Dali ste si aj finančné predsavzatie?
Ahojte, dávate si do nového roka nejaké finančné predsavzatia? aké? niečo, ako ľahšie zvládnuť celé to drahé šialenstvo, ktoré nás v 2025 čaká? Ako sa prinútite tie predsavzatia dodržať, ak si nejaké dáte? držte sa
Investovať väčšiu časť výplaty ako doteraz :D
@petush21 naše predsavzatie: pokračovať v investovaní, viac nakupovať "z druhej ruky", najmä nové nenosené veci s visačkou.
počkaj keď naplno prepukne zdražovanie, veľa ľudí ešte teraz netuší, že sa aj z nich stanú minimalisti 😉
Ja uz minimalizmus praktizujem davno. Casom clovek naozaj zisti, ze vela veci ktore si clovek kupi realne ani nepotrebuje. Skor som investoval do vlastneho byvania aby vsetko fungovalo a clovek mal doma pohodlie.
Strecha nad hlavou a zdravie je to najdolezitejsie. Vsetko ostatne sa tiez da docielit ak clovek chce cize ja sa skor zameriavam aby som mal zakladne potreby naplnene a potom sa riesi zvysok.
Spendee aplikaciu uzivam posledne roky aj ja. Na zaciatku to bolo sice o zvyku zapisovat naozaj kazdu vec, ale mne osobne to za poslednych par rokov pomohlo neskutocne pretoze som presne videl kam a kolko penazi mi tecie a na zaklade toho som vedel optimalizovat vlastne zvyky co sa tyka minania penazi.
@zmrzlinka2021 tak sa odstahuj.. Keď ti tu je zle, mizerne.. Nemusíš tu otravovať vzduch.. A všetky podobné tebe neúspešne a skrachovane..tety....
@klementinka58 to skúsim🙃
@zmrzlinka2021 restiky majú DPH zníženú, nie je 23%
Ja som si nedávala žiadne také, len teda, že veľké nákupy budeme robiť v Rakúsku. Je to tam lacnejšie a aj kvalitou lepšie. A Už pol roka si odkladám niečo cez 500 eur a pokračujem v tom aj tento rok 🙂
@matej2227
Ja som úspesná a darí sa mi.
Ludia ako ty by boli najradsej keby sa vsetci úspesní ludia z tejto krajiny odstahovali, vsetci vzdelaní a ostala tu len primitivna luza, ktorej zapchas usta hlupostami.
No sorry, ty budes len závidieť 😉 a nikto nie je zodpovedný za tvoj zivot. Prajem vsak tvojim detom aby uz boli iné, aby tuzili po poznaní, vzdelaní, boli scestované, mali otvorené srdcia, vedeli uvazovat kriticky...
Sporim si na zuby....a dovolenku pre nas...aby sme dali aspoň Bulharsko.. 7 osob v lete
Dala, kupim si veci az ked mi ich bude realne treba. Uz roky sa snazim zit zero waste, veci po deckach dakujem v skupinach na fb, casto nakupujem v charity shope, nosim vsade platenu tasku takze nemusim si brat pri nakupe oblecenia ich papierove tasky.
Teraz v decembri mi pribudlo dost kozmetiky takze najblizsie mesiace usetrim tam, oblecenia mam dost, uz len si dat konecne postavu do povedneho stavu a som spokojna.
Dalsi ciel je najst si novu, lepsie platenu pracu.
@zmrzlinka2021 presne. Vysoké ceny a mizerne služby
Ja som si tento rok prvy krat dala financnu vyzvu kedze setrime na vylet do Pariza kam syn velmi chce ist 🥰 verim ze dodrzim, kazdu nedelu odlozim 20€ dnes som odlozila prvu 20€ 😁👌🫶🤗
Že budem menej mínať na handry,resp.keď už tak kupovať nadčasové. A každý polrok výlet,/spa lebo fakt nevie človek kedy ho klepne..Viac sebe dobriať ako kava/kino, vždy som seba dávala na posledné miesto..A podporovať rodičov dôchodcov
Dala a to napr pri kúpe sladkosti pre deti som počítala, že sa mi viac oplatí väčšie balenia keď sú v akcii.Teraz majú u nás salonky za 1,10 to kúpim 2 balenia. Deťom chutia a majú to na dlhšie. A tiež kupovať ozaj v akcii mäso, mlieko atď na celý mesiac. Budem varenie ešte viac plánovať ako doteraz. Ale čo sa týka výletov s deťmi apod to si doprajeme tak ako doteraz. V zime menej od jari do jesene viac. Preto v zime ušetrím viac a v lete viac míňam.
