Dá sa vyžiť z príjmu 800 eur?
Ahojte, dá sa vyžiť z celkového mesačného príjmu do 4-člennej rodiny 800€ mesačne? Dvaja dospelý a jedno malé dieťa, druhé na internáte v BA. Obidvaja sme zamestnaní, ale zúfavam z tejto situácie, možno aj preto, že beriem antidepresíva. Proste nech robím, čo robím je to len horšie ☹
@natalym no vidis, mozeme si ruky podat. o nas bez nas sa vedenie rozhodne, ze robota nam nie je potrebna a ze uz mame doma na riti sediet, mame uz toho dostnahrabane... popripade reprezentovat ako privesky partnerov mozeme. ....pekne mi zariadili zivot, ze? a to som ani o plat nikdy vacsi neziadala. bola som spokojna s malom. taka skromna osobka som bola.....a usilovna ako vcelicka....nikdy ziadny problem...sice probem bol. a to velky. mala som sikovneho partnera. a to sa neodpusta. najma v tak malej diere v akej zijem a kde kazdy kazdeho pozna. trcat nad priemer-hned ti odstrihnu usi.
apropo. pred par dnami som sa dozvedela o dalsej babe, ktora ma ide nasledovat. tiez ten isty dovod. prepustenia ako ja...ako si to aj ona predstavuje. mat prachy a vozit sa do prace na aute, na ktore nema ani generalny . to je drzost. keby jej muz pekne kupil staru sunku inak by skoncila. tak je to u nas na SK a najma v dierach. uspech sa nenosi a musis trpiet a pykat za to. .
@fidka79 tiez to tak vidim
@stepanka274 😅
@fidka79 ja neviem, ale nerobi si ta ...stepanka...prdel? nepise to ako srandu? aspon tak mi pride jej prispevok. recesia. az nie, tak sa jej tymto hned ospavedlnujem. ale nezda sa mi to, zeby to bolo realne. ci? 😉
@959touareg tiez ma napadlo ze niekto dal science fiction aby to tu ozivil 😀
@libka1 vsak? aj mne to pride take.neverim, zeby bola taka vychcana. a este to sem da.tak ale ja sa v dnesnej dobe uz nicomu necudujem....az ju chlapi nasrali, ved povedzme si pravdu, mnohi su uz ake hovada, nekulturne tak sa jej nedivim. 😝
Ten prispevok napisal moj manzel. S nikym som si nezacala a nebudem sem tahat nase problemy. Prepacte .
Ci sa da vtzit z 800 eciek ? Podla toho ake ma clovek naklady. Moj .uz sa 15vrokov obetoval makal v zahranici nic si extra nekupoval a tak sme mali na dom ktory postavil z ocom a kamosmi nieco sme sice volali profesistov ale inac sam. Preto su teraz nase naklady na byvanie to jest energie telefon a tv internet 280 eur. Deti nemame. Okolo 550 eciek miniem mesacne plus minus a to si kupujem handry a na jedle prehnane nesetrim obcas losos proshuto parmezan atd. Cize k tomu 300 eciek hypo a mate okolo 850 takze sa da len z odretymi usami pri 2 detoch. Treba jednoducho lepsiu pracu hladat aj moj muz si hlada lebo ma drahe hobby a ked si chce dopriat musi si zarobit hold v tomto ho neobmedujem a ani on mna
reabgujem na prispevok- da sa vyzit z 800e .. neni problem, len sa clvek musi uskromnit...a jak tu bolo viacero krat spominane tak ked clovek chce a pohne zadkom tak najde si dalsiu robotu, spravi si skolu atd.. a ma vyhliadky k lepsiemu zivotu..ono to je moc lahke sa stazovat a lamentovat ako je vsetko drahe a ako sa vsetko tazko robi a neda sa....my sme postavili dom bez hypoteky, po 3 rokoch ho mame komplet dorobeny a este aj v ponozke slusne nasetrene.. ale nieco za nieco..dva roky sme mali obaja dve roboty a vsetko si robili sami...teraz uz len vsetci vidia ako je nam dobre a co vsetko mame ale to ze sme si to krvopotne odrely a babo odkladali 4 roky nikto nevidi 🙄 🙄 ja tiez hovorim ze nikomu nic nezavidim, lebo kazdy si moze na vsetko zarobit, posnazit sa .. len sediet doma a lamentovat je najlahsie 🙄
@andy03 Vážim si a obdivujem to, ako ste sa spoločne s manželíkom vybracovali....Len....to, ako sa človek v dnešnej dobe dostane a dopracuje k dvom robotam naraz, je záhadne tajomstvo a tzv "tabu" o ktorom ľudia radšej pomlčia ... Ja som pracovala v jednej nemenovanej spoločnosti na 2 smeny a medzsmeny, 9 hodín , chodila som domov maximalne zničena, Nidky som nemala presný harmonogram, volne víkendy, niekedy som ťahala 12 dní vkuse, bez jediného voľného dňa.... Za plat v hrubom 500 eur...Mať druhú robotu, bolo pre mňa maximálne nereálne....Dnešná doba je maximálne začarovaná.... ľudia s vysokým vzdelaním nemajú prax, a sú pre fimy nezaujímavý. Ľudia bez vzdelania maju veľa skúsenosti a praxe, no (najmä mladé ženy do 30) sú hrozbou pre zamestnávateľov, a preto ich nikde nechcú. Ženy po 30+ su zase staré a nezaujímavé.....Kľúčová otázka nastáva, či aj rodiny, manželia, ktorí sa rozhodnú odložiť dieťa po 30tke, vôbec otehotnia.....
