icon

Dali ste si aj finančné predsavzatie?

petush21
2. jan 2025

Ahojte, dávate si do nového roka nejaké finančné predsavzatia? aké? niečo, ako ľahšie zvládnuť celé to drahé šialenstvo, ktoré nás v 2025 čaká? Ako sa prinútite tie predsavzatia dodržať, ak si nejaké dáte? držte sa

Strana
z3
kulumulu123
5. jan 2025

@zmrzlinka2021 presne pre toto chodím radšej na mesiac k moru ako na 2tyz kamkoľvek na sk... Vyjde ma to podstatne lacnejšie nehovoriac o službách a zážitkoch... Ale toto je dlhodobý fenomén na sk... A nie nevlacim so sebou konzervy a cestoviny ako by mohli niektoré žienky namietať....

majusqwa
5. jan 2025

@matej2227 by ma fakt zaujímalo, ako chceš spaľovať drevo bez výsledného produktu oxidu uhličitého, ty Einstein. neskutočné. vraj čistý vzduch 😃 a to len vzduchoprázdno.

vespertine
5. jan 2025

Nakupovať potraviny raz do týždňa, inak variť z toho čo je doma...úprimne, jedlo nie je úplne zmysel života a Slováci sa extrémne prežierajú, podľa môjho názoru. Navyše nekvalitou, kvantita je pre mnohých prvoradá...vypadávajúce košíky. Mám záväzok, koľko odkladať na výlety a dovolenky...ale uvidíme, čo sa podarí. Oblečenie radšej menej a kvalitu, deťom najmä z bazáru. Výlety vlakom, mhd do práce...chodíme do knižníc...v podstate nič špeciálne, takto sme to mali aj minulý rok.

kimoki
5. jan 2025

@ekira1 mozno to skusit odzadu, a v januari zacat vyssimi sumami, a december dolozit len euro, dve. Len taky napad 😉

ekira1
5. jan 2025

@kimoki ani ten január nie je ideálny odložiť 200€.

wodanka
5. jan 2025

@ekira1 skús to opačne, prvý týždeň 52 eur, druhý 51 a pred vianocami ti výjde 3,2, a 1 eur 😉

ekira1
6. jan 2025

@wodanka teraz to píšem, v januári je to tiež dosť dať 200€. Najprv som si zaškrtávala týždne rôzne, napríklad prvý týždeň 52, druhý týždeň 1€ atď. Odškrtávala som si ich priebežne, aby som odložila každý z týždňov. Teraz odkladám pevnú priemernú sumu, vyhovuje mi to viac.

blackcat8885
6. jan 2025

Ja sa snažím odkladať už dlhšie € z nadčasov alebo keď splníme plán a sú odmeny. V decembri sa mi to kvôli sviatkom nepodarilo. Ale za november to bolo 100€

michal711
6. jan 2025

@blackcat8885 hlavne ich treba investovať. To je základ

fadama
6. jan 2025

@michal711 nie každý to vie 😂😂
Pre mňa je to ako španielska dedina 🤣🤣

yerdna
6. jan 2025

@janinah nezábudaj, že v ba je 90percent progresivcov, takže to si úplne mimo, Fico tu má podporu nula celá nula

blackcat8885
6. jan 2025

@michal711 neinvestujem ani nechcem odkladám to na dovolenku a časť ako rezervu.
Musím mať peniaze k dispozícii hneď keď budem potrebovať. Idú na poducet mojej mame takže ja ich nevidím a nemám potrebu ich minúť. A tie ako rezerva mam na druhom účte

saxana000
6. jan 2025

Ja mam uz par rokov zavedeny minimalizmus.ziadne zbytocne modne vystrelky detom zakladne oblecenie ktore ralne aj vynosia oprat ususit.ziadne lapace prachu do domacnosti..nemame kazdy rok nove gule na stromcek ziadne plastove šmejdy pre deti z pepca radsej jedna kvalitna hracka. Vela nepotrebnych veci som za drobny peniaz posunula a rovnako vela zohnala z druhej ruky.dovolenka tak skoro nebude 5 tisic viem vyuzit rozumnejsie.Pobehame ZOO kupaliska hrady zamky minifarmy.Jest sa musi ale jedlom neplytvame. Pizza max raz za mesiac nie kazdy tyzden.. prechadzky v prirode bicyklovanie vonkajsie ihriska tie su zadarmo.. som na materskej tak nevyskakujeme ale nemame sa zle..a ked to nebude vychadzat budem riesit ako zvysit rozpocet.

michal711
6. jan 2025

@fadama je to na 2 minúty do mesiaca myslím že to nieje španielska dedina 24 minút do roka :D

fadama
6. jan 2025

@michal711 ty nechápeš že tomu nerozumiem? 😂 A nie dve minúty. Keby aj desať minút to trvalo keby som vedela čo robiť.

michal711
6. jan 2025

@fadama nerozumiem tomu že ty to nechceš rozumieť.

fadama
6. jan 2025

@michal711 ja som si o tom čítala, no o nič múdrejšia som nebola .
Raz ma brat prehovoril na nejakú už nepamätám ako sa to presne volalo malo to v názve 500.
Poslala som tam 50€ a po pár dňoch mi ich vrátili 😂😂😂😂😂😂 tak som sa na to...

michal711
6. jan 2025

@fadama ok veď mne je to jedno

11brano11
Odpoveď bola odstránená
Strana
z3