Dala som si predsavzatie mesačne našporiť o 50% viac ako minulý rok. Minulý rok sa mi to úspešne podarilo aj keď som začala až v septembri ale išlo to ľahko tak snáď sa mi tento rok podarí takto celých 12 mesiacov aj keď takto to bude o niečo väčšia výzva. A potom klasika nemíňať peniaze na blbosti. Zatiaľ do dnešného dňa navýšenie cien som nepostrehla dokonca niektoré veci sa mi podarilo kúpiť a objednať lacnejšie ako minulý rok.
@petush21 určite áno, ja osobne odkedy pracujem a som šetrná dávam si pozor na peniaze. Ale od roka 2025 si dám obzvlášť, keďže je všetko predražené. Na stravu si dávam pozor, nevyhadzujem snažíme sa všetko zúžitkovať. Do reštaurácií nechodíme často maximálne 1x do mesiaca. Po skúsenostiach sa mi to hnusí radšej si zájdeme do luxusnejšej reštaurácie ako tie bežné. Na výlety chcem šetriť, chodili sme každý víkend niekam ale už nebudeme keďže odmietam dávať za výlet 100€ kde nič aj tak nie je. Radšej si ušetríme a zájdeme niekam mimo SK. Už odmietam podporovať SK vymyslené predražené hovadiny. Toto bolo moje novoročné predsavzatie. Pôjdeme sa radšej každú sobotu prejsť do prírody viac čítať knihy, hrať spoločenské hry.....
@katka941991 uplny suhlas my sme roky kupovali pernamentky besenova za 99e za 5r cena stupla na 250e na osobu....tak som si povedala dost a radsej zajdeme za tu cenu na tyzden do Prahy, Pariza vyjde to takmer to iste
Nekupovat hluposti, predat vsetko co nepotrebujeme, myslim zachovale veci, oblecenie ako nove a pod. Viac setrit a hlavne potom to usetrene neminut, ako ja tento rok 🤦♀️. Dat dokopy dom tento rok, jedine na to minat peniaze 🙂. A tiez nevychadzovat jedlo, viac si planovat varenie.
@katka941991 presne, tiez som si tak povedala, ze eura radsej vezmem do AT ci Hu...tu je všetko zbytocne predrazene.
@katkaseiner presne. Dnes som bola v Bille a vložky 40ks stoja 8,20 čo stáli 6,0.- tak som si povedala, stačilo. Odteraz veľké nákupy mimo Slovenska.
Tento rok začíname stavať dom, tak všetky peniaze pôjdu tam, hypoteku nemame tak dufam že toho urobíme čo najviac bez nej, prinajhoršom si zvýšim úväzok v praci😁.
@katkaseiner Chodíš do Maďarska na nákupy? Oplatí sa? Bola som v októbri ale nie všetko sa vtedy oplatilo, mam Maďarsko blízko
@blackcat8885 praveze ani nie, len teraz ma forint velmi zly kurz cize oplatilo by sa... v case ked mali niektoré potraviny limitovane na osobu sme nakupili ale nebolo to nijak vyhodne...skor len jed sme na welnesse tak zbehneme aj tam...

Nie.Ja na sebe nešetrím a ani nemienim.Aj keby ako bolo.Človek nevie kedy vyvalí kopytá tak si treba aspoň čo to dopriať 🙂 a určite nebude tak hrozne ako strašia.Vždy najprv bu bu bu a nakoniec sa to dá aj tak všetko pekne ukočírovať