@fantaghiro21 no ja som robila v bare a nahanala sa 12 hodin s tackou pred kazdou smenou som sla do jedej firmy a pocitala videja pri ktorych som skoro zaspavala..manzel studoval doktoranturu kde bol od rana 7 do 15,00 kde si nemohol ani dovolit ist na obed lebo obednu prestavku musel vyuzit tak ze o 14,30 si ju dal aby sa stihol na 15,00 dostavit zamnou do roboty a tam 12 hodin tak isto behal a capoval pivecko..prisli sme domov o 2 v noci a on o 6,30 zasa vstaval ........stastie ze to bol len kratky-dlhy tyzden /ale samozrejme inventura 2* tyzdenne, kazdy vikend ist pomoct druhej smene atd.../ked sme mali volno tak sme stavba a takto stale dookola..... tak nech mi nikto nehovori ze sa nieco neda.. ja som popritom este chodila do skoly a za rok sme postavili dom svojpomocne!!! len sme spavali max 5 hodin a ani sa nepamatam ze by som sedela okrem toho ked som sa viezla v aute...prepac ale ked sa chce vsetko sa da..my sme presny priklad toho ze sme potrebovali zarobit prachy a aj na slovensku sa da, len treba hladat..ale kazdy ma svoj nazor ja ho nikomu neberem..
@fantaghiro21 nasa firma je plna absolventov, zien do 30 rokov ako aj po 30tke... a vela zien tu bez problemov po 30tke rodi... treba trosku zmenit zivotne nadstavenie a zacat hladat - ked nie doma tak inde... firmy su rozne, nie kazda zla - dnesna doba zial praje skor tym akcnejsim typom - treba proste zdvihut zadok a makat - vid @andy03
Mozno to bude zniet poburujuco ale ja miniem 800 eur len ako vreckove, preto obdivujem rodiny co dokazu z toho vyzit.
@fantaghiro21 nemyslim si, ze doba je zla, skor ludia su podstatne pohodlnejsi, pretoze su nauceny na vyhody socialneho systemu a ocakavaju ze niekto iny sa o nich bude starat.
- nestaci mat super vzdelanei.. dobra a kvalitna skola ti moze dat vela, ale to je len ako starter k samostatnemu rozmyslaniu..skutocna praca nastava po skole...neraz od piky, a pravdaze celozivotne vzdelavanie. Dnes si vela zien robi socialnu pracu a ine lajtove skoly kvoli titulu... ktorych absolventov nechcu uz asi nikde
- mlade zeny neraz sa snazia odrbavat zamestnavatelov...a to tak..ze ked nastupia... rok vydrzia a hned sa ako tehotne hadzu na PN (u vacsiny to vobec nie je nevyhnutne) a potom pravdaze dlhe roky doma (najlepsie aspon 6) - je normalne, ze o takehoto zamestnanca nema nikto zaujem..kto hlada ludi na pracu
- zeny po 30 nie su stare... u nas vacsinou robia zeny po 30, su to odbornicky, sikovne, mudre..sympaticke... zrele... ktore o seba dbaju a profesne neustale sa vzdelavaju
- je pravda ze muklovat niekde na smeny a mat druhu pracu je o hubu... preto clovek by si mal volit skolu, ktora mu da nieco nielen v oblasti realizacie ale aj financii... aby nemusel ist do dalsej prace..toboz ak ma univerzitu.
