Dá sa vyžiť z príjmu 800 eur?
Ahojte, dá sa vyžiť z celkového mesačného príjmu do 4-člennej rodiny 800€ mesačne? Dvaja dospelý a jedno malé dieťa, druhé na internáte v BA. Obidvaja sme zamestnaní, ale zúfavam z tejto situácie, možno aj preto, že beriem antidepresíva. Proste nech robím, čo robím je to len horšie ☹
@operaphantom asi nemáš uplne jasno v tom, čo znamená "socka"
sorry baby ale ja suhlasim v mnohom s operaphantomom - som matka 2och deti a mam pocit ze mnohe reci su ln vyhovorky - vela veci sa da robit, je to len o nadstaveni...
akonahle ste v sluzbach tak sa prisposobite trhu - neprisposobite sa, skoncite... tak to funguje - zdvihnut telefon o 8mej? co je na tom? moj muz pracuje v sluzbach a dobrym klientom zdvihne telefon aj o 12tej v noci? narusa to nas rodinny zivot? nemyslim... brala som si ho s jeho povolanim, viem ako to u neho funguje, akceptujem to ( nechodi na tyzdnovky ani do zahranicia, ale poskytuje servis vdaka comu zaraba kolko zaraba )... ja tiez dokazem pracovat s 2mi detm na manazerskom poste - a rodinu mame daleko, cize sa starame my dvaja - striedame sa, riesime, robime z domu, ako sa da... ked nieco chcem, musim preto aj nieco spravit...
cize ja suhlaism s natalyn byt tebou @tslobik ja by som sa stahovala za pracou - za poriadnou kde zarobim - samozrejme nato treba kvalifikaciu, jazyky - cize na tomto zapracovat a nasledne hladat pracu - ja mam pravidelne na pohovoroch ludi z tatier, kosic - pridu do ba len kvoli pohovoru - ked to vyjde tak sa prestahuju do skromneho podnajmu... ked su uspesny po skusobnej dobe riesia uz nieco dlhodobejsie ( su to aj matky s rodinami )
@natalym ale obvykle sa to dá, len keď vznikne mimoriadna situácia tak mám z toho depku. Napr. teraz som už druhý mesiac doma, lebo ošetrovné, hospitaliz. s malým v nemocnici (to som si musela platiť, on by tam sám nevydržal), tie pálky, čo sme nechali v lekárni tento mesiac, moja pn-ka (mám zlomenú nohu)......Inak sa dá, to nutné samozrejme máme, čiže nehladujeme, aj sa oblečieme.... to je ok.....Len ma štve, že aj keď robíme,tak nemôžme ísť na dovolenku napr. (lebo, čo ak by sa zase náhodou niečo pokašlalo ako teraz......tak nemáme rezervu)
@tslobik My sme neboli na dovolenke nikdy za 20 rokov a ani by som už nešla. Lenže u nás je iný problém.
Je kopu rodín, čo nemajú na dovolenku a dovolenka sa dá aj za málo peňazí a rezerva? No zmeniť život. Na Brezovej sa dá urobiť dovolenka, však tam sú kopanice, iste by Vám niekto požičal chalupu. Pre mňa už len život na Brezovej bola dovolenka. 😉
Tak ja mám podobný problém ako Ty, môžeme pokecať v IP. Mám to v tej blbej hlave.
@operaphantom tak ja sa nemam zle.. Ale ty si dobry drbo... Hadam sa tak dobre budes mat stale. Nech sa nedostanes do opacnej situacie, ze ty budes ta socka. 😀
@decode samozrejme obcas nam pomoze i rodina ale aj tak je to stale v minuse.samozrejme na uradoch skutek utek poistovna duplom, hlavne ze ja som na invalidnm ktory nemozem poberat,iba ak si zaplatim 900 eur, lebo som nemala nejake poistne obdobie pred invaliditou. neschvalili nam ani prispevok na jasle a nik nam nema ako pomoct s detmi tak sa o ne stara manzel
odpisem iba na otazku autorky...da sa vyzit z 800E na mesiac? ano da, ale kto sa iba s tym uspokoji, nikdy v zivote viac nebude mat. nikdy netreba hladat riesenie AKO USETRIT, ale hladat riesenie AKO SA MAT TAK, ABY SOM SETRIT NEMUSEL.
ked to tu vsetko citam, az sa hanbim ako sa mam. a preco sa tak mam? lebo sa riadime v podnikani... nazorom, ze ked je zle netreba vypnut 5 ziaroviek a pritiahnut kohutik. naopak, treba este dalsich 5 zapalit navyse a rozmyslat, ako tych 5 navyse o mesiac zaplatit.a tak je to aj v sukromi. ten, co sa uskromni s malom, nikdy viac nebude mat.
