icon

Daňové priznanie a veci okolo neho

angua27
13. jan 2012

Ahojte,
čas daňových priznaní sa pomaly, ale isto blíži. začínajú nám tu vznikať otázky ohľadom tejto témy. a tak navrhujem, aby sa otázky, nejasnosti a spol. ohľadom daňových priznaní sústredili do jednej témy.
takže, ak máte čokoľvek, ohľadom daňových priznaní, sem s tým. 😉

zalka
20. jan 2016

@matatara áno pochopila si to správne ... 🙂

matatara
20. jan 2016

@zalka ďakujem😉

rencici27
20. jan 2016

@danushka23
@zalka Dakujeeem

erikad82
21. jan 2016

Dobrý deň! Chcela by som vás poprosiť o radu: otec pracuje ako zamestnanec v jednej firme, mama je na zťp-s. Je nejaká úľava na dani z príjmu na manželku so zťp-s? Vopred Ďakujem za odpoveď!

veja79
21. jan 2016

Ahoj kocky, cely minuly rok som bola zamestanana len u jedneho zamestnavatela a od 1.1. Tam uz nepracujem. Musi mi stary zamestnavatel spravit DP za 2015?

evita68
21. jan 2016

@veja79 musí ti urobiť ročné zúčtovanie dane, nie DP.. ale musíš mu dať žiadosť..

tajka1986
21. jan 2016

@erikad82 urcite ano. Zalezi od vysky zakladu dane danovnika(otca) a teda predpokladam ze su manzelia. Na druha a druzku sa to nevztahuje. Najjednoduchsie je to asi pochopitlne tu: http://www.finance.sk/dane/informacie/nezdanite...

danushka23
22. jan 2016

@zalka PNka sa pocita do prijmu ? fuha, to som nevedela. dakujem za "rozsirenie obzorov" :D

motiilik
22. jan 2016

ahojte...prosím o radu..
za minulý rok som bola zamestnaná v jednej robote od 1.1.2015 do 8.4.2015...od 9.4.2015 do 4.5.2015 som bola v druhej firme..od 5.5.2015 som bola upsvr na podpore,ale počas toho som pracovala 4 mesiace na zmrzline na dohode a po podpore od 2.11.2015 do teraz som na dohode v inej firme...mám nárok na danový bonus na dve maloleté deti???neuplatnovala som si ich u žiadneho zamestnávatela...
kolko potrebujem mat príjem či sumu,aby mi vznikol nárok???nazdanitelnú čiastku??či ktoré mám pozerat na tom povrdeni a kolko to busí byť spolu...dakujem..
snad som to napísala všetko správne..
dakujem 🙂

zalka
22. jan 2016

@danushka23 do vlastného príjmu mng. ak si chce rozdiel NCZD a príjmu uplatniť partner ...

@motiilik ak tvoj príjem v hrubom dokopy bol 2280 e aspon tak si môžeš uplatniť DB za celý rok .. ak bol nižší .. tak nárok na DB nemáš

motiilik
22. jan 2016

@zalka a čo mám pozerať na to tlačive???..uhrn preddavkov,či nezdanitelnúčiastku,či niečo iné???
a spolu dokopy zo všetkých píjmov to má byť ta suma 2280€... 🙂

evittam
22. jan 2016

@motiilik Hrubý príjem

zalka
22. jan 2016

@motiilik máš veľa tlačív tak si z každého tlačiva zrátaj sumy na prvom riadku 01 úhrn vyplatených zdaniteľných príjmov ... toto musí byť viac ako 2280 e v súčte...

motiilik
22. jan 2016

@evittam
@zalka
dakujem za info...

zalka
22. jan 2016

@motiilik rado sa stalo

erikad82
22. jan 2016

@tajka1986 Ďakujem za odpoveď!!!

danushka23
23. jan 2016

Ahojte, ak mal zamestnanec za cast roka zo zahranicia, ale k 31.12.2105 bol zamestnancom na SK musi si RZD robit sam alebo mu ho musi spravit zamestnavatel ? Dakujem.

david93
23. jan 2016
sasenkabubu
23. jan 2016

Dobrý den...vie mi niekto poradiť..som slobodna..januar,februar a marec 2015 som dostala minimalnu mzdu, som pracovala a popri tom som brala rodičovský príspevok....od februara 28. som zostala na materskej dovolenke,materska dovolenka mi vychadzala okolo 7,52 eur na den...materska mi skončila 23.oktobra 2015 a začala som poberat rodičovský príspevok a som doma...myslite že niečo dostanem spat na daniach?ja sa v tom vobec nevyznam...preto sa pytam...dakujem pekne

sasenkabubu
23. jan 2016

a danový bonus si uplatnuje priatel..

jarka721
23. jan 2016

@zalka ahoj,smiem sa aj ja spytat ?pracovala som cely rok 2015(spolu v dvoch firmach)mam narok dostat nieco spat od statu ak som neprevysila nejaku urcitu sumu?

domeli
24. jan 2016

@zalka @evittam príp. iné žienky zbehlé v tomto:
takmer celý minulý rok som bola poberateľkou rodičovského príspevku (prac. pomer mi netrval), 21. 12. syn dovŕšil 3 roky a od 22.12. som sa zaevidovala na UPSVaR ako uchádzač o zamestnanie. Do práce som nastúpila až minulý týždeň.
Ako je to u mňa s podávaním daňového? Môj terajší zamestnávateľ už mi dal papier na to daňové. Podávať si sama? Alebo nechať na terajšiu organizáciu? Alebo nech si manžel podá a uplatní si na mňa odpočet či ako to spraviť? Čo je potrebné (resp. výhodnejšie pre mňa)?
Ďakujem.

evittam
24. jan 2016

@domeli Ty si nemáš čo podávať, nakoľko si nemala žiadny zdaniteľný príjem. Čo sa týka manžela - nech si na teba uplatní nezdaniteľnú časť.

evittam
24. jan 2016

@sasenkabubu Ak ti zo zamestnania odviedli nejakú daň tak tú ti DU vráti ak si podáš DP, len pri minimálnej mzde tam vychádza daň skoro nulová, pozri si výplatné pásky alebo si vyžiadaj "potvrdenie o príjme za r.2015" z firmy kde si pracovala a tam uvidíš koľko ti bolo odvedené na dani.

letuska288
24. jan 2016

@domeli Ahoj, DP ti môže urobiť organizácia alebo aj ty sama, u manžela určite dať seba na uplatnenie NČD, lebo rodičovský príspevok sa do príjmu neráta, čiže myslím,že celá NČD sa bude dať uplatniť.

danushka23
24. jan 2016

@david93 dakujem. 😉

lilia9090
Odpoveď bola odstránená
zalka
24. jan 2016

@jarka721 no na to ti odpovedať neviem, neviem aké si mal ahrubé príjmy za celý rok , koľko si mala zaplatené odvody za celý rok ,.. koľko ti stiahli dan za celý rok ...

jarka721
24. jan 2016

@zalka aha tak to neviem ani ja lebo mam doma len jeden papier od prveho zamestnavatela.......aj tak dakujem 🙂

zalka
24. jan 2016

@jarka721 tak požiadaj druhého oto aby ti urobil RZD a ten papier kopiu mu daj ... a on ti vyráta či máš nárok na dáky danový preplatok