Daňové priznanie a veci okolo neho
Ahojte,
čas daňových priznaní sa pomaly, ale isto blíži. začínajú nám tu vznikať otázky ohľadom tejto témy. a tak navrhujem, aby sa otázky, nejasnosti a spol. ohľadom daňových priznaní sústredili do jednej témy.
takže, ak máte čokoľvek, ohľadom daňových priznaní, sem s tým. 😉
zalka
aj ked som si nezdenitellnu časť uplatnovala na výplate
zalka dakujem
@zalka dik
@danushka23 rado sa stalo
@zalka práve vypisujem manželovi DP A ,odpisujem mu na mňa nezdaniteľnú čiastku celý rok som poberala RP ,pracovala som do júna,potom od oktobra do decembra na dohodu.Viem akú sumu aj všetko,len neviem čo mám uviesť do toho riadku 29-počet mesiacov na nárok.tam dávam 12,alebo mínus tie mesiace čo som pracovala?ďakujem
@katka143 12 mesiacov
@1andrea111 @zalka ďakujem za odpoveď
kočky prosím poradiť, mám na stole DP B, jednej známej, nemám prílohu žiadnu, tak do kolonky počet príloh dávam jednotku? či to chápem zle?
a výsledok mám strašný....:(
príjem cca 9000,ZD mi vyšlo 1701 a daň na zaplatenie 323,31....no des...
robím to len paušálom 40% lebo nemám čo odpočítať, neplatili odvody, uplatňujem NČzd len na seba, neviete poradiť, čím to znížim,
takéto strašné vyčíslenie ani z ruky mi nejde odovzdať 🙄
@elenka74
no kurnik, a u muža mám teda o jedno menej, som to vôbec tam nejak neriešila....:(
no už to nejdem prerábať, hádam to nebudú riešiť, tam mám príloh 5 a dala som 5-ku
a s tými výdavkami nevieš niečo pomôcť prosím? lebo to som skoro odpadla...:(
no ale nemajú ani bločky ani nič... ☹
@zuzana030 hm.. no neviem ale príjem 9000 e nesvedčí o tom, že nie je z čoho. a doporuč im aby uhradili odvody do ZP ... lebo len potom zistia čo je to veľa ... ak sa niečo udeje a lekár od nich bude pýtať hotovostnú platbu lebo majú dlžobu na ZP ..
a dalšia vec ak je živnosť kratšie ako jeden rok, tj. podávané DP prvý krát , tak doporučujem dať odklad na podanie DP .. a podať DP až do 30.6.15 .. aby sa odvody do SP platili až od 1.10.15 .. ušetrí to 400e na odvodoch ..
Prosím posielate daňové aj poštou ? Ak áno, treba poslať obálku s doručenou ?
@zuzana030 čiže dlhujú aj na SP nielen na ZP... to ich bude čakať aj pekné penále ... odklad sa dá dať vždy .. je to výhodné ak neplatili ešte povinne odvody do SP .. alebo nemajú na zaplatenie dane tak sa to odkladom aj tá povinnosť zaplatiť dane posunie ...
využíva to dosť ľudí, odklad kvôli prechodnému nedostatku penazí na zaplatenie dane ...
prosím vás neviete program na písanie cesťakov pri práci v ČR pre živnostníkov vďaka
Ahojte, prosím poradí niekto?
Minulý rok som pracovala 9 mesiacov, október - december som bola nezamestnaná, evidovaná na ÚP a brala podporu. Príjem počas zamestnania (jan. - sept. 2014) nízky, úhrnne menej ako 3800 eur. Dieťa vyživujem celý rok. Moje otázky k DP, typ A:
1. Daňový bonus na vyživované dieťa si uplatňujem aj za október-december?
2. Zníženie základu dane na daňovníka, r. 37 si tiež musím prerátať na 9 mesiacov, alebo štandardných 3803,33?
@ria_zuzolova Ak máš príjem aspoň 2112, tak si môžeš uplatniť bonus (za celý rok)
Odpočítateľná položka je 3803,33 neprerátavaš.
@fantasy ďakujem 🙂
Ahojte, neviem či je také niečo tu riešené . Pracovala som na živnosť v poisťovni za províziu. Min. rok to bola málo čo som robila ale s províziou som išla do mínusu, čiže som musela vracať. Ako mám s tým ďalej pokračovať ? Mám dať do DP čo som zarobila mínus to čo som musela vrátiť ? pomimo som niečo aj zarobila ako zamestnanec cca 3 mesiace. Viete mi poradiť ?? Ďakujem

ked som zamestnnaná aj mám živnosť mám nárok na odpočítelnu položku