Dá sa žiť s mesačným rozpočtom 700 EUR?
Baby dá sa vyžiť zo 700€ _4 týždne? Zaplatila som všetky poplatky. Natankovala plnú nádrž. V mrazničke sú nejaké zásoby. Musím kúpiť ešte Mikulášske balíčky, zaplatiť, kaderníčku.. Na týždeň mi to vychádza 175€. Iba v sobotu som nechala v obchode za jedlo a drogériu 100€. Žiadne hlúposti. Mám stredoškoláčku a jeden príjem.
tak ja mám stredoškoláčku, 1 príjem a posledné 3 mesiace je ten príjem vo výške 800 (bez zaplatenia všetkých poplatkov). čiže v čistom okolo 500. prežila som. mraznička bola prázdna, ja nakupujem priebežne. a pri všetkej úcte, ale 175 eur na týždeň, ak už máš všetko okrem stravy poplatené, je celkom kráľovský zostatok...
@amdornik koľko platíš poplatky? Keď z 500€ dokážeš zaplatiť poplatky, dať dcére vreckové, a vyžiť?
@anonym_autor Rajec na desiatu kupuješ malé fľaše? Nemá dcéra fľašu, v ktorej by si nosila čaj, vodu so sirupom, citrónom? Alebo aspoň kúpiť Rajec v akcii 1,5l a dolievať si do fľašky? Sladkosti, džús a podobne kupovať len v akcii, nejakých 20% zľava je nič, vyhľadať aspoň 40%. Na týchto " blbostičkách" utekajú peniaze najviac. My sme štyria a v priemere mám 140€ na týždeň, prekročím ak dokupujem zásoby. Dokupujem priebežne ak je niečo za dobrú cenu. Tento mesiac budem potrebovať z drogérie len jeden deodorant, zvyšok všetko mám.
@ekira1 ma fľaše aj 3. Nekupujem fólie rajcu.. kúpim tak 3fl za týždeň. Deodorant nekupujem v obchode, objednávam si ho za polovičnú cenu cez firmu, rovnako ako toaletný papier a iné veci.
@anonym_autor Určite sa to dá, ale je to náročné a chce to ešte viac plánovania. Zo 700 eur na štyri týždne sa dá vyžiť, najmä ak už máte zaplatené poplatky, plnú nádrž a nejaké zásoby doma. Kľúčové je rozdeliť si zvyšok peňazí na presné týždenné limity a držať sa ich čo najstriktnejšie. Mikulášske balíčky či kaderníčka síce niečo zhltnú, ale ak ich zahrniete do rozpočtu hneď teraz, dá sa to zvládnuť bez stresu. Zároveň je veľmi dôležité viesť si podrobnú evidenciu výdavkov – človek tak presne vidí, kde peniaze miznú a čo sa dá upraviť. Aj malé úpravy často dokážu ušetriť desiatky eur mesačne. Držím palce, zvládnuť sa to dá.
@marekjendral áno vyskúšam to
@amdornik koľko platíš poplatky? Keď z 500€ dokážeš zaplatiť poplatky, dať dcére vreckové, a vyžiť?
@anonym_autor my sme 4 a za stravu a drogérii minieme do 500 EUR mesačne
A po kaderníčke si vybehni ešte na nechty s kamoškou ešte shopingovať a potom tu vyplakávaj či sa dá vyžiť alebo nie....
Už keď tá kaderníčka teda musí byť......
Asi nerozumiem ....ak máte 700 eur na mesiac a z tých 700 eur musíte všetky tieto výdavky zaplatiť tak máte málo. Ale ak po zaplatení všetkých tých veci sa vám zvýši 700 eur ....tak ja osobne by som 500 z toho investovala, alebo by som si to odkladala na nejaký bočný účet ktorého sa nedotknem ...
2 by ste mali v pohode vyžiť zo stravy 400/450e neviem koľko planujes dať na balixky a kaderníčku podľa mňa to zvládnete
@ekira1 ma fľaše aj 3. Nekupujem fólie rajcu.. kúpim tak 3fl za týždeň. Deodorant nekupujem v obchode, objednávam si ho za polovičnú cenu cez firmu, rovnako ako toaletný papier a iné veci.
@anonym_autor oki, hľadám kde je pes zakopaný.. sprav si domáce účtovnictvo, zapisuj každé euro. Potom budeš vidieť presne kde je tá čierna diera.. alebo si stiahni apku a rovno v obchode nahraj účtenku..
@anonym_autor dúfam že máš aj zainvestovane aspoň 15%
@anonym_autor ano, mnoho ludi nema tolko na jedlo a bezne veci a je ich doma viac
@anonym_autor záleží od stravovania. napríklad, ja nevarím večere. čiže rajčinky, uhorka, pečivo, nejaké vajíčko prípadne. k tomu kakao alebo čaj. podobne raňajky. a ak sme sa stravovali doma, že som varila, tak som nakúpila za cca 20 eur (ale vrátane kvalitného mäsa) a bol obed aj na 3 dni... tak ja fakt neviem, kde toľko míňaš....nekupuješ nejaké hlúposti? cola, sladené vody, a vôbec, zbytočne predražené potraviny?
