Daňové priznanie a veci okolo neho
Ahojte,
čas daňových priznaní sa pomaly, ale isto blíži. začínajú nám tu vznikať otázky ohľadom tejto témy. a tak navrhujem, aby sa otázky, nejasnosti a spol. ohľadom daňových priznaní sústredili do jednej témy.
takže, ak máte čokoľvek, ohľadom daňových priznaní, sem s tým. 😉
@slavaf no vedies evidenciu a skutocnych prijmoch a vydajoch za rok takze ak ti neplatili tak to nedavas do prijmov, preplatky ktore si dostala das do prijmov nedoplatky ktore si platila das do vydajov
Pri príjmoch z prenájmu si daňovník môže uplatniť oslobodenie v sume 500 eur.
To znamená, že ak príjmy z prenájmu po odpočítaní 500 eur budú nižšie ako 1 822,37 eura, nemusís podávať daňové priznanie ani platiť daň.
Ahojte, poradte mi prosim. Ak som mala v 2012 prijem z dohody, dostavala som rodicovsky prispevok aj nemocenske davky aj materské... tak do prijmu v danovom priznani si uvadzam len prijem z dohody? Ci?
zdrvim,prosim o radu. robim manzelovi priznanie - soc. a zdrav. poistenie za december sme zaplatili az v januari. mozem tieto sumy uviesť do vydajov? myslim ze nie kedze sme zaplatili az v januari ale pre istotu prosim radu. a tiez či môzem uviesť nezdanitelnu cast za cely rok ak ma zivnosť 8 mesiacov. dakujem
@hhenike podavas typ A a davas len prijem z dohody ak mas tam zrazenu dan tak Ti ju vratia, nemocenske rodicovsky a materske nie je zdanitelny prijem to nedavas do DP
ak je prijem z dohody nizsi ako 1 822,37 eura nemusis podavat DP ak nemas zrazenu dan ak mas treba podat vratia ti ju v maji z DU
@saba25
do danovych vydavkov das odvody ktore boli platene v roku 2012 kedy si mala vydaj dec. plateny v jan2013 tam nedavas
sumu uvedies pod tabulku 1 na str. 3 DP
na strane 12 uvadzas len to co bolo hradene do soc. a zdrav. poistovne v roku 2012 a tykajuce sa roka 2012 ziadne preplatky nedoplatky tam neidu
manzel ma narok na celu odpocitatelnu polozku 3644,74euro
baby, ja uz neviem komu verit, poradte
SZCO muz si podava DP B, uplatnuje si tam nezdanitelnu cast na manzelku - jej prijem ktory je cca 2400 a tym padom ma ona povinnost podavat priznanie. Ostava jej tato povinnost aj ked ju ma muz v danovom priznani? A ma ona narok na zamestnanecku premiu ak si ma davat aj ona? 1000 x diiiiiiiik
@susy82 Manzel uplatni len cast na manzelku 3644,74 - 2400
manzelka ma povinnosti podat DP prekrocila limit 1 822,37 eura
ona ma narok na zamestnanecku premiu ak mala prijem z pracovnej zmluvy minimalne v siestich mesiacoch roka 2012
manzel nech v osobitnych zaznamoch uvedie vyska prijmu manzelky - podava sama DP
Viete mi PROSIM poradit či je na nete to tlačivo čo sa da písať doňho a hned vám to ráta,,počíta???DAKUJEM
@mataaa30 stiahni si na www.drsr.sk E-DANE, tam ta to aj kontroluje
susy82 dakujem
@zalka prosím ťa, kde som ja napísala, že má podať dve daňové priznania??? 😕 Ja som napísala, že ak podá A, tak sa jej môže stať, že daňový úrad bude chcieť, aby podala aj B. A nakoniec to potvrdila aj @jaja2613. Správca dane si môže pokojne myslieť, že príjmy zo živnosti jednoducho zatajila, alebo zabudla priznať. Do béčka dá nuly a má pokoj....
Nakoniec je to aj tak na nej, čo urobí....nemusíme sa tu okolo toho dookola točiť 🙂
zdravim,mohli by ste mi poradit?manzel je zamestnanec,ja som v minulom roku bola 3 mesiace na materskej a zvysok na rodicovskom...manzel si ma uplatnuje v DP..danovy bonus dostaval kazdy mesiac k vyplate..neviete mi poradit kolko nam vratia dan?alebo ako si to vypocitam...dakujem
Musim podavat priznanie, ked som na RD a oktober-december som pracovala na dohodu? Dokopy cca 300eur.

@zalka aha no má len na liste z práce kde robil na zmluvu niečo písané že 180 eur to by mu mali vrátit?a danový bonus?