Daňové priznanie a veci okolo neho
Ahojte,
čas daňových priznaní sa pomaly, ale isto blíži. začínajú nám tu vznikať otázky ohľadom tejto témy. a tak navrhujem, aby sa otázky, nejasnosti a spol. ohľadom daňových priznaní sústredili do jednej témy.
takže, ak máte čokoľvek, ohľadom daňových priznaní, sem s tým. 😉
@mataaa30 mala si príjem zdaniteľný za rok 2012 z ktorého TI zrazili daň? Ak áno tak je pravdepodobné že ti ju vrátia. Ak nie tak Ti nemajú čo vracať.
Čo sa týka mng. ak zarobil viac ako 1963,20 eur v hrubom za tie mesiace čo robil tak má nárok na DB za celý rok na dieťa, ináč nie. A tiež mu vrátia dane ak boli nejaké strhnuté
dakujem nie nemala som príjem...len manžel mal len ten rodičovsky a PN nič viac len manžel mal cca 4 mesiace,,,ja som len myslela čo je ta nezdaniteľná časť na daňovníka,,,manželovi za mňa v 2011 vratili nejake daňe....
No to ma s práce vyzývali že mám prísť podpísať dane....že som zamestnanec...takže by bolo lepšie keby sme si spravili sami to daňove???da sa aj online vypísať???kde sa to hned vypočitáva???dakujem
@evita68 bože zle som to napísala dnp skončilo 10.mesiac 2012 v minulom roku takže od januára po október som si mesačne platila dnp a mesačný príjem cca 358€ každý mesiac do toho 12.9.2012 lebo som nastupovala na materskú a majitelka mi urobila DP vyšla mi aj zamestnanecká prémia s preplatkom cca 58€ len nevedela do ktorej kolonky má dopísať sumu ktorú som za rok 2012 zaplatila na poistení dnp
dakujem tak nechapem načo ma potom v práci vyzývali....tak ked manžel pracoval ma si spraviť to daňové on....
a to je ako možné veď to dnp si ja platím ako doplnkové poistenie to s prácou nemá nič spoločné nie?
DAKUJEM,,takže čo mi radite aby si podal manžel to Daňove pretože v práci mu to nespravili,,,úhrn príjmov mal 2555,44 Eur,čiastkový základ daňe 2213,11 Eur,ôhrn predavkov dane bol 189,63 Eur...dakujem
Dakujem nie je to tlači vo aj na webe kde sa to pri vypisovaní aj hned vyráta...DAKUJEM 😀
minulý rok 5.1.12 som požiadala soc.pois. o vrátenie preplatku z dnp ktorý mi aj vrátili a potom som sa na distusií dozvedela že si môžem taktiež požiadať o potvrdenie výpisu mojich odvedených platieb za rok 2011pre účely vykonania ročného zúčtovania.tak som aj požiadala hneď mi ho vystavili zaniesla som vedúcej a tá mi to dala spolu (zamestnanie a dnp) a vyšlo mi to presne toľko ako keď som si odrátala daň s tej sumy tak toľko mi aj prišlo a zo zames.nič a ide mi presne o toto aby sa mi vrátila daň zo to čo som zaplatila na tom dnp
Kocky, idem si pre radu som na RD, zamestnavatela som poziadala o zuctovanie, volali mi z ekonomickeho,ze musim dolozit doklad zo SP o vyske materskej, no nie je mi jasne kvoli comu,ved prijem pocas MD nepatri medzi zdanitelne prijmy alebo sa mylim? A druha otazka je, mozem to ziadat na SP v mieste bydliska -Presov, kedze mne materske vyplacala SP-Bratislava,kedze tam som pracovala a ma sidlo zamestnavatel. Vystavia mi to na pockanie? dakujem.
@editpiaf ak si podávaš daňové priznanie sama za seba, vtedy sa materská ako príjem neberie. Ak si však manžel na Teba uplatňuje odpočítateľnú položku, vtedy sa to ako príjem berie 🙄 . Čo sa týka tej druhej časti otázky, neviem presne 😔 Mám však pocit, že mne to vydávali na SP v ZV, pritom zamestnávateľ má sídlo v BA a pracovala som v BB. Ak Ti ho v PO vydajú, tak isto na počkanie 😉
dobri den mna by zaujimal ci ked som neplatitelom dph musim podat dp?a ak som bol aj v minuse
dobrý večer:otázočka:
1. študentka brigádnicky zarobila 600 eur, no nemá úhrn preddavkov na daň - mám pravdu že nič nedostane, keďže jej nestiahli daň, takže nemusí podať DP?
2. ak niekto - hocikto podáva DP, musí zdokladovať celý rok čo robil - mať prílohy i z úradu práce, soc.poisťovne?
ďakujem za odpovede.
od 12.12.2011 - 17.03.2012 živnostnik plus od 01.01.2012 -trvá - zamestananec...podávam danové priznanie B, aj nanpriek tomu že som nemal žiadne prijmy z podnikania, len ako zamestannec...ano? 😉

Ahojte žiaľ aj ja mám nejáke otázky ohľadne dani,,A potrebujem pomôcť...Ja som bola do 5.6.2012 na predĺženej Rodičovskej dovolenke ,,od 6.6.2012 som na PN(onkologicke ochorenie)stav trvá,,,manžel je od 1.5.2012 nezamestnaný,,čiže od 1.5. sme ani daňový bonus na malú nedostali nadalej som zamestnanec na PN v práci som bola podpisovať žiadosť aby mi spravili dane,,doložila som rodný list malej manžel potvrdenie s úradu,,myslite si že máme počítať aj s nejakým preplatkom???dakujem