@amdornik My dvaja tiež minieme viac, aké to robia lieky. V lekárni dva razy do mesiaca cca 60 EUR. Horor.
@anonym_autor nepoužívaj auto
V akych potravinach nakupujes ak sa smiem spytat?Kupujes si aj oblecenie v ramci tych 700 eur este ci ine veci?2 zeny nemozu za mesiac prejest 700 eur.
@anonym_autor nezakazuje hlúposti a nekupuj plnú Mikuláša za 50€ a ešte aj usetris. Ak nie, tak si troll
@anonym_autor myslím že vyzijes
V akych potravinach nakupujes ak sa smiem spytat?Kupujes si aj oblecenie v ramci tych 700 eur este ci ine veci?2 zeny nemozu za mesiac prejest 700 eur.
@maminkadeticiek tých 700 je už na všetko, nie iba na stravu. Vreckové, poplatok pre elektrikára čo príde urobiť opravu.. jedlo, lieky, všetky ostatné výdavky.
@anonym_autor dúfam že máš aj zainvestovane aspoň 15%
@michal711 samozrejme.
@anonym_autor nemám hypotéku. neskôr som písala, že som zabudla na leasing 😀 bývanie, telefón, TV, benzín, leasing mi tvorí cca 500-550 mesačne. teraz mám 800, ale to je len dočasné, bola som PN. čiže teraz ideme na doraz. vreckové dáva dcére jej otec. za normálnych okolností, keď pracujem a nemám výpadok príjmu, vychádzam v pohode, ešte aj ušetrím. ak mám horšie obdobie, ako som mala teraz, tak ak je potrebné, tak na tie ušetrené peniaze siahnem (železná rezerva). ale ja som zvyknutá od dieťaťa nerozhadzovať a šetriť. a som minimalista. kúpim len to, čo naozaj nevyhnutne potrebujem.
@anonym_autor nemám hypotéku. neskôr som písala, že som zabudla na leasing 😀 bývanie, telefón, TV, benzín, leasing mi tvorí cca 500-550 mesačne. teraz mám 800, ale to je len dočasné, bola som PN. čiže teraz ideme na doraz. vreckové dáva dcére jej otec. za normálnych okolností, keď pracujem a nemám výpadok príjmu, vychádzam v pohode, ešte aj ušetrím. ak mám horšie obdobie, ako som mala teraz, tak ak je potrebné, tak na tie ušetrené peniaze siahnem (železná rezerva). ale ja som zvyknutá od dieťaťa nerozhadzovať a šetriť. a som minimalista. kúpim len to, čo naozaj nevyhnutne potrebujem.
@amdornik musím si z teba zobrať príklad. Vďaka
Ďalšia téma na rozdúchavanie vášní....
@anonym_autor sme štvorčlenná rodina so stredoškolákmi na mesiac stačí 400-500€ za 700 ešte pôjdeme na wellness
@anonym_94cb08 a to v ktorej hornej dolnej bývate?
@anonym_94cb08 a to v ktorej hornej dolnej bývate?
@lauricka nie, a.keby aj čo ty a tým?
@anonym_autor ked tu citam niektore komenty odpadavam od smiechu... Ze 70€ na tyzden dvaja aj so zasobami .. ako nechcem byt zla ano my sme si e styria ale 700€ necham na drogerku,potraviny a to nechodim ku kadernicke mozno tak raz do roka a ani na nechty nechodim,setrim kde sa da,ale niektori vam tu davaju rady ze za 300€ normalne vyziju. Ja teda nie. Vcera som len u nas v obchode za par veci nechala 17€ a to som nekúpila ziadne maso. Ale drzim vam palce nech sa vam to dako podari.
@anonym_autor ktorá strana si zas robí prieskum aby mohla kvakat,že ľudia využijú aj z ničoho?
@anonym_autor ked tu citam niektore komenty odpadavam od smiechu... Ze 70€ na tyzden dvaja aj so zasobami .. ako nechcem byt zla ano my sme si e styria ale 700€ necham na drogerku,potraviny a to nechodim ku kadernicke mozno tak raz do roka a ani na nechty nechodim,setrim kde sa da,ale niektori vam tu davaju rady ze za 300€ normalne vyziju. Ja teda nie. Vcera som len u nas v obchode za par veci nechala 17€ a to som nekúpila ziadne maso. Ale drzim vam palce nech sa vam to dako podari.
@ivka4852 presne, mám pocit, že ľudia žijú len z halušiek a syrových omáčok. Ja som si teda ,,vyčlenila,, 170 € na týždeň. Dnes je štvrtok a už som s týždenný rozpočtom v mínuse.. lieky_necakane výdavky 120€ lekáreň, 20€ kvetinárstvo, 30€ nákup v potravinách bez mäsa... 2x obed z donášky, lebo som nebola v stave variť 15€, 30€ vreckové pre dceru ešte jeden malý nákup 13€ v potravinách.. nič veľké som nekupovala, iba ovocie, zeleninu, pečivo, šunku, kroasanty na desiatu. Tak čumim jak puk, že niekto vyžiije z 300€ mesačne. Žiadne kino, žiadna radosť v živote. Nič. Halušky so syrovou omáčkou.
