Daňové priznanie a ročné zúčtovanie dane
Chcem sa opytat co musim spravit? Minuly rok som sla na matersku niekedy v maji ale 13.12. 2012 my skoncil pracovny pomer. Mam davat danove? rocne zuctovanie dane? Spravi to za mna zamestnavatel? Priatel robi v rakusku kde je vyssi danovy bonus na dieta, mam si to uplatnit tam? alebo tu? Ja sa vobec v tychto veciach nevyznam, vie mi niekto s tym poradit?
ahojte, ak tu je niekto kto sa v tom vyzna...ak pracujem na autorsku zmluvu tak ako to je s danovym? Viem len ze to nie je prijem zo zavislej cinnosti, tlacivo by malo byt B - ale aka je tam hranica odkedy treba podat danove? Za cely rok mi vyplatili dokopy 1700 eur cca
prijmy do 1867 /cca/ nepodáva sa danové priznanie,ale ja by som dala oznamenie na danový,že si nedosiahol stanovené prijmy na podanie danového, ale ak máš zrazenú dan tak sa ti oplatí podať ,lebo si uplatníš odpočit.položku vo výške 3700 a celú dan ti vrátia
@pink_lady toto bol tvoj jediný zdanitelný príjem v roku? ak áno, DP podať nemusíš, ak príjmy neboli viac, ako 1867,97.. žiadne oznámenie da DÚ nemusíš podavať..
@iva330 daň sa pri autorských zmluvách nezráža, za istých podmienok iba zrážková, a tá sa považuje za daňovo vysporiadanú, takže by jej nemali čo vracať
ewita ja by som oznamenie podala,je to predsa len jeden papier a za to nikto nič nedá,mne to dokonca jedna kontrolorka odporučila a čo sa týka autorských zmlúv ano mala by byť zrážková daň ako aj pri mandátnych zmluvách ale už som sa stretla s tým,že mandátna zmluva nebola danovo vysporiadaná zrážkovou danou 😉
@iva330 to oznámenie nikde netreba, je to zbytočné míňanie papiera, žiadny zákon to neprikazuje.. keby mal každý posielať oznam, že nezarobil........
pri autorských zmluvách by nemala byť zrážková daň, ako píšeš, je to vecou dohody medzi nimi.. aj to len v určitých prípadoch.. preto som reagovala na teba, lebo si písala, že by sa jej daň mohla vrátiť, ale nemohla, v žiadnom prípade, pretože jediná, ktorú jej mohli strhnúť, by bola zrážková a tá sa nevracia..
@evita68 ahoj, súrne potrebujem poradiť. :D Mám už hotové daňové sama som si robila. Ale neviem, či ako prílohu potrebujem zo sociálky aj to ,že som nepoberala nezamestnanecké aj keď som bola evidovaná n úrade. Stačilo by čestné prehlásenie??? Nerobím si daňové ja , ale uplatňuje si ma manžel. Ďakujem.
Ahojte,
Chcem Vás poprosiť, či viete vyrátať daňové priznanie. Nestihla som to v termíne , a musím to spraviť takto dodatočne, len nemá mi to kto spraviť nakoľko som na materskej. Ak by to bolo možné u niektorej z Vás, dajte mi prosím Vás vedieť.
Ďakujem Vám veľmi pekne.
Ahojte
je tu niekto z Košíc kto by vedel spracovať daňové priznanie? bola som chvilu samoplatitel, potom urad prace, potom zivnost, medzitym polovičný uvazok a zivnost...
Niekto šikovný, kto má skúsenosti.
Ďakujem
ahoj
neviem čo stojí danové, minulý rok mi ho urobili v robote, inak sama som ho nikdy nerobila a tento rok som mala velmi zaujímavý, striedanie úradu práce, s prácou na pol uvazku a medzitým živnost.
dakujem Lucia
my robíme od 25 Eur ak je jednoduché (nie je veľa položiek)
prosim VAS OIRATE MI ROBIM V RAKUSKU OD ROKU 2009 ESTE ANI RAZ SOM NEPODAL DANOVE AI NEVIEM AKO SA TO ROBI CI TO MAM PODAT NA SK ALEBO RAK PORATE SOM NAHLASENY NA 20HODIN
ahojte, mám na Vás prosbu. Ide o to, že som začala robiť od septembra 2015 a rodičovský som poberala ešte do 12/2015. ako mám riešiť ročné zúčtovanie dane? ďakujem
@katarina_04 No najjednoduchšie máš požiadať o ročné zúčtovanie dane zamestnávateľa.
Prosim Vas 1x riesime s manzelom otazku danoveho nakolko sme si vybavovali kazdy sam kedze sme neboli manzelia. Od marca min.roka som bola na materskej teraz som na rodicovskej. Manzel si chce za mna uplatnit danove. Teda moja otazka znie mam aj ja poziadat svojho zamestnavatela a podpisat ziadost o rocne zuctovanie dane za cas, kt.som pracovala a to januar-marec? Vdaka za odpoved
Ahojte, neviete, prosim, ci a ako sa podava DP za mrtvu osobu? Mamina zomrela 5.8.2015 a dedicske konanie sme uz mali. V jej praci povedali, ze oni s tym uz nic nemaju a mame podat my sami dedici, ze nam poslu podklady. Dakujem
@evulienkaslx daňové priznanie podáva dedič a myslím, že do troch mesiacom od smrti. V práci ti dajú potvrdenie o zdaniteľnej mzde. Ak má nárok na odpočitateľnú položku, takt tá sa nekráti počtom mesiacov života, ale uplatní sa celá za rok
Ahojte baby. Prosim vas viete mi niektora poradit? Kym som bola na RD, davala som muzovi potvrdenie, aby si mohol na mna uplatnit nezdanitelnu cast. Avsak v maji 2015 mi skoncil rodicak a v juni som sa zamestnala. Jemu uz do prace asi nedavam to potvrdenie o rodicaku, vsak? A este taka vec, zamestnanecka premia, to este funguje? Dakujem

@terina25 evita ma pravdu