Daňové priznanie a veci okolo neho
Ahojte,
čas daňových priznaní sa pomaly, ale isto blíži. začínajú nám tu vznikať otázky ohľadom tejto témy. a tak navrhujem, aby sa otázky, nejasnosti a spol. ohľadom daňových priznaní sústredili do jednej témy.
takže, ak máte čokoľvek, ohľadom daňových priznaní, sem s tým. 😉
ahojte... som na rodičovskej dovolenke a chcem si podať DP (mala som popri rodič. príspevku príjem z jednej dohody) - budem okrem potvrdenky o príjme a zaplatenej dani od zamestnávatela potrebovať priložiť aj nejaké potvrdenie z UPSVR? Alebo stačí niekde v DP podpísať, že som iné príjmy okrem tej dohody žiadne nemala ? ďakujem za radu
baby poradte mi čo je pravdy na tom že ked som szčo a mám aktívnu živnosť tak sa mi rodič.príspevok zaratáva do príjmu?
@angua27 môžem ešte jednu otázočku? 🙂
Na daň.úrade ma upozornili, že si môže môj manžel, ktorý nie je synovým otcom, uplatniť spätne tri roky pozadu, daň. bonus na môjho syna. Vzali sme sa v auguste 2010, ja som bola vedená na úrade práce a potom som nastúpila na materskú dov. takže som si nemohla tento bonus uplatniť. Znamená to, že si teda môže manžel za mesiace 09,10,11,12/2010 uplatniť spomínaný bonus, lenže nevieme, či sa daň.priznanie má podať ako opravné alebo dodatočné.
Vieš mi s tým pomôcť?
Ďakujem 🙂
Ahojky kočky, vedeli by ste mi niektorá poradiť? Moj muž je zamestnaný u českého zamestnávateľa. Takže daňové priznanie si bude podávať v čechách a tam si bude žiadať aj daňový bonus na deti. Ale chcem sa opýtať, je možné si žiadať daňový bonus aj u nás na Slovensku? Teda, že by sme dostali daňové bonusy z oboch štátov? Jedna účtovníčka mi čosi také spomínala, ale teda neviem, či môžem tomu veriť. Ďakujem za každú odpoveď 🙂. Pekný deň prajem všetkým.
@sofinka13 pokila viem danove priznanie sa moze davat iba v jednom state, a to v tom kde sa danovnik zdrziava viac ako 180dni v roku, resp. ma tam staly prijem... podla mna teda nie
@simca06022011 aha, oki, takže je to jasné, musíme ho podať len v ČR. Ďakujem.
no na takú hlupost som prisla v zákone o dani z príjmov, ktorý ti jasne hovorí co sa zdanuje ! a co sa síce nezdanuje ale sa zaratava do vlastného príjmu, tak sa ukludni a študuj. Pretože dávky socialneho zabezpečenia t.j. materské, nemocenské - PN sa sice nezdanujú ale sa zaratavaju do VLASTNEHO prijmu a teda sa o ne ponižuje nezdanitelna čiastka základu dane. Štátne socialne dávky pod ktoré sa radí aj rodičovký príspevok sa ani nezdanuju ani nezapocitavaju do vlastného prijmu a tým sa o ne neponižuje ani NCZD
@zalka no na takú hlupost som prisla v zákone o dani z príjmov, ktorý ti jasne hovorí co sa zdanuje ! a co sa síce nezdanuje ale sa zaratava do vlastného príjmu, tak sa ukludni a študuj. Pretože dávky socialneho zabezpečenia t.j. materské, nemocenské - PN sa sice nezdanujú ale sa zaratavaju do VLASTNEHO prijmu a teda sa o ne ponižuje nezdanitelna čiastka základu dane. Štátne socialne dávky pod ktoré sa radí aj rodičovký príspevok sa ani nezdanuju ani nezapocitavaju do vlastného prijmu a tým sa o ne neponižuje ani NCZD
@rikarika bože dievča a čo píšem ja ...
prv sa stojdulka pýtala na mng. .. to som jej vysvetlila že tam má do príjmov zahrnúť MD,
a potom ked si sa pridala ty .. tak sa pýtala na svoje DP .. a do svojho DP , MD ani PN nezapočítava do príjmov. Tak skludni hormon a poriadne čítaj čo píšem ....

@jajamalka zamestnávateľ to zrejme automaticky posielal, či už s číslami alebo bez nich...manžel si môže na teba uplatniť NCZD v prípade, že výška materskej za rok 2012 bola menej ako 3644,74...ak je to tak, tak na urade prace ti daju potvrdenie o RP a na socialke o vyske materskej, ktore treba prilozit k manzelovym dokladom, ked si bude na teba odpocitavat NCZD