Dá sa vyžiť z príjmu 800 eur?
Ahojte, dá sa vyžiť z celkového mesačného príjmu do 4-člennej rodiny 800€ mesačne? Dvaja dospelý a jedno malé dieťa, druhé na internáte v BA. Obidvaja sme zamestnaní, ale zúfavam z tejto situácie, možno aj preto, že beriem antidepresíva. Proste nech robím, čo robím je to len horšie ☹
Ja som túto tému založila, ale neberte to ako sťažnosť na niečo.......Ja si vážim hodnoty iného charakteru, nie materiálno, ale človek k životu určité veci jednoducho potrebuje a hlavne deti.
@lenka110611 Odpoveď si adresovala mne a nie zakladateľke témy......treba pozorne čítať.....hlavne po sebe 😀 😀 😀
@nikuska744 si velmi šikovná,klobúk dole,my sme kúpili byt nedávno a platíme hypotéku a mám štastie,že budúci manžel zarobí dobre,inač by sme to určite nezvládli,mali sme štastie,že nám dali hypotéku aj ked robí len on 🙂
dá sa.Máme len o niečo vyšší príjem ,ja na rd a dve malé deti.Kúpili sme dom (bez hypotéky a úveru)len za peniaze čo sme si za slobodna ušetrili)a teraz rekonštruujeme.Myslím že si žijeme celkom fajn,máme všetko čo potrebujeme aj niečo naviac.Ale veľa tam robí to,že nemusím platiť hypotéku či nájom.Vtedy by to bolo asi ťažšie....
kokos aj ja chcem
Baby, ktoré píšete rady typu predať byt a kúpiť v BA, tak si dovolím upozorniť, zakladateľka býva v Brezovej pod Bradlom za to si veru v BA byt ani nekúpi...................
ja myslim, ze by bolo na mieste vymenit byt. 4-izbac, ked ledva vychadzaju ludia s peniazmi, to le luxus a plytvanie. Ovela vyssie mesacne naklady ako v mensom byte, aspon co poznam z okolia. Ak mate taky maly prijem, 2-izbak by mal byt OK, snad by to pomohlo. s malym dietatom vobec nie je problem pomestit sa a starsi je zvacsa prec.
Pise sa tu o tom, ze starsi ma zacat brigadovat, nech prispeje, resp.zarobi na svoje naklady. Nehnevajte sa na mna, je to este dieta, ma sa sice ucit zodpovednosti, ale toto... keby rodicom nevychadzalo na stravu, ok, nech brigaduje. ale zaobstarat si velky byt a potom nevychadzat s peniazmi? vela ludi robi takuto chybu, ale preco ma na nu doplacat take mlade dieta? To dieta sa nauci co? ze si treba dopriat to na co nemam a potom byt v depkach a zivorit? Nechcem sa nikoho dotknut, ale pri takom prijme...
zacinali sme v jednej izbe, potom dve.. teraz sme v trojizbaci. Na co byt otrokom vacsieho bytu a potom si lamat hlavu kde usetrit??? na strave, na vzdelani? aby ste uzivili velky byt? Zodrat sa v robote pre 20 metrov navyse? preco nejdete do dvojky? nepomohol by ten rozdiel na poplatkoch? mozno by si mohla casom aj zmenit pracu, mozno zarobit menej, ale ved nebudes zarabat na velky byt, budes s dietatom...
@tslobik ale napr. ja som mala spolužiačku z veľmi veľa detí a ona si zarábala už na strednej - rodičia jej jednoducho nemali z čoho dať a keď si chcela niečo kúpiť na seba, musela si zarobiť. A dalo sa. Nehovoriac že tvoje dieťa je v Blave, kde nie je núdza o brigády. Treba len dať pozor o aké brigády by išlo- inak ti neviem poradiť. Núdza človeka donúti aj k veciam, ktoré si nevie predstaviť, ale ktoré vlastne ani také hrozné nie sú. Držím ti palce. Nejde mi aby som ťa podpichovala, ak berieš ad tak to vnímaš ešte horšie ako to je, ale odporúčam sa zamyslieť aj nad tými brigádami. od roboty ešte nikomu ruky neupadli (teda nie na SK)
tejto vete akosi nerozumiem - manžel zarobí 410 e...ja 226 (rodičovský prispevok + rodinný prídavok) - spolu 636
to že manžel zarobí toľko pokial sa dá môže si nájsť brigádu a zakladateľka témy písala že robí 12 tky a nočné preto nemôže mať ešte navyše prácu a to nejako nesedí pri 12 a nočných a plat 226 ????? ak z hrubej mzdy odrátam odvody a všetko tak sa dostanem na sumu okolo 304 eur a pod minimálnu hrubú mzdu určite základ nemá.
