Dali by ste si v tejto dobe postaviť dom na kľúč?

20. apr 2022

Dali by ste si teraz v tejto dobe postaviť dom na kľúč ? Pripadne prosím ľudí ktorí takto stavali aby napísali svoju skúsenosť.

melanta
20. apr 2022

My sme stavali minulý rok. Teda ak o dome na kľúč hovoríme o tom, že normálny murovaný dom, len všetko ti postaví urobí firma.

paulinka17
20. apr 2022

Ja sa pripnem

babovka2321
20. apr 2022

Nas na kluc bude cochvila dostavany.

autor
20. apr 2022

@melanta a skúsenosť dobrá ? Ste spokojná s domom a stavom v akom vam ho odovzdali ?

melanta
20. apr 2022

Áno, maximálne, ale muž tam chodil pozerať každý týždeň, má STU, takže tomu rozumie. Stavebný dozor sme mali svoj, to je podľa mňa veľmi dôležité, mať dobrý stavebný dozor. A podľa mňa je mať dobrú zmluvu a firmu. A samozrejme peniaze. Predražilo sa nám to o skoro 60 000, teraz nám robia bazén a záhradu a to tiež bude výrazne drahšie ako bolo naplánované minulý rok.

xeonela
20. apr 2022

Preco nie. Ak najdete dobru firmu, nevidela by som v tom ziadny problem, tiez mame taky dom, ale uz treti rok. AKo ale bolo to ciest na stavbu kazdy den nejaky problem kontrola, no aj tak to stalo za to

janka_266
20. apr 2022

Pred rokom dvomi hej, teraz už nie, a hlavne, čo sme si zisťovali, veľa firiem už ani nechce stavať na kľúč, kvôli nevyspytateľným cenám. Jedine na kľúč by som asi drevodom, keď tak. Murované by som postupne, kľudne aj s tou istou firmou cely, ale najskôr dohoda na cene na platni, potom zvlášť hrubú stavbu s tak postupne, lebo čo vám teraz nacenia, nemusí byt o mesiac pravda.

fednaja
20. apr 2022

Tak asi je to aj o tom aké máte požiadavky, mám v okolí pár známych ktorí sa rozhodli tak štandardne stavať, i keď povedali že keby vedeli už by do toho nešli :D

feeewa
20. apr 2022

V rezervacnych zmluvach uz je vacsinou dolozka o tom, ak index stavebnych prac a materialov stupne o nejake percento od podpisu do kolaudacie je mozne cenu od kupujuceho ziadat… vela developerov ma teraz problem, co tuto dolozku nemalo a predava “na novo”, takze sice viete, co kupujete, ale neviete kolko vlastne zaplatite…. Niektore firmy su ochotne to % aspon zastropovat… napr, ze cenu vavysia max o 10%…

katulienocka999
20. apr 2022

Nam sa teraz dokončuje stavba na kluc 😊 zacali sme na jar.. Jasne, ze sa nam to predrazilo a predražuje vzhladom na ceny ako to ide hore..fixnu cenu sa dohodnúť nedalo.. Ale teraz by som na kluc nestavala, po prve, nemohli by sme si to uz dovoliť 😅 kedze su ceny ake su a asi by sme sli iba do stavby holodomu a zvysok cez niekoho ineho, resp. by sme si pozhanali rôznych majstrov 😊 aj ked nehovorím, sme spokojný, komunikujeme o vsetkom, dohadujeme sa ale nikdy to nebude 100% 😁

lujza123
20. apr 2022

Ja osobne nie, ale to iba preto lebo pracujem v tejto oblasti takže by som si vedela stavbu zmenezovat sama.
Ináč keby som úplny laik tak na kľúč, nejakej overenej firme, žiadne "www.najlacnejšie stavby" a podobne.
Na com by som nešetrila je dobrý projekt na mieru, ten k konečnom dosledku zachráni veľa peňazí. Niektoré dnešné novostavby sú katastrofa co sa týka funkčnosti podorysu, zbytočne m2 bez využitia priestoru, len to človek platí (za postavenie, za vykurovanie) a naopak potom chýbajú tam kde ich treba.

A nikdy by som nekupovala zrekonštruovaný dom, obzvlášť taky co si ľudia robili svojpomocne bez vedomosti, to je cista mačka vo vreci.