@ivka4852 presne, mám pocit, že ľudia žijú len z halušiek a syrových omáčok. Ja som si teda ,,vyčlenila,, 170 € na týždeň. Dnes je štvrtok a už som s týždenný rozpočtom v mínuse.. lieky_necakane výdavky 120€ lekáreň, 20€ kvetinárstvo, 30€ nákup v potravinách bez mäsa... 2x obed z donášky, lebo som nebola v stave variť 15€, 30€ vreckové pre dceru ešte jeden malý nákup 13€ v potravinách.. nič veľké som nekupovala, iba ovocie, zeleninu, pečivo, šunku, kroasanty na desiatu. Tak čumim jak puk, že niekto vyžiije z 300€ mesačne. Žiadne kino, žiadna radosť v živote. Nič. Halušky so syrovou omáčkou.
@anonym_autor no ked rozhadzujes co sa cudujes ze ti to nestaci?
Doteraz ti kto platil jedlo kadernicku kvety....ked nevies ci ti bude 700e stacit?
@anonym_autor no ked rozhadzujes co sa cudujes ze ti to nestaci?
Doteraz ti kto platil jedlo kadernicku kvety....ked nevies ci ti bude 700e stacit?
@natalka13 moja zlatá, rozhadzujem ? 🙂 A ako??? Celý život si všetko platím sama. Teba kto financuje? Manžel?
@natalka13 moja zlatá, rozhadzujem ? 🙂 A ako??? Celý život si všetko platím sama. Teba kto financuje? Manžel?
@anonym_autor ked potrebujes na jedlo lieky eura nepojdes ku kadernicke a ani do kvetinatstva. A ak to nutne potrebujes cerpaj z rezervy ktoru dalsi mesiac doplnis.
Mna zivy moja praca a ta zivy aj zopar zamestnancov
@anonym_autor ked potrebujes na jedlo lieky eura nepojdes ku kadernicke a ani do kvetinatstva. A ak to nutne potrebujes cerpaj z rezervy ktoru dalsi mesiac doplnis.
Mna zivy moja praca a ta zivy aj zopar zamestnancov
@natalka13 kopla si si, môžeš sa v kľude usadiť do kresla. Čo ty vieš o mne a mojom živote, na čo som mala výdavky. Neboj, keď nevydá zo 700, tak vytiahnem ďalších 300. Nepôjdem po žobraní, ani neostanem bez liečby, ktorá ma zaskočila a prišla necakane ani neostanem bez penazí. Ty nemáš bežné výdavky? Nechodíš do kina, divadla? Tiež pracujem a teda si myslím, že si si môžem dovoliť kúpiť obed, keď sa necítim dobre a rovnako kúpiť drahé lieky. A tie obedy fakt nekupujem každý tyzden. Ty si nekúpis 4 sviečky do adventrného venca, lebo šetris? Alebo kahance na hrob? Ako neviem čo si si potrebovala dokázať? Že si lepšia? Alebo vyžjes z menej, svojim deťom nedáš sunkovy chlieb a ovocie na desiatu? Nepochopila som tvoj sprostý komentár. Pracujem od VS, mám svoje bývanie, bez hypo, mám úspory, na slovenské pomery krásny plat, ako som sa docitala na MK.. 😆. Len sa mi zdalo, že v poslednej dobe mám väčšie výdavky.. A nemám pocit, že rozhadzujem. Nebojsa, nebudem si brať pôžičku na vianočné darčeky. Ale, teba to zaujímať nemusí. Áno a kúpila som dcére šaty , topánky na stužkovú.. alebo som jej mala povedať, setríme, na žiadnu stužkovú nepôjdeš.. 🤷. Ja si myslím, že výdavky mám normálne. Zijem sama s dcérou. Nikto ma nedotuje, ani nikdy nedotoval. Tak odpustí ten sprostý povýšenecky komentár. Stužková bola naplánovaná skôr, ako moja choroba. Prepáč, že som marnotratna a dovolila si vôbec niečo kúpiť za svoje peniaze. V celej tej diskusii išlo o to ako ušetriť... Nie, že som negramotna socka čo nemá z čoho žiť. Vy ženy konikovske, verím, že ste také, že si nič nekúpite pre radosť, nikdy si nepoviete, urobím si radosť.. kúpim si 4 sviečky a ozdobou za 7€. Verím, že vy si nekúpite nič, žijete zdravo fit z minimálnym rozpočtom, nemáte výdavky, jeden sprchác, deodorant a sampon vám vydrží 2mesiace, nikdy nevyhodite nič z chladničky a každý mesiac z jedného platu ako jednorodic ušetríte ešte 400€. Lebo vy ste konikovske super ženy, čo nemajú nečakané výdavky a účes na stužkovú je hriech...

@marekjendral stredoškolácka by hadam dokázala prežiť aj bez Mikulášskych balíčkov, alebo max jedným.
@anonym_94cb08 kazdemu kupujem jeden balíček, nie 3