Daň z nehnuteľnosti
Ako je to s podavanim s danou z nehnutelnosti? Kupovali sme byt uz 3 roky dozadu, ale nevedela som o tom, ze treba ist podat dan z nehnutelnosti. ake sankcie nam z toho vyplivaju?
@tinara23 majetok získaný zámennou zmluvou sa považuje za nepeňažný príjem, na ktorý sa vzťahuje zákon o dani z príjmu
ak by ste ju predali až po 5 rokoch po zámennej zmluve, neplatili by ste
čiže otázka je, či garáž, ktorú ste získali zámenou je drahšia ako vaša pôvodná, či je čo daniť
@lucka_ke
@tinara23
Mám taký dojem, že sa pýta na zdanenie príjmu z predaja garáže, ktorá je v súčasnosti jej vlastníctvom a ktorú nadobudla zámennou zmluvou, nie na prípadnú daňovú povinnosť zo samotnej zámeny.
Keďže nespĺňa dobu vlastníctva pre oslobodenie od dane a garáž predá za vyššiu cenu, ako ju nadobudla v rámci zámeny, tak by rozdiel podliehal dani z príjmu.
@lucka_ke Dakujem
Ahojte,viete mi poradit? Ked manzel preda byt,kt.mu daroval otec plati dan z prijmu z predaja nehnutelnosti?resp.ako sa to pocita?
Dakujem
@melisssssa ako dlho byt vlastnil manžel a ako dlho otec?
@lucka_ke ahoj,manzel 4 roky,a otec 15??
platí daň 19 pecent aj zdravotný odvod 14 pecent, zo sumy:
predajná cena mínus cena stanovená znalcom v čase darovania
ak by sa manžel chcel vyhnúť dani a zdravotke, nech počká ešte rok, po 5 rokoch by už neplatil
@melisssssa nech rok počká, musí byť majiteľom nehnuteľnosti 5 rokov, aby bol oslobodený od platenia dane
@sasa1310 dakujem kocky

@maminecka2 vklad bude povolený a teda vy ako vlastníci budete na LV zapísaní až v januári 2017, čiže prvé daňové na daň z nehnuteľnosti podávate za 2018, najneskôr do 31.1.2018, môžete aj skôr
za rok 2017 ešte platia pôvodní majitelia