Daňové priznanie a veci okolo neho
Ahojte,
čas daňových priznaní sa pomaly, ale isto blíži. začínajú nám tu vznikať otázky ohľadom tejto témy. a tak navrhujem, aby sa otázky, nejasnosti a spol. ohľadom daňových priznaní sústredili do jednej témy.
takže, ak máte čokoľvek, ohľadom daňových priznaní, sem s tým. 😉
otázočka: ak urobím v DP maličkú chybu, môžem použiť bielítko?
Ahojte potrebujem radu. Manžel pracuje v ČR už vyše 1 roka. Radia nam podať daňové v Čechach,ale tak neviem ako čo vyplnit a či sa to vôbec oplatí. Ma niekdo s tým skusenosti? Ďakujem za odpoveď!!
potrebujem poradiť. minulý rok som bola evidovana na UPSVaR, potom som mala OČR deti, PN a nakoniec sa nam narodila dcerka takze som poberala aj materskú /platila som si dobrovoľné NP/ a tiež aj rodičovský príspevok. mám si podávať aj ja daňové priznanie? a ak by si chcel manzel, ktory pracuje, uplatnit na mna odpocitatelnu polozku, zapocitava sa tam nieco z toho co som poberala ja?/napr. materska, alebo PN/
dakujem za odpoved.
baby neviete mi prosim niektora poradit?
slovenska firma A fakturuje slovenskej firme B zemne prace vykonane pre firmu C v CR, ktorej to bude fakturovat firma B. Takze A je subdodavatel. Ma dat firma A firme B dph na fakturu? Firma B tvrdi ze to chcu bez DPH a ja sa priznam som uz z toho jelen.
ahojte,viete mi poradiť kedy vznika vratka dane??moj zamestnavatel minuly rok mal take reči že nebude nikomu nič vracať aj ked podla zakona mam nato narok...tak chcem zistit či mi vznikla nejaka vratka čo by mi mal poslať na učet aby som vedela,že to mam začat riešiť!dakujem za každu radu 😉
@tanicka696 ked napr. maroduješ , alebo máš nizky príjem tak vzniká nárok na zamestnaneckú prémiu ... a ak sa bojíš aby ti zamestnávateľ vyplatil tvoj nárok tak ho požiadaj o potvrdenie o mzde za rok 2012 a urob si sama DP typ A.
@zalka pracovala som od januara do jula a od jula som pn čiže pri min.mzde by mi mal vzniknuť narok na zamestnanecku premiu?dakujem za odpoved 😉
@tanicka696 podpisovala si do 15.februara u zamestnavatela ziadost o rocne zuctovanie ?
@tanicka696 áno mala by si mať nárok na zamestnaneckú prémiu. Na vrátenie dane nie, lebo pri minimálnej mzde žiadnu daň neplatíš.
@tanicka696 ak si mala prijem v úhrnnej výške aspoň 6-násobku minimálnej mzdy (aspoň vo výške 1 963,20 € a nižšej ako 3 926,40 €, ) a prijem bol vyplacany na zaklade pracovnej zmluvy aspon 6 mesiacov tak by si mala mat narok aj na zamestnanecku premiu aj na vratku dane ak ti boli zrazane preddavky na dan
Ahojte a ako to je s tou zamestnaneckou prémiou???kto má nárok a kto nie??,aké su podmienky???dakujem
@mataaa30 http://www.finance.sk/spravy/finance/112004-vys... ujo google pomohol @tanicka696
@zalka podla toho by som mala mať narok na zamestnan.premiu dokonca mi kalkulačka presne vyratala kolko 😀 dakujem 😉
@tanicka696 tam bola aj kalkulačka :D no na zam. prémiu je nárok za mesiace kedy človek mal zdaniteľný príjem... takže ak si od júla marodila tak ti patrí zam. prémia za 6 m.
@zalka ano je tam napravo hore,tam je viacero kalkulačiek 😉
@tanicka696 tak potom ti je povinna mzdova uctovnicka urobit rocne zuctovanie, ak ti neuplatni zamestnanecku premiu a budes mat na nu narok tak podas dodatocne danove priznanie sama a danovy urad a si ju uplatnis sama
mam otazočku 🙂 ak manžel mal v 2012 zivnost prvy rok a platil si dobrovolne odvody trebalo to vyplniť na poslednej strane priznania? lebo pri tej kolonke pise že ak bol povinný platit... mam sa pripraviť na vypisovanie opravneho???
čiže ak správne rozumieme poslednú stranu nevypisujem? kedze to boli dobrovolné soc. a zdrav.? ooo a ďakujem za tak rychlu reakciu na môj problem 🙂
@bmmz no dobre vedieť,dakujem 😉 podla našej učtovničky určite nevznikne narok na žiadnu premiu ako minuly rok!
@tanicka696 už minulý rok Vám nevyplatila zam. prémiu? Môžeš podať dodatočné DP za min. rok 2011 ... urobíš ho z RZP čo robili v práci .. alebo ti to spraví n ejaká normálna účtovníčka ... čo nezávidí tých pár eur čo môže štát vyplatiť zamestnancom ... joj bila by som to po hlave takých ľudí.

@slavkasj do riadku 29 neuvádzaš nič, ani žiadny doklad netreba priložiť..