ludia, 2 auta, domacnost), pohonne hmoty, pausaly, energie, sporenie, net viac ako 800 eur..ovela mensia polozka je jedlo, oblecenie, plienky, drogeria, nejake opravy, co sa bezne vyskytnu, vylety

tutky
4. mar 2015

@tslobik ja som tiez mala na mysli hruby prijem,a poviem ti ze vela ludi v mojom okoli zije z ovela nizsieho prijmu takze riesit tu ci je to malo alebo dost je podla mna hlupe lebo niekomu je malo aj 1500eur,vsetko zavisi aj od regionu aj od toho ake mas vydavky,ale ak musiš vyžijes a to že ti mna kto pomocť financne za to sa hanbiť určite nemusiš bud rada že maš takych rodičov nie každy ma take štastie 🙂 🙂 ,toť vsjo dalej to nerozoberam

tslobik
autor
4. mar 2015

@tutky Každopádne Ti ďakujem za názor, ja som ale západ. Slovensko, ty východ - dosť rozdiel v cenách celkovo. Rodičov nevyužívam.......len na ten jediný kurz mi požičali - vrátim. Nechcem aby mi ani pomáhali keď je malý chorý, lebo mama je astmatička so slabou imunitou......takže aj to si riešime sami.....ako sa dá......Ale na to, že som VŠ s praxou a odrobenými rokmi.....je mi smutno.

gabusa1975
4. mar 2015

No tak ja som na materskej,máme hypotéku,žijeme z mesačného príjmu cca 1000 eur,a kebyže nemáme úspory ešte z čias keď som robila aj ja,tak neviem 😠 , ale už aj tie sa míňajú,ešteže idem za cca polroka do práce.Asi tak. Napr.u nás len náklady na bývanie sú cca 500 (hypotéka+nájomne+elektrina+voda)

tslobik
autor
4. mar 2015

@gabusa1975 Chápem Ťa, je to ťažké......len neviem, prečo sa mi tu niektoré ženy čudujú, že čo sa sťažujem....Ja sa ani tak nesťažujem, len som položila otázku, že či sa dá...a ako????? Ja neviem, či chceme tak veľa od života....? Nikdy som nebola u kozmetičky, na manikúre, kaderníčke len raz za rok, nakupujem v sekáči.......a aj tak nám to vychádza od výplaty k výplate.....a to obaja robíme.....a ešte ako.......že sa chodím domov len vyspať.....a to mám 3-roč.syna......Niektoré ženy nechápem......Nie som z ocele, som obyč. milujúca matka a žena, čo chce byť čo najviac s rodinou.....

mirkab79
4. mar 2015

Pri dvoch detoch je to iba na prezitie, 800eur je malo a toboz na zapadnom Slovensku, ja som na materskej s muzom mame o trochu viac k dispozicii, mame jedno dieta, 3izb. byt, pozicku ani hypo nemame (iba 100eur mesacne vraciame) a vyskakovat nemozme, peniaze vystacia na to co treba, kvalitnu stravu pre troch, nejake oblecko, benzin, atd. ale napr. na dovolenku pri mori sa z toho nasetrit neda takze ked pojdem aj ja robit bude to o dost lepsie. Ale zas verim ze su ludia ktori z toho dokazu vyzit.

tslobik
autor
4. mar 2015

@mirkab79 Ďakujem Ti aspoň za pochopenie....., lebo podľa niekoho tu sa nemám právo ani sťažovať, ani založiť danú tému......Prajem všetko dobré

natalym
4. mar 2015

@tslobik T6o je únavné s tým časom, to Ťa teda ľutujem.My sme bývali na Brezovej dva roky, asi najlepšie odtiaľ odísť, krásny kraj ale tam ozaj nič nieto.

mirkab79
4. mar 2015

@tslobik no ja ti verim ze to mas velmi narocne, vstavat tak skoro to je o hubu, ja teraz po materskej si hladam pracu co najblizsie k bydlisku lebo si neviem a nechcem predstavit robit od nevidim do nevidim a dieta aj zabudne pomaly ako vyzeram, skusaj stale si najst pracu blizsie, taku co ti bude viac vyhovovat, urcite sa ti to skor ci neskor podari, ja tiez verim ze prave taku najdem, inu moznost ani nepripustam 🙂 a ber to ako docasny stav, to ti pomoze aj psychicky, bude lepsie 🙂)

tutky
4. mar 2015

@tslobik ja som ti nepisala ze rodicov vyuzivas to poprve a podruhe neviem preco si vsetci myslite ze na vychode zijeme zo vzduchu a napisem ti to takto aj tu robia ludia za min.mzdu aj s vysokou ak sa ti nepaci najdi si inu pracu,a tu na vychode by boli ludia stastni keby mali pracu moj manzel robi v jednej firme 12rokov a ked ma 500eur som stastna tak si zniž vydavky a budeš spokojna presne som vedela ze to takto skonči len čo sa rozčulujem,tieto temy su doslova ubohe

wena
4. mar 2015

@tutky Nič v zlom, ale naozaj nemôžeš porovnávať výdavky na západe a na východe. V BA sú náklady na bývanie v priemernom 3-izbovom byte 600 - 700€ (hypotéka + energie) takže rodina s príjmom 800€ si ho v žiadnom prípade dovoliť nemôže (pokiaľ ho nezdedí alebo nedostane od rodičov).
Na východe sú ceny za bývanie neporovnateľné a viem to veľmi dobre porovnať nakoľko som z východu a teraz bývam v BA.

