Daňové priznanie a veci okolo neho
Ahojte,
čas daňových priznaní sa pomaly, ale isto blíži. začínajú nám tu vznikať otázky ohľadom tejto témy. a tak navrhujem, aby sa otázky, nejasnosti a spol. ohľadom daňových priznaní sústredili do jednej témy.
takže, ak máte čokoľvek, ohľadom daňových priznaní, sem s tým. 😉
@tanicka696 ale ved tie peniaze co Vam vyplati zo zamestnaneckej premie mu da stat na zaklade podaneho hlasenia, nechapem tu neochotu akoby zo svojho davali och skoda reci aka je podnikatelska slovac
drzim palce 😉
@tanicka696 ako nepochopím .. pýtaj si potvrdenie o RZD 2011 a požiadaj niekoho nech ti urobí na základe toho dodatočné danové priznanie za rok 2011 ... zamestnávateľ je cocot .. lebo tie peniaze platí štát ... nie on ... takže ani štátne vám nedopraje.
A to isté urob tento rok .. ak Ti dajú papier RZD a stihneš do 31.3. spraviť DP tak treba podať opravné DP. Ak oni už urobili RZD.
@zalka no oni to RZD minuly rok urobili až na posledny den napoky aby sme s tým nič nemohli robiť!a teraz to nevyzera inak,tiež sa s tým vobec neponahla aj napriek tomu,že do neho hučime!on vie čo robi hajzel!!!
@tanicka696 no môžeš s tým urobiť .. podať dodatočné danové priznanie za rok 2011
a pýtaj zamestnávateľa potvrdenie o príjmoch ... za rok 2012 a urob si riadne DP za rok 2012 ... už to píšem tretí krát
@zalka šak ale možem to podať po 31.3.?to sme sa nepochopili ale už chaaaapem,netreba to tri krat hovoriť 😀 😀
dobrý večer. poprosím o napísanie riešenia na tento prípad: úhrn príjmov za 7 mesiacov 1780 eur, medzitým aj plus nemocenské vo výške 305 eur a zbytok mesiacov do konca roka podpora zo sociálnej poisťovni 995 eur. treba rátať aj to nemocenské a podporu ku úhrnu príjmov do riadku 32 v DP? bude mať dotyčný nárok na daňový bonus na 2 deti?
a druhá vec: ak je niekto evidovaný na úrade práce 1 mesiac, musí to zdokladovať, alebo len do osobných záznamov v DP napísať že ten mesiac bol evidovaný? veľmi pekne ďakujem vopred za odpovede.
Ahojte môže si manžel uplatniť úľavu či ako sa tomu povie za rok 2012???Od 1.1.2012-5.6.2012 som bola na RD a od 6.6.2012 -31.12.2012 som na PN....A manžel pracoval len od 1.1.2012-1.5.2012 no aj daňový bonus dostal len do 31.4.2012...dakujem
zalka poslala som správu a dakujem
baby mám dotaz.dostane muž viac na ženu ak je na RD alebo na dve deti?
dobry den,ak si chce manzel uplatnit odpis dane na manzelku potrebuje aj nejake potvrdenie, ze som bola cely rok 2012 na RD,alebo staci cestne prehlasenie, ze som nemala prijem? dakujem
poprosim vas - do 02/12 zamestnana, potom MD...je potrebne uviest v DP typu A aj zaplatene dobrovolne DNP(cerpanie bolo v tom istom roku)? Ak ano, v ktorom riadku? Dakujem.
Ahojte, ja som si teraz robila DP typu A ........do 9mesiaca som bola zamestnaná bez PN,od 1.9 až do 11.12. MD.....mám dať k DP aj prílohy o výpočte z PN a MD alebo len pošlem DP?????lebo tam nieje nikde kolonka na PN apd....ďakujéééém......A inak zamestnávateľ k 31.09. podol do konkurzu a potvrdenie o príjme mám za 10mes. a nezdaniteľnú čiastku mám tým pádom3037,20 tak tú vypíšem aj do priznania, nie? keď nemám odrobený celý rok????
ahojte, aj ja vas velmi pekne prosim o radu: mala som prijem zo zamestnania za tri mesiace v roku 2012, potom za 6 mesiacov príjem z dohody a platila som si aj DNP - toto DPN sa odpocitava, vsak? v ktorom riadku, prosim?
@michaelamilan do DP idú zdaniteľné príjmy ... platila si z PN dane? Nie neplatila .. a každý má nárok na ročnú NCZD .. takže uplatníš si 3644,74 eur .
@mm22 áno DNP uhrady si môžeš dopočítať k úhradám zo zamestnania ... a do tej kolonky to dáš ... a priložíš ako prílohu k DP potvrdenie o výške úhrad, alebo výpis z účtu .. a samozrejme aj potvrdenia od zamestnávateľov.
Ahojte babule potrebovala by som poradiť. Sme v Uk a pár ľudí mi tvrdí že musíme podávať daňove pár nie no a ešte jedná známa je tiež mimo Sr a uplatňuje si daňový bonus na deti . vytlačila som si tlačivá a snažím sa to doma nejako vyplniť ale som z toho jeleň 😅

@zalka no zamestnavatel jednoducho povedal,že nam dava penazi "dosť" (minimalna mzda) a že nikomu nebude nič vyplacať tak sme ani jedna nedostali nič,žiadna premia!ja by som ich za..... do prievanu zavesila,fakt je to par eur a robi ako keby ma každej dať nejaku horibilnu sumu!ja som sa začala v tom vrtat minuly rok tiež ale baby sa bali že nas vyhodi a že bude zle....tak ma donutili kašlať nato ale teraz som pn a idem na matersku a po MD sa nechystam vratit a on sa nevie dočkať ked mi da vypoved tak teraz to už riešim!