skromnost, setrenie, priskrtenie -zle zmyslanie. a vety typu-nam staci malo, hlavne ze sa mame radi...u mna zvasty, ktorymi sa uspokojuju ti, co na viac nemaju. ruku na srdce-kto by sa nechcel mat lepsie ? kazdy z nas zije iba raz a kazdy by chcel ten zivot prezit tak, aby sa nemusel uskromnovat a zit z vyplaty do vyplaty.a som nazoru, ze aj laska sa casom starti, ked nie je co do huby. a reci-zdravie je dolezite...ano, je ale ked nedajboze ochories, zase tie prachy potrebujes, nakolko nimi mas zabezecenu lepsie lek. starostlivost, vies si kupit drahe lieky, zaplatit lepsich lekarov v zahranic,na sukr. klinikach .aspon skusit kazdu sancu... a ked ti je sudene umriet, umries aspon v podmienkach, za ktore sa nemesis hanbit, umries ako clovek..kde okolo teba kmitaju do posledneho vydychnutia.... za chudobnym ani pes nestekne.
ja stale hovorim, nehanbim sa zato...a mysli si to takmer kazy, len sa to boji povedat na plnu hubu aby si o nom nepomysleli ze je na prachy, povrchny a neviem co este...ze peniaze su v zivote velmi dolezite. a najma v dnesnej dobe. dnes na nich stoji svet, bohuzial. vsade musis cvakat, vsetko stji peniaze. kdekolvek sa otocis...
moj sym mal nastupny plat bez praxe vyse 1000e. nizsie ani nehladal pracu a aj to sa mu zda malo....a suhlasim. je narocny a urcite sa s tou sumou neuspokoji. chce ist vyssie. a pritom za taky plat by mnohi vrazdili a to maju rodiny, deti, hypoteky...takze zavisi od kazdeho, ako si zivot zariadi.
@operaphantom uplny suhlas s tvojimi prispevkami, najma tymi, kde pises o tom, ze treba makat a neplakat. moj muz tiez aj v noci ide do prace a robi, ked sa nieco vyskytne. mobil nkdy nema vypnuti. ale inak sa neda. vies , my sme si uz zvykli, ze nam ludia cely zivot zavidia. ale zavidia iba to, co vidia ze mame. no co tomu predchadzalo....to uz nevidia...ale kazdy ma sancu skusit. zavidia ti, co poobede o 15.00 hod maju fajront. zamknu kancel, hlava prazdna bez probemov, pridu domov a konecna.a samozrejme nezabudnu hundrat na tie svine podnikateske. zdieracske, ktore maju auta, dovolenky kazdy druhy mesiac...
nasi zamestnanci sa nestazuju. platy ake maju ma maloktory radovy zamestnanec v malom meste. ale musia makat a tvorit trzby, zisk. vtedy sa maju aj oni super.
necudujem sa, ze na teba utocia tu. vies, to je na SK bezne.vychvalit sa, ze si zijes nad pomery a mas sa super...to nesmies. ja doprajem kazdemu. vzdy s mm hovorime, ze bars by kazdy mal pracu a dobry zarobok. tak by sa mali vsetci dobre. a nebola by zavist. tu nenavidim. my nezavidime nikomu-nemame ani co. a pochvalit sa, ze sa mas dobre ako si to urobil ty-super. drzim paste, nech sa mas tak aj nadalej. miesto toho, aby si zobrali z takeho cloveka priklad, este ta tu znosia...taki ludia sa nikdy dalej neposunu.
@959touareg nikto na neho neútočil za to, že sa chváli, ale za to, že takých ľudí nazýva sockami.. A tá mylná predstava každého, že nemôžeš sa ani vyjadriť negatívne lebo v momente závidíš je už fakt smiešna 😀
@decode
Najlepšie pindať a nedať konkrétne rady.
@959touareg Tak ponúkni zakladateľke prácu vo svojej firme. Aj s bytom.
Pravda je, že treba urobiť aspoň malý krok a hneď Ťa to posunie. Ja keď som len začala hľadať možnosti druhej práce, zrazu sa mi začalo dariť aj v tej prvej a zrazu to nevidím až tak čierne a pritom sa nič také prevratné neudialo.
@natalym my sa máme tiež dobre, ale za to som slušne vychovaná a nikoho by som neurážala do sociek lebo NEVIEM prečo je na tom tak zle. Nie vždy sa všetko dá mať super a závisí aj od toho z akého si prostredia. Ani moja mama nemá vysokú a zarába dosť dobre lebo sa snažila a otec o tom ani nehovorím on nemá ani maturitu, ale zarába možno viac ako pán chvastúň z tejto skupiny, ale neopovážil by sa druhých ponižovať..
Ono nie nadarmo sa hovorí, že sa to veľmi rýchlo ľúbi otočiť a ten čo si od lásky k samému sebe nevidí ani na nos rýchlo padne na papulu, ak to tak bude robiť naďalej.

@tslobik Opakujem sa, ale ja by som sa odsťahovala. Určite by som rozmýšľala týmto smerom. Decko neviem koľko má rokov, ale teda v BA určite brigády, aby malo pre seba peniaze a hneď ba sa Vám ľahšie dýchalo. Aj keď naša má 17 rokov a tiež nemá brigádu, chápe situáciu, nechcem za ňu zháňať, le keď ma naserie tak to urobím. Ona tvrdí, že chcú len 18 ročných aj som sa s tým stretla, dávam jej čas a fakt ma naserie keď si nič nenájde. Ešte šťastie, že nie je míňančný typ.