tutky
4. mar 2015

@wena ved tiez nie je z bratislavy takze asi ked ma prijem 800 tak nemoze platit 700+este nieco a potom neverim ze ma prijem spolu z muzom 800eur dokopy a vlastne uz to nemienim rozoberat,ja ma tiez naklady ale vlastne nie mi tu nic neplatime a mame vsetko zadarmo ako nam je dobre

libka1
4. mar 2015

@tutky ja som v zapadakove 70 km od BA. 3-izbovy byt stoji +/- 70000 eur. Kolko stoji u vas?

pianistka
4. mar 2015

@tutky Zakladatelka temy mozno chcela len trochu potesit a podporit, ak nedokazes reagovat bez sarkazmu a ironie, tak radsej nepis nic.

piacere
4. mar 2015

@libka1 ja žijem momentálne cca 90km od Bratislavy a za trojizbák sme dali pred necelými tromi rokmi 52.000€ (prerobený). Predtým som žila na východe a trojizbáky sa tam pohybovali okolo 45-50.000€ 🙂 Nedá sa to paušalizovať, že na západe sú VŠADE drahé byty a na východe sú VŠADE lacné.... (a s tým spojené vyššie/nižšie mesačné náklady)... Plus na východe sú o poznanie nižšie platy... to je ako za socíku.... naši rodičia radi vyťahujú, že rožok stál neviem koľko halierov a mlieko 3 koruny.... ale že mali výplatu 700,- korún, to už nespomenú 🙂 Takže v konečnom dôsledku je ten pomer príjem/výdavok rovnaký ako dnes....

pianistka
4. mar 2015

@libka1 My byvame v Nitre a za nas 3-izbovy byt (okolo 70m2) sme minuly rok dali 70 000. Podotykam este bol skoro v povodnom stave, takze sme ho museli cely prerobit. Cim blizsie k Blave, tym horsie. Za 70 000 predpokladam, ze by v BA niekto kupil jedno-izbak v niektorej okrajovej casti. Takze nic moc. Myslim si, ze clovek zijuci v BA, ktory nezabara nad 1000e v cistom, tak sa mu tam ani neoplati zit.
Teraz pozeram stranku byty.sk, a 3-izbovy byt v okrese Spisska Nova Ves je mozne kupit o 20 tisic menej.

libka1
4. mar 2015

@piacere porovnavat naklady na dom alebo byt v okoli ba s bytom v okoli spisskej novej vsi snad nemoze nikto 😉 a tvrdit ze su rovnake, hm

tutky
4. mar 2015

@pianistka to nie je sarkazmus to je pravda ale uz som sa niekolkokrat presvedčila ze tu sa neoplati pisať pravdu lebo už na človeka utočia,a ako jej pomozes ze ju polutuješ

libka1
4. mar 2015

@pianistka presne to som chcela svojim prispevkom povedat 😉 dakujem

tutky
4. mar 2015

@piacere pises pravdu tu stoji 3izbak aj 50000eur,a pri tom prijme je to porovnatelne aale to je zbytočne pisat,tesi me ze niekto konecne pochopil co myslim

piacere
4. mar 2015

@libka1 ja netvrdím, že sú rovnaké, len ti dávam reálny príklad, že my sme kúpili byt 90km od BA za rovnakú cenu ako som videla byty (uvažovali sme nad kúpou bytu na východe najprv) v mojom rodnom meste na východe....

tutky
4. mar 2015

@libka1 tu stoji aj 70000,ale ozaj nadstandart obycajny trojizbak cca 50000,co si myslim ze na snv je doslova dosť
@pianistka ano o 20000menej ale plat je o 50%menej takze co sa tyka toho tak skor si kupia byt v blave ako v snv myslim co sa tyka prijmu,

libka1
4. mar 2015

@piacere dedina, mesto alebo male mesto? Nemusis napisat nazov

@tutky ano, v ba maju vsetci take prijmy ze 100000 za byt je pre nich malina 😅

libka1
4. mar 2015

@tutky pianistka hovorila o nitre, v ba za to kupis jednoizbak 😉

tutky
4. mar 2015

a zakladatelka nebyva v Bratislave a vlastne ano som hnusna nebudem ju ľutovať aj ked sa sama sebe divim lebo som velmi empaticky človek,ľutujem že som sa do tejto temy zapojila kedze išlo hlavne o to aby som ju polutovala a mozno nabuduce napisem ja aspon uvidim ako ma budu lutovat ked napisem ze na stravu mame 200eur,takze dovi babenky mam ine zaujmy a povinnosti 😀 😀 😀

piacere
4. mar 2015

@libka1 obidve malé mestá

pianistka
4. mar 2015

@tutky Damy, nevadme sa. Iste je, ze ako ceny bytov tak aj naklady na byvanie su diametralne odlisne na vychode a na zapade. A aj platy su odlisne, ano, ale nikde nie je napisane, ze vsetci co zijeme na zapade zarabame 1000euro v cistom a ze vsetci co ziju na vychode zarabaju 400e v cistom. Treba to brat do uvahy.

A tutky, psychicka podpora robi vela, hlavne ak je niekto na antidepresivach. Preco by ju nemohli potesit, slovami podporit, urcite jej to pomoze viac ako ked jej nalozis, ze zalozila ubohu temu a ze je to cele blbost.