icon

Daňové priznanie a veci okolo neho

angua27
13. jan 2012

Ahojte,
čas daňových priznaní sa pomaly, ale isto blíži. začínajú nám tu vznikať otázky ohľadom tejto témy. a tak navrhujem, aby sa otázky, nejasnosti a spol. ohľadom daňových priznaní sústredili do jednej témy.
takže, ak máte čokoľvek, ohľadom daňových priznaní, sem s tým. 😉

david93
24. mar 2017

napíše oznámenie na daňový úrad, že si odkladá podanie daňového priznania a uvedie dátum do kedy podá (do 30.6. ak nemá zahraničné príjmy)

maminuska
25. mar 2017

@lili007 predovšetkým si nepomýliť pojem rekonštrukcia a bežná údržba. Takže nemožno ta m nahádzať hocičo .

nefertitka
25. mar 2017

prosim vas, mozno vyzniem ako blba, ale vobec sa v tom nevyznam, zaciatkom februara som poziadala byvaleho zamestnavatela o rocne zuctovanie dane. Poslali mi to postou a co teraz? Znamena to, ze za mna danove priznanie podali?Ci to mam urobit ja? Ci na co to rocne zuctovanie sluzi?

majusqa77
25. mar 2017

@nefertitka rzd = dsnove priznanie. Takze ty uz nemusis nic

nefertitka
26. mar 2017

@majusqa77 dakujem🙂

mantilka
26. mar 2017

Ahojte, idem vypracovat danove priznanie, mam dve otazocky :
Detske pridavky sa uvadzaju v danovom priznani?
Prispevok na jasle sa uvadza v danovom priznani?

cencula
26. mar 2017

Mantilka nie,nie

mantilka
26. mar 2017

@cencula dakujem

gabriellka
27. mar 2017

zamestnancovi urobil zamestnávateľ RZ. vznikol preplatok, ten mu bol vo výplate vyplatený. zamestnanec si uplatnil NČ na manželku a do svojho RZ aj zahrnul jej príjem z dohody, ktorú vykonávala popri materskej. príjem manželky bol okolo 3000 €. je to takto v poriadku aj napriek tomu že príjem presiahol 1900? alebo si musí manželka podať za seba a zamestnanec vrátiť zamestnávateľovi preplatok a urobiť si za seba DP?

evittam
27. mar 2017

@gabriellka Je to v poriadku. Ale aj manzelka si musi podat DP.

lucka_ke
27. mar 2017

@gabriellka je to v poriadku, nakoľko uviedol jej príjmy
ona mala príjem z dohody 3000 Eur? alebo materská plus dohoda bola 3000 Eur?

evittam
27. mar 2017

@lucka_ke Tu MD som si nevsimla.😉
@gabriellka

gabriellka
27. mar 2017

@lucka_ke dokopy md+dohoda

evittam
27. mar 2017

@gabriellka Tak ak z dohody nedosiahla vacsi prijem ako 1901Eur tak nemusi podavat DP ale ak jej bola zrazena nejaka dan tak moze,bude jej vratena.

gabriellka
27. mar 2017

@evittam neviem presnú sumu z dohody. ona mi napísala že jej materská s dohodou bola okolo 3000. mne skôr ide o to že ked si už ten manžel uplatnil na ňu a zahrnul do svojho RZ aj manželkinu dohodu, či to tak môže ostať. alebo či má ona povinnosť si podať a tým pádom asi aj on opravné a vrátiť firme preplatok?

lucka_ke
27. mar 2017

@gabriellka už sme ti to písali, ak manžel zahrnul jej príjmy tak si na ňu uplatniť odpočet samozrejme môže, nezávisle na tom, či si ona podá alebo nie
ona ak nemá povinnosť podať nemusí, ale môže dobrovoľne, aby jej vrátili zrazenú daň

evittam
27. mar 2017

@gabriellka Presne ako sme ti uz napisali.

gabriellka
27. mar 2017

@lucka_ke
@evittam dakujem vám

cencula
27. mar 2017

Dobrý deň mňa by zaujímalo, či má nárok na danový bonus občan slovenskej republiky, ktorý síce má trvalé bydlisko na Slovensku, celý rok robí v Norsku zo slovenska nemá žiaden príjem a má dcéry, ktoré sa síce narodili v Norsku ale majú slovenské občianstvo. Ďakujem

arcttica
27. mar 2017

ahojte ohľadom DP pre s.r.o. by mi vedel niekto poradiť?? Ďakujem

evittam
27. mar 2017

@arcttica No skus sa spytat konkretne.

arcttica
27. mar 2017

@evittam Ďakujem 🙂 ide o odpisy majetku, v tabuľke B mi z programu stiahlo aj účtovné a daňové odpisy do príslušných riadkov, výsledná daň sa mi tým nezmenila, je to správne?? nemali by daňové odpisy znižovať daň?

majusqa77
27. mar 2017

@arcttica ale ved ak sa ti rovnaju to mas v nakladoch na 551

arcttica
27. mar 2017

@majusqa77 áno rovnajú, len ja som si myslela, že daňové sú ešte naviac 🙂, čiže je to tak správne.

majusqa77
27. mar 2017

@arcttica niesu. dostudovat ;)

arcttica
27. mar 2017

@majusqa77 no jo ešte mám medzery, ale robím čo môžem 😀

evittam
27. mar 2017

@arcttica Suhlasim s
@majusqa77

katrenka18
27. mar 2017

Žienky neviete mi povedat aka je pokuta z danoveho ak by sa tento rok podavalo danove priznanie za rok 2015 ? dakujem (danove priznanie pre zamestnanca A )

ivushka19
27. mar 2017

@katrenka18 my sme minuly rok za neskore podanie DP platili najnizsiu sadzbu 35€.... neviem, ci sa to nejako menilo.....