icon

Dá sa vyžiť z príjmu 800 eur?

tslobik
16. feb 2015

Ahojte, dá sa vyžiť z celkového mesačného príjmu do 4-člennej rodiny 800€ mesačne? Dvaja dospelý a jedno malé dieťa, druhé na internáte v BA. Obidvaja sme zamestnaní, ale zúfavam z tejto situácie, možno aj preto, že beriem antidepresíva. Proste nech robím, čo robím je to len horšie ☹

tslobik
autor
12. máj 2015

@natalym aj mne by sa zišla, lenže aj z jednej padám od únavy.....

libka1
12. máj 2015

@natalym to si pamatam ked som skoncila skolu... dala som zivotopis do eteru a roboty bolo habadej... vsetko poistovaci co hladali pod seba ovecky... tiez ma islo porazit.. navyse boli niektori ako doterne muchy... darmo im clovek povedal ze toto proste nie je robota ktoru dokazem robit, nie som komunikativna a pod., furt domrzali...

natalym
12. máj 2015

@tslobik Ja ani nie, lenže ja by som potrebovala manuálnu prácu aj kvôli hlave aj kvôli prachom. Už som rozmýšľala, či by som neupratovala domácnosti.

tslobik
autor
12. máj 2015

@natalym No, ja práve robím manuálnu prácu.....aj keď mám VŠ, ale tiež kvôli hlave viac-menej. Robila som aj iné, ale ja nemám nervy na tie stresy čo dnes vyžadujú na úradoch a pod.......Lenže ja ju mám málo platenú.......Keby byvam v BA, alebo v jej blízkosti, tak tiež idem upratovať domácnosti......Vraj to dobre vynáša. Ale čo keď bývam na zlom mieste.....

libka1
12. máj 2015

@natalym tak nerozmyslaj a pusti sa do toho... ja teda upratovanie neznasam, mam problem sama so svojim bytom nieto este niekomu inemu upratovat, kebyze taketo riesim skor by som opatrovala alebo hladala nejake vykladanie tovaru v nejakom hypaci...

libka1
12. máj 2015

z BA sa da aj do Rakuska chodit upratovat za lepsie prachy si myslim 😉

natalym
12. máj 2015

@tslobik V Tvojom prípade by som sa na hlavu vysrala, keď nemám prachy a mám vzdelanie idem robiť čokoľvek. Keby si videla ako zarábaš aj hlava by sa Ti popravila, ale ak si furt v zúfalstve, tak je to na hovno. A čo to sťahovanie nehrozí?

natalym
12. máj 2015

@libka1 Moja ja podobne ani doma nemám vygruntované. Jedine si robím nádeje, že za prachy to bude iná pecka.

libka1
12. máj 2015

@natalym tak to potom neviem 😀 ja nieze nerada upratujem, ja to ani neviem, ked pride moja mati, vzdy len ocami prevrati a s hnusom skonstatuje ze som nenapravitelna 😀 vzdy ide rovno do drezu v kuchyni, mrkne prisnym okom a skonstatuje ze tam zas mam vodny kamen lebo ho kazdy den nevylestim... uz sa tomu len smejem, kedysi ma vedela dobre vynervovat...

tslobik
autor
12. máj 2015

@natalym zase je to o peniazoch, tu máme lacný byt, aj náklady......Keby sa chceme presťahovať do väčšieho mesta, tak sa asi doživotne zadlžime a to by som neprežila......Skôr stále rozmýšľam nad tou prácou....čo by sa dalo zmeniť, ale na nič nedochádzam......

natalym
12. máj 2015

@libka1 Tak to som v riti, neleštím drez. 😢

operaphantom
12. máj 2015

Bohuzial, je to brutalne malo, doslova almuzma za ktoru by som ani nevstal z postele. 😎

tajka1986
12. máj 2015

Neda. Zalezi na vydavkoch ale u nas urcite neda

libka1
12. máj 2015

jo a mojho manzela dostala do stadia ze vzdy pred jej prichodom ten drez vydrhne a aj tak schyta kritiku 😀 prenho je to vyzva.. . povedal ze raz ho pochvali, tak to robi pravidelne, zatial bez uspechu 😀 nechcem mu brat iluzie, je mi jasne ze nema ziadnu sancu...

tslobik
autor
12. máj 2015

@operaphantom vidíš......a kopec ľudí takto žije, lebo musia.

natalym
12. máj 2015

@tslobik Však dáka normálna hypoška by Vám hádam vyšla, či? Ty bývaš v tej Brezovej, však? No pekný kraj, ale fakt tam hovno je. Môj muž odtiaľ dochádzal do Pezinka, napr. každý deň.

natalym
12. máj 2015

@operaphantom Však nevstaň. Také reči som mala aj ja.

tslobik
autor
12. máj 2015

@natalym veru tak.....

natalym
12. máj 2015

@libka1 Treba vymeniť drez, za taký ktorý netreba leštiť.

libka1
12. máj 2015

@natalym vidis ze riesenie sa vzdy najde 😀 dobre hovoris... ale mna ta show celkom bavi, kedze sa fyzicky nezucastnujem a som len divak... nech len pokracuju 😀

natalym
12. máj 2015

@libka1 Tak áno, nech sa bavia. 😀

operaphantom
12. máj 2015

Vstavam, ale nie za taku almuznu. A som vysmiaty 😀

natalym
12. máj 2015

@operaphantom A o čo Ti teraz ide? A možno máš aj pravdu. Máme v rodine, boli nezamestnaní obaja roky, takú prácu nie a hentakú nie a takú prac. dobu nie a to nie. A dočkali sa.
Ja zase radšej aj menej ale mať nejaký príjem a celý život makáme a prd. No ale my máme chybu inde.
Tak sa maj dobre. Nech Ti karta ide.

decode
12. máj 2015

My sme mali jednu dobru príjem 800eur a popravde niekedy to vyšlo aj menej, no bývali sme v meste, ktoré bolo viac dedinou ako mestom. Vyžiť sme z toho vyžili, ale platili sme podnájom takže možno preto nám ostalo viacej peňazí.. Teraz bývame v krajskom meste a muž má vyšší plat, ako sme mali pred rokom ten spoločný rozpočet no veľmi veľa platíme za podnájom... Dá sa z toho vyžiť, no a nemohol by si ten starší nájsť napr brigádu? Je na vysokej, či strednej?

decode
12. máj 2015

@operaphantom možno keby si býval v oblasti, kde proste robota nie je, pochopil by si to. Môj muž chodil do roboty aj za 400eur mesačne lebo musel a radšej makať, ako bývať u rodičov a váľať šunky. Takých hrdinov aj ja poznám, čo za 400-500eur robiť nepôjdu lebo je to pod ich úroveň ale zdierať rodičov či partnerky stým až taký problém nemajú 🙂

natalym
12. máj 2015

@decode V takej diere ako ony žijú nie je možnosť brigády. Ja by som rozmýšľam nad odsťahovaním. 200 %. Však aj my sme odtiaľ odišli.

decode
12. máj 2015

@natalym chce sa asi pochváliť, ako sa má dobre 😀

natalym
12. máj 2015

@decode Aj ja som sa mala dobre.

decode
12. máj 2015

@natalym No ja som žila v štúrove a to isté..diera, diera, diera... Po roku sme odišli a sme skoro onemeli, keď prišla mužovi prvá nástupná výplata, keďže takú nedostal ani " v najlepších mesiacoch" v starej firme

decode
12. máj 2015

@natalym prečo mala?