@andy03 a to dúfam sami dvaja ,bez pomoci rodičov . Vieš ber to tak ....ja som od 14 rokov sama na seba odkázaná ... a predstav si ,že nemala som v živote toľko šťastia ako opisuješ a to som od 15 brigádovala . Nemám rodičov ,tetky, babky ...ani môj muž , pracujeme od nevidím do nevidím a podarilo sa nám akurát ...presťahovať z hladovej doliny do mesta kde sú tiež nároky ... môžeš mi hoci aj v IP dať návod ako sa posunúť v pred . Sme bez priateľov ,rodiny. Máme jeden druhého a 3 deti - jedno študujúce (nadpriemerne inteligentné v UK , druhé sa javý tiež že je šikovná a tretie ZTP odkázané len na mňa . Tiež by sme radi už mali splatenú hypo , a mali na všetko pre deti ...ale asi je to trošku aj o šťastí . A predstav si že náš príjem je cca 700 a ked je 800 € máme vianoce. Žijeme ,dýchame ,sme v čistom ,najedený ,len so snom mať zdravé dieťa ,byť bez dlhu . Muž pracuje 2 roboty ja ako situácia dovolí ...a už neverím ,že všetko sa dá len tak ...chcem snažím sa a figa stoho ,preto hovorím ,že človek potrebuje aj šťastenu.
@fantaghiro21 pekne si to napísala......súhlasím. Ja tiež robím na smeny - 12-tky, aj s nočnými a to cestujem. Čiže ja neviem akú robotu druhú by som si popri tom našla. Zdá sa mi to nereálne absolutne, pretože ja v inej robote ani neviem povedať kedy by som ju vlastne mohla vykonávať - ani v týždni, ani vo víkendy, ani v sviatky, ani v noci - keď všetko mám pokryté a v podstate sa mi aj smeny niekedy prehodia.......Plat slabý, ešte aj z toho mála veľa preveziem a o tom, že dieťa vodí do a zo škôlky len manžel nehovorím........Ja ani nechcem vedieť, čo si tam tie učiteľky o mne môžu myslieť......
@natalienka12 Mna to nepoburuje, ked na to mas. Ale celkom by ma zaujimalo, ako sa da takych 800 eur minut len ako vreckove?
@tslobik S tým súhlasím. Ja som tiež v robote od rána do večera, aj cez víkendy. Intenzívne si hľadám ešte jednu prácu, naozaj budem robiť kedykoľvek a akokoľvek a zatiaľ som nič nenašla. Lebo skrátka potrebujem viac peňazí a z tejto práce ich aktuálne neviem viac získať. Tak čo mi z toho vyšlo? + nájsť si druhú - O.K. budem robiť aj v noci, ale nie je kde. Iné riešenie ma zatiaľ nenapadlo. Šetriť? V šetrení som už v takom leveli, že jedine keď nebudeme jesť. 😉
@veronicka1901 Minúť sa dá aj podstatne viac. 😎
@natalym ale tak len priklad, ja neviem, sport, kavicky, alebo na co? Pre mna je to nepredstavitelne, aj ked som zila v zahranici a mala fakt super plat, toto by som nedokazala 😀, tak fakt len zo zvedavosti sa pytam.
@veronicka1901 staci ti ist kupit kabelku za 400 evri a uz musis setrit do konca mesiaca 😉
@veronicka1901 Taxík, posilka, tréner, jedlo, reštaurácia, oblečko, krajčír, kaderník na česanie, luxusný bytík, luxusný psíček. Dá sa. A nebudeš vedieť ani kde si ich dala.
Ja som sdi kedysi myslela, že poriadna podprda sa pod 600 Sk nedá kúpiť a keď som zrazu zostala bez prachov, hľa dá sa aj za 10 Sk. Nie je síce taká ako tá za 600 ale bola.
@veronicka1901 fakt by si nevedela minut 800 euro na seba?🙂 neboj, zvykla by si si keby nato mas prijem... ono staci ist k lepsej kadernicke a nie obycajnej, nedat si ostrihat vlasy ale aj masaz hlavy, nejaky ten olejcek, dat sa namalovat , pedi, manikuru, nejake osetrenie pleti a k tomu thajsku masaz - a ked to tak spocitam v lepsom salone tak vlastne uz zostanem bez eura😀
a to nehovorim o tom ze si napr. kupis taky burrbery kabat a uz si v minuse cez 500 euro🙂

@stepanka274 nepochopila som tvoj prispevok. Malo to byt motivacne,alebo poucne?