Z príjmu akého máte - zápasí s tým 80 percent obyvateľov nie je ľahké vyjsť a preto sa bohužial nedá vyskakovať. Aj ja by som chcela aby moje dieťa malo dobrú školu no tiež nemám na to aby som jej platila internát a cestovné a pod. a tak si musela nájsť školu aby bola doma. Na druhej strane keď sa zorientuje v meste a v škole v BA je veľa možností brigády pre mladých. A náročnejší čo sa týka stravy a PC nuž každý by si dal to na čo má chuť a mal pc a telefon vždy najnovší ale prečo nie ked na to má ked nie dá sa aj v jednom aj v druhom mať menšie nároky.
Trošku tvrdo ale reálne a navyše v BA uvidí že deti bohatších rodičov ako a čo majú bude sa chcieť im rovnať skôr treba dať pozor na to s kým sa stretáva.
@veronkaj to nepísala zakladateľka témy, ale niektorá iná žena tu 😉 ved zakladateľka píše, že majú príjem 800 eur, nie 636
Baby, ja už fakt nevládzem, vstávam ráno o 3,45, chodím domov o 19,30 - 3-ročného syna nestíham ani ráno, ani večer, to už je v postielke.......A za taký plat? Usilovne hľadám prácu bližšie, neskutočne veľa žiadostí som poslala a aj osobne, zatiaľ nič. Len som zvedavá do kedy to vydržím. Samotná práca po RD ma baví, len tie podmienky časové, platové......Je mi do plaču.....Cítim sa akási neschopná, aj keď v práci má chvália, že som šikovná........Je mi veľmi smutno z tohto života......Človek aj robí, a aj tak nič nemá......
ty kokos ja mať príjem 800 e by osm skákala dva metre do výšky
@tslobik Chápem, že si z toho vyštavená, ved to je aj na koňa veľa. Ja som tak chodila ráno som vstávala o 4, ale domov som prišla o 15:00 hod a bola som teda dosť fajne unavená. Neviem si predstaviť, aká unavená musíš byť ty večer. Veľmi ti držím palčeky, aby si si našla niečo normálnejšie. Máš moj obdiv, že to tam vôbec vydržíš.
@pudza A môžem sa opýtať prečo nepracuješ? Dieťa máš veľké ako píšeš. Ja len zo zvedavosti, pretože si myslím, že aj hoci minimálny plat by vám padol dobre. Životný štýl rodičov ide dieťaťu ako príklad a ten si berú do svojho života.
@mamutka my sme si kúpili preto zrovna tento byt, lebo bol najlacnejší z tých, čo pripadal do úvahy, preto sme odišli aj z mesta, kde 2-izbový môjho brata stál pomaly raz toľko. My mám byt za 30 tis.€ A u nás v meste, kde sme bývali za túto cenu kupim max. 1- izb, s prižmúrením oka dvoj. Takže mi nehovor, že sme si dopriali luxus.......vyberali sme podľa ceny a tá už nižšia byť ani nemohla vzhľadom na stav bytu....keďže sme nechceli úplne katastrof.stav, kde by sa nám všetko sypalo.
@veronkaj ja ešte nočné nerobím, to môžem až po 3 mesiacoch a to, že chalana bavia pc, to mu nechceme naozaj odpopierať, lebo u neho nejde už len o čistú zábavu, bude to jeho živobytie a predpokladáme, že v zahraničí, lebo je v tom nadpriemerne dobrý, preto sme volili školu v BA . A vlastne tým, že je v tom šikovný si týmto spôsobom aj privyrába a tieto veci si čiastočne hradí aj sám), aj čo to z oblečenia si dotuje.
@janickacrazy dakujem, si milá......Keď človek musí, ani nevie, kde vlastne tú silu berie.....Ale dlhodobo sa takto žiť nedá....
@tslobik bez uverov a hypo by to slo....co aa tyka narocnosti vasho syna s pc a stravou, na to si ako 16rocny moze kludne privytobit sam. To ze si zaraba cez net je sice pekne, ale ak si tym nezabezpeci nadstandardne potreby ktore vyzaduje tak zdvihnut zadok a brigadu. V ba si vie kludne najs brigadu za 3,5 - 4e na hodinu Ked je sikovny. Mozno to teraz vyznieva blbo, ale k nam sa rodicia chovali rovnako a hla...sme tu zive, zdrave a myslim ze omnoho zodpovednejsie ako by sme boli bez toho....