Daňové priznanie a veci okolo neho
Ahojte,
čas daňových priznaní sa pomaly, ale isto blíži. začínajú nám tu vznikať otázky ohľadom tejto témy. a tak navrhujem, aby sa otázky, nejasnosti a spol. ohľadom daňových priznaní sústredili do jednej témy.
takže, ak máte čokoľvek, ohľadom daňových priznaní, sem s tým. 😉
Ahojte.potrebovala by som poradiť ohľadne DP.
Môj manžel pracoval od januára do 14.9 na Slovensku, od15.9 -25.11 V Nemecku. Tu má uhr príjmov cca5100ea V nem. Cca 1800. Môže si uplatniť nczd na manželku? A ešte daňový bonus na dieta mu bol vyplacany do augusta A V decembri som nastúpila do práce ja A požiadala O daň.bonus ja nebude stým problém?
žienky mám ročné zúčtovanie za rok 2015, ide o to, že chcem darovať 2 % dane, vo vyhlásení mi bod 12 vyšla suma 54 euro, v bode 13 vyšla suma 0 euro, čo to znamená, koľko teda darujem?
@zuzubb007 vychádza to že nedaruješ nič.
@mpg ak myslíš na du, tak tam nedokladáš. potvrdenie ti ostáva. od príjmov si odpočítaš paušál 40% - max. 5040 a odrátaš odvody
ja robim aj b-cka a postupujem tak, ako som napisala
- do kolonky vydavky das: 0,4*prijmy (max tych 5040) + odvody
- potom mas neskor kolonku, kde uvedies aj sumu odvodov
@mpg aký mal príjem ... ty nemôžeš dať paušalne výdavky 5040 eur ... to je max. suma za 12 mesiacov ..
ak zarobil 10000 eur .. tak paušalne výdavky sú 40% tj. 4000e
ak zarobil 20000 eur tak paušalne výdavky sú 40% max. 5040 e
ako ani nechcem vedieť ako robíš DP ale z toho čo som pochopila čo robíš tak robíš zle ...
Ahojte ma tu niekto skusenosti s poberanim davu v nezamestnansti zo zahranicia? Manzel precuje v Nemecku na nemecku zmlu u. Pridavky uz dostavame to sme si uz vybavili. Ale ja som od auvusta 2015 na urade prace existuje taka moznost ze by som dostala podporu z Nemecka? Ake su tam podmienky. Ak ano ake tlaciva treba vyplnit.
Prosim vas o pomoc. Vopred vdaka
Prijmy zo zivnosti boli v roku 2015 vo vyske 7400eur. Zaroven v roku 2015 boli dobropisovane faktury za rok 2014, ktore boli v roku 2014 cez prijmy zdanene (boli v 2014 aj zinkasovane,avsak v roku 2015 na zaklade reklamacie boli vystavene dobropisy a uhradene) vo vyske 8.000,-eur.
Je spravne ze zdanitelna vyska prijmov bude 0 ?
Ahojte, máte niektorá skúsenosti s vypisovaním DP pri príjimoch z ČR? Manžel pracoval celý rok len v ČR. Mám potvrdenie o zdaniteľných príjimoch, len to nejako neviem napasovať na slovenské DP.
Je tam kolonka uhrn zučtovaných prijmov (1), potom uhrn povinného poistného (6), základ dane (8) - je vlastne súčet tých 2 pred tým a uhrn poistného, ktoré je povinný platiť daňový nerezidentČR (20) Viete mi poradiť, ktoré kam patrí na slovenskom DP? Lebo ak to vypisujem podľa toho, čo chvú na slovenskom, výjde mi iný základ dane v ČR. Viem že nakoniec tie príjmy výjmem a zostane mu nulová daňová povinnosť.
Ak som bola v r 2015 student denneho st a do januara 2015som aj riadne robila na zmluvu a potom od sept bola na upsvar tak budemmat nejake vratene dane vyssie ako mi vyratal byvaly zamestnavatel.? Lebo on mi ratal len za januar 2015 , ale dale neriesil, ze som bola student a pol roka na urade.a ak ano ako postupovat? Potvrdenia zo skoly a uradu mam
@pumpkincake vrátiť ti môžu maximálne len to čo si zaplatila ... bezohľadu na to, či si bola na UP alebo študent. Lebo na UP ani ako študent si žiadne dane neplatila .
Napíš ročný hrubý príjem, odvody za rok , a strhnutú daň čo si zaplatila štátu, a poviem ti koľko sa ti malo vrátiť na dani ...
Prosim, da sa niekde stiahnut zadarmo program na dpfo? Mam pocit ze nie😕
@veronika2008 program typu uctovnictvo nie. Aspon o tom neviem. Na stranke financnej spravy je vsak moznost elektronickeho vyplnenia dp spolu s kontrolou.
@mysicka123 minuly rok som si urobila cez onlinepriznanie.sk. bola cez to sice taka tabulka alw dalo sa to precitat, tento rok uz to nejde 😕
Baby prosim ohladne NZD. Ak baba pracovala v roku 2015 6 mes.4 mes.bola pn a 2m.materska. Ma narok na NZD 3800€ alebo sa nejako upravuje o vysku materskej?? Dakujem

@m_lucia Super, ďakujem, radšej tam uvediem aj tú výšku dôchodku a budem dúfať, že to bude celé správne urobené. Ešte raz ďakujem za odpovede.