Daňové priznanie a veci okolo neho
Ahojte,
čas daňových priznaní sa pomaly, ale isto blíži. začínajú nám tu vznikať otázky ohľadom tejto témy. a tak navrhujem, aby sa otázky, nejasnosti a spol. ohľadom daňových priznaní sústredili do jednej témy.
takže, ak máte čokoľvek, ohľadom daňových priznaní, sem s tým. 😉
@mikuka nikto nevie kolko Vam vratia dan, iba manzelova mzdova uctovnicka, ty si danove prizanie nepodavas, on si uplatnuje vsetko v praci... cize platil preddavky na dan z kazdej vyplaty = tie sa zrataju, mal prijmy za cely rok = tie sa z rataju, odpocita sa odpocitatelna polozka, danovy bonus a moze si uplatit odpocitatelnu polozku aj na nepracujucu manzelku, ale tam sa bude asi dokladovat aj vyska tvojho prijmu.. z rozdielu sa vypocita dan, odpocitaju sa preddavky... rozdiel sa bud vrati alebo doplati... 🙂
Dobrý den ,potreboval by som poradit. Pracujem ako SZCO, v roku 2012 som bol dlhsi cas na PN. Davky ,ktore mi vyplatila Soc. poistovna pocas trvania PN musim zaratat ako svoj prijem?
Ahojte. prosim vas studenti si mozu odpociat celu odpocitatelnu polozku? ked neter zarobila 2066 eur vratia jej celu dan z brigady? Dakujem
babule nie priamo danove priznanie ale mate skusenost s exekucnymi zrazkami?
ja som vzdy dodrzovala odpocet na zamestnanca, deti, zenu a vsetko nad 150% zivotneho minima pouzila na exekucnu splatku
kamaratkinmu muzovi mzdarka zobrala cistu mzdy / 3 x 2/3 ktore nariadil exekutor a poslala mu na ucet 180 eur co je menej ako zivotne minimum
no tak zahada vyriesenia, ona mu neodratala zenu a deti
dobrý deň! mám otázočku: úhrn príjmov je 4618,31 a úhrn preddvavkov je 67,40 a neuplatňuje si okrem seba odpočítateľnú položku, vychádza mu že má zaplatiť daň 67,21eur. takže má preplatok len 19centov. treba mu zaškrtnut na strane 6 že žiada o vrátenie preplatku? 19 centov mu iste nepošlú. ďakujem veľmi pekne.
Podľa daňového poriadku sa vracia preplatok bez ohľadu na jeho výšku.
takže nezaškrtnem, lebo nič nedostane, diky pekne za odpovede
ahojte, chcela by som sa opytat , ze ci treba podat danove ked zijeme v zahranici a za rok 2012 sme neboli obaja zamestnani, takze prijem z prace bola 0. dakujem
dobrý večer. mala by som zas otazku: ak niekto skončí pracovný pomer, a ide hneď na pn-ku a je na nej napr. 3 mesiace, akú prílohu treba doložiť k DP? ďakujem
môžem napísať len do osobných záznamov, že od kedy do kedy bola pn-ka? nič tým nepokazím, že? aspoň budú vedieť že napr. tie 3 mesiace nezarábal
dobrý deň: mamka je dôchodkyňa a úhrn príjmov má 37 eur, preddavok na daň 7 eur. V DP bod 28 sa zaškrtne áno a v bode 29 treba napísať úhrnú sumu dôchodku. Mamka ju vie naspamäť koľko za rok dostane dôchodok, lenže moja otázka je: stačí ak mamka povie mi tú sumu, alebo ju musí niečím podložiť na papieri a dať ako prílohu potvrdenie zo sociálnej poisťovne? ďakujem za odpoveď, 🙂

@evita68 dakujem 🙂, tak to mam urobene, len cim dlhsie to robim, si pri tolkych menach menej verim
@jaduska ja tak robim manzelovi ze ma zivnost s nulovym prijmom a prijem zo zamestnania a robim mu danove A v poznamke text: Čestne prehlasujem že som nedosiahol žiadne príjmy zo samostatne zárobkovej činnosti registrovanej pod DIČ: XXXXXXXXX ani žiaden iný príjem okrem uvedeného v daňovom priznaní. Dala som to tak uz 2 roky a nikto sa neozval ze je to zle a zaplatili mu aj zamestnanecku premiu