icon

Daňové priznanie a veci okolo neho

angua27
13. jan 2012

Ahojte,
čas daňových priznaní sa pomaly, ale isto blíži. začínajú nám tu vznikať otázky ohľadom tejto témy. a tak navrhujem, aby sa otázky, nejasnosti a spol. ohľadom daňových priznaní sústredili do jednej témy.
takže, ak máte čokoľvek, ohľadom daňových priznaní, sem s tým. 😉

zalka
30. mar 2016

@molly28 no uvidíš

molly28
30. mar 2016

@zalka no jasnačka...nielenže mu vrátia cez 500eur, ale ešte aj danový bonus doplatia....

ok prchám a ĎAKUUUJEM...pekný deň...

lucecita
30. mar 2016

Ahojky...viete mi niekto povedať, aký je priemerný kurz britskej libry voči euru za rok 2015? Ďakujem 😉

lucecita
30. mar 2016

@zalka ďakujem 😎 😎 😎 😎 😎 , už som posnorila hlbšie a vyhodilo mi toto : http://www.finance.sk/bankovnictvo/kurzove-list...

molly28
30. mar 2016

@zalka a ešte jedna ---dá sa odklad poslať aj poštou? bo dotyčný to dnes ani zajtra nestiha....

zalka
30. mar 2016

@molly28 nech podpíše žiadosť o odklad 2x .. a odnes to ty ... a dá sa aj poštou poslať .. ale šla by som osobne

a počkaj už mal podané DP robíš opravné? alebo riadne,
lebo opravné sa dá len do 31.3. podať ..
a odklad ak už mal podané DP dať nemôže

evka64
30. mar 2016

@zalka predala som byt v roku 2015 a preto som si musela sama podat daňové priznanie, čiže som mala iný príjem ako v zamestnaní.

zalka
30. mar 2016

@evka64 jaj .. tak to nič len ísť na DU a požiadať o pridelenie účtu a ten účet už budeš mať doživotne ..

evka64
30. mar 2016

@zalka ahaaa a oni mi ten účet nepošlú domov? Musim tam ísť fyzicky?

zalka
30. mar 2016

@evka64 pozri dnes je 30teho, do 31.3. musíš mať daň aj zaplatenú ... stihnú ti to poslať? nestihnú?
pokuta za neskoré uhradenie dane je 30-16000eur ... ideš to riskovať?
ja by som šla osobne na DU ...

molly28
30. mar 2016

@zalka no super....tak ho musím vyslať na DU...nemal ho podané..až dnes tam mal isť...lenže akonáhle to ma zle, tak ku mne sa nedostane...dakujem pekne.... prchám

zalka
30. mar 2016

@evka64 klik tu https://www.financnasprava.sk/sk/obcania/dane/d... a vygeneruj si odtial svoje číslo účtu ...

https://www.financnasprava.sk/sk/elektronicke-s... tu zadáš svoje rodné číslo ... a vyhodí ti číslo účtu kde pošleš peniaze

zalka
30. mar 2016

@molly28 tak nech dá odkladto môže

evka64
30. mar 2016

@zalka neda sa mi vygenerovat, chce to len overiť uz existujúci účet a keď som začala rodné číslo, nenašlo nič, keďže účet nemam :/

zalka
30. mar 2016

@evka64 tak potom len návšteva DU

evka64
30. mar 2016

@zalka Dakujem za pomoc

nelinqua
30. mar 2016

Ahojte bol by niekto ochotny este takto na poslednu chvilu pomoct s danovym priznanim ? 😨

voldemort
30. mar 2016

Chcela by som poradit.pracovala som 2 roky na trvalý pracovný pomer,teraz v januari od 15.som dala vypoved.Podava za mna zamestnanec danové priznanie?Mam 2 deti 6 a 12 a som samoživiteľka.Dakujem za odpoved.zuzana

lucecita
30. mar 2016

@zalka ešte sa chcem spýtať na niečo, ak môžem 😅
základ dane ods.2 na daňovníka - bod 37 k dani z príjmov fyzickej osoby pre príjem pod 15 000EUR je 4025,70? alebo koľko, prosííííím 🙂

gabriellka
30. mar 2016

@nelinqua čo potrebuješ?

gabriellka
30. mar 2016

@voldemort ak si ho požiadala, urobil ti ročné zúčtovanie. ak si ho nepožiadala pravdepodobne ti poslal potvrdenie a si povinná podať DP. a nie zamestnanec ale zamestnávateľ
@lucecita 3803,33

evittam
30. mar 2016

@voldemort Už som ti v jednej diskusii odpovedala - nikto za teba nič nespraví, pokiaľ si nepodala do 15.2. "žiadosť o ročné zúčtovanie dane" u bývalého zamestnávateľa, tak si DP musíš spraviť sama. Teda ak si mala zárobok kedy si povinná podávať DP alebo ak by sa ti to malo oplatiť - t.j. že ti vrátia strhnutú daň alebo jej časť.

lucecita
30. mar 2016

@gabriellka Ďakujem 🙂 a to je niekde tabuľkované, či podľa čoho sa to udáva?

gabriellka
30. mar 2016

@lucecita je to výška nezdanitelnej časti. je to zo zákona, ja som si tú sumu nevymyslela 🙂 a predpokladám že vyplňaš na základe nejakého starého DP, kedysi bola tá suma aj takáto a kedysi bola aj 90816 SK

lucecita
30. mar 2016

@gabriellka šak ja nevravím, že si si to vymyslela 😉 len neviem kde sa to hľadá 😉 ja mám jeden vzor a podľa toho vypĺňam každý rok, podľa príjmu 😉 len táto časť viem, že sa mení ročne a nikdy neviem koľko to je....

zalka
30. mar 2016

@lucecita https://podpora.financnasprava.sk/148245-Nezdan... ujo google nájde ... na finančnej správe NCZD

lucecita
30. mar 2016

@zalka ďakujem, toto som potrebovala vedieť 😉 😉 😉 😉 😉 😉

zalka
30. mar 2016

@lucecita rado sa stalo 😀

nelinqua
30. mar 2016

@gabriellka trapim sa s tym len by som potrebovala niekoho kto by mi to prekontroloval, aby som to tam nemusela opravovat 😇