Daňové priznanie a veci okolo neho
Ahojte,
čas daňových priznaní sa pomaly, ale isto blíži. začínajú nám tu vznikať otázky ohľadom tejto témy. a tak navrhujem, aby sa otázky, nejasnosti a spol. ohľadom daňových priznaní sústredili do jednej témy.
takže, ak máte čokoľvek, ohľadom daňových priznaní, sem s tým. 😉
prosim vas, mozno vyzniem ako blba, ale vobec sa v tom nevyznam, zaciatkom februara som poziadala byvaleho zamestnavatela o rocne zuctovanie dane. Poslali mi to postou a co teraz? Znamena to, ze za mna danove priznanie podali?Ci to mam urobit ja? Ci na co to rocne zuctovanie sluzi?
@nefertitka rzd = dsnove priznanie. Takze ty uz nemusis nic
@majusqa77 dakujem🙂
Ahojte, idem vypracovat danove priznanie, mam dve otazocky :
Detske pridavky sa uvadzaju v danovom priznani?
Prispevok na jasle sa uvadza v danovom priznani?
Mantilka nie,nie
zamestnancovi urobil zamestnávateľ RZ. vznikol preplatok, ten mu bol vo výplate vyplatený. zamestnanec si uplatnil NČ na manželku a do svojho RZ aj zahrnul jej príjem z dohody, ktorú vykonávala popri materskej. príjem manželky bol okolo 3000 €. je to takto v poriadku aj napriek tomu že príjem presiahol 1900? alebo si musí manželka podať za seba a zamestnanec vrátiť zamestnávateľovi preplatok a urobiť si za seba DP?
@gabriellka Je to v poriadku. Ale aj manzelka si musi podat DP.
@gabriellka je to v poriadku, nakoľko uviedol jej príjmy
ona mala príjem z dohody 3000 Eur? alebo materská plus dohoda bola 3000 Eur?
@lucka_ke Tu MD som si nevsimla.😉
@gabriellka
@lucka_ke dokopy md+dohoda
@gabriellka Tak ak z dohody nedosiahla vacsi prijem ako 1901Eur tak nemusi podavat DP ale ak jej bola zrazena nejaka dan tak moze,bude jej vratena.
@evittam neviem presnú sumu z dohody. ona mi napísala že jej materská s dohodou bola okolo 3000. mne skôr ide o to že ked si už ten manžel uplatnil na ňu a zahrnul do svojho RZ aj manželkinu dohodu, či to tak môže ostať. alebo či má ona povinnosť si podať a tým pádom asi aj on opravné a vrátiť firme preplatok?
@gabriellka už sme ti to písali, ak manžel zahrnul jej príjmy tak si na ňu uplatniť odpočet samozrejme môže, nezávisle na tom, či si ona podá alebo nie
ona ak nemá povinnosť podať nemusí, ale môže dobrovoľne, aby jej vrátili zrazenú daň
@gabriellka Presne ako sme ti uz napisali.
Dobrý deň mňa by zaujímalo, či má nárok na danový bonus občan slovenskej republiky, ktorý síce má trvalé bydlisko na Slovensku, celý rok robí v Norsku zo slovenska nemá žiaden príjem a má dcéry, ktoré sa síce narodili v Norsku ale majú slovenské občianstvo. Ďakujem
ahojte ohľadom DP pre s.r.o. by mi vedel niekto poradiť?? Ďakujem
@cencula pozri tu otázka č. 11
https://podpora.financnasprava.sk/280045-Nárok-...
Žienky neviete mi povedat aka je pokuta z danoveho ak by sa tento rok podavalo danove priznanie za rok 2015 ? dakujem (danove priznanie pre zamestnanca A )
@katrenka18 my sme minuly rok za neskore podanie DP platili najnizsiu sadzbu 35€.... neviem, ci sa to nejako menilo.....

napíše oznámenie na daňový úrad, že si odkladá podanie daňového priznania a uvedie dátum do kedy podá (do 30.6. ak nemá zahraničné príjmy)