Dali ste si aj finančné predsavzatie?
Ahojte, dávate si do nového roka nejaké finančné predsavzatia? aké? niečo, ako ľahšie zvládnuť celé to drahé šialenstvo, ktoré nás v 2025 čaká? Ako sa prinútite tie predsavzatia dodržať, ak si nejaké dáte? držte sa
Nakupovať potraviny raz do týždňa, inak variť z toho čo je doma...úprimne, jedlo nie je úplne zmysel života a Slováci sa extrémne prežierajú, podľa môjho názoru. Navyše nekvalitou, kvantita je pre mnohých prvoradá...vypadávajúce košíky. Mám záväzok, koľko odkladať na výlety a dovolenky...ale uvidíme, čo sa podarí. Oblečenie radšej menej a kvalitu, deťom najmä z bazáru. Výlety vlakom, mhd do práce...chodíme do knižníc...v podstate nič špeciálne, takto sme to mali aj minulý rok.
Ja sa snažím odkladať už dlhšie € z nadčasov alebo keď splníme plán a sú odmeny. V decembri sa mi to kvôli sviatkom nepodarilo. Ale za november to bolo 100€
@blackcat8885 hlavne ich treba investovať. To je základ
@michal711 neinvestujem ani nechcem odkladám to na dovolenku a časť ako rezervu.
Musím mať peniaze k dispozícii hneď keď budem potrebovať. Idú na poducet mojej mame takže ja ich nevidím a nemám potrebu ich minúť. A tie ako rezerva mam na druhom účte
Ja mam uz par rokov zavedeny minimalizmus.ziadne zbytocne modne vystrelky detom zakladne oblecenie ktore ralne aj vynosia oprat ususit.ziadne lapace prachu do domacnosti..nemame kazdy rok nove gule na stromcek ziadne plastove šmejdy pre deti z pepca radsej jedna kvalitna hracka. Vela nepotrebnych veci som za drobny peniaz posunula a rovnako vela zohnala z druhej ruky.dovolenka tak skoro nebude 5 tisic viem vyuzit rozumnejsie.Pobehame ZOO kupaliska hrady zamky minifarmy.Jest sa musi ale jedlom neplytvame. Pizza max raz za mesiac nie kazdy tyzden.. prechadzky v prirode bicyklovanie vonkajsie ihriska tie su zadarmo.. som na materskej tak nevyskakujeme ale nemame sa zle..a ked to nebude vychadzat budem riesit ako zvysit rozpocet.

@zmrzlinka2021 presne pre toto chodím radšej na mesiac k moru ako na 2tyz kamkoľvek na sk... Vyjde ma to podstatne lacnejšie nehovoriac o službách a zážitkoch... Ale toto je dlhodobý fenomén na sk... A nie nevlacim so sebou konzervy a cestoviny ako by mohli niektoré žienky namietať....