Daňové priznanie a veci okolo neho
Ahojte,
čas daňových priznaní sa pomaly, ale isto blíži. začínajú nám tu vznikať otázky ohľadom tejto témy. a tak navrhujem, aby sa otázky, nejasnosti a spol. ohľadom daňových priznaní sústredili do jednej témy.
takže, ak máte čokoľvek, ohľadom daňových priznaní, sem s tým. 😉
baby ako to je ked v roku 2012 som poberala RP ale od 05/2012 som isla opat do prace na TPP. Ja si danove podam u svojho zamestnavatela a moze si nieco uplatnit aj manzel za tie 4 mesiace co som poberala len RP? danovy bonus na dieta si moze uplatnit hociktory z nas? dakujem za odpovede🙂
@lenusiknr DB si môže uplatniť hociktorý z vás. A čo sa týka uplatnenia NCZD u tvojho mng.
Tak záleží od výšky tvojich príjmov ... čiže 3644,74 mínus tvoja mzda + zaplatené odvody zo zamestnania ... a ak tá suma bude kladná ... napr. 200 eur .. tak si môže na teba uplatniť lz tvojej NCZD túto sumu. Ak ale tvoj príjem za rok 2012 bol vyšší ako 3644,74 eur tak si nemá čo uplatniť.
@betuska30 ty v práci nič nerieš, nebudú ti robiť ani ročné zúčtovanie, lebo si nemala zdaniteľné príjmy..
tvoj manžel si na teba môže uplatniť čiastku 3644,74 - nemocenské /aj z dnp/ - materské /aj z dnp/ + odvody, ktoré si platila do dnp = túto čiastku si manžel uvedie buď v danovom priznaní, alebo v žiadosti o ročné zúčtovanie, ak mu ho bude robiť zamestnávateľ
materská, ktorá bola vyplatená v januári za december sa ráta do nového roka
prosim vas mozte mi poradit? cely rok 2012 som bola na rodicovskom prispevku a od 15.10. som bola aj na pn z dnp..mam obe potvrdenia aj z uradu prace aj zo socialky..ale niekde som teraz citala ze si tam mam dat aj to Dobrovolne pripoistenie ktore som platila..a vobec tomu nerozumiem, ci to tam mam davat ci nie..co som citala tak tam pisali ze od tej ciastky 3644,74 sa odpocita RP a PN- a pripocita to poistenie..je to mozne?
@katrin31 vieš prečo ..
lebo ak máš 3644,74 NCZD a dostala 1200 eur nemocenské .. tak by si mng. mohol na teba uplatniť 2444,74 eur.
ak sa tam ale pripočítajú odvody .. tak 3644,74-1200+500 tak si mng. môže uplatniť 2944,74 eur ...
Už chápeš? Tie zaplatené odvody a pripočítanie znamená vyššiu NCZD čo si môže mng. uplatniť. 😝

@renata5 z výplatnej pásky 😀