Daňové priznanie a veci okolo neho
Ahojte,
čas daňových priznaní sa pomaly, ale isto blíži. začínajú nám tu vznikať otázky ohľadom tejto témy. a tak navrhujem, aby sa otázky, nejasnosti a spol. ohľadom daňových priznaní sústredili do jednej témy.
takže, ak máte čokoľvek, ohľadom daňových priznaní, sem s tým. 😉
nie, dík si šikulka 🙂
Ahojte, potrebovala by som poradit. Dňa 31.12.2011 som skoncila pracovny pomer. V januari 2012 som este dostala vyplatu za december 2011. Aj ten sa rata do danoveho priznania? A co materska? Na tej som od augusta 2012. Medzitym som poberala podporu. Dakujem.
Dobrý večer, rada by som sa opýtalaým ....moja suseda robí v rakúsku opatrovatelku....potrebuje si navíšiť príjem.....može si k príjmom,ktroré má z rakúska pripočítať aj prídavky, ktoré tam poberá...alebo celkové príjmy musí počítať aj stými prídavkami na deti ?? dakujem za odpoved...a príjemný večer...
dobrý, môžem sa spýtať aj ja, ak som za v minulom roku, pol roka poberela materskú a zhruba pol roka rodičovský príspevok a nemala som žiadny iný príjem musím si podať daňové priznanie ?? ďakujem za odpoved
Davate niekto doklad o tom, ze ste na rodicovskej (z UPSaV) a je vam vyplacany rodicovsky prispevok ku danovemu priznaniu (pol roka som bola iba na RD a potom som sla na TPP do prace)??? Ani by ma to nenapadlo teda, s danami to nic nema a teraz do mna moja mama hulaka ze to tam musi byt, bez toho mi ani danove nevezmu 🙂))
@simca06022011 len napíš do poznámok, že si v čase od 1.1 do ..... 2012 bola na rodičovskom príspevku. To bohate stačí. Ale zase je správca a správca ... niektorí chcú veci nad rámec zákona.
@zalka no ved.. ja som ani minuly rok nic nedavala do prilohy o tom a nebol problem....
@simca06022011 no hovorím čo správca to iné požiadavky .. takže preto možno tvoja mamka panikarila.
ahojte kocky, chcem vas poprosit o radu...prvy krat som sa rozhodla, ze urobim mm danove ja 🙂 nerozumiem tomu, ktore faktury mam vlastne zahrnut do danoveho za rok 2012 (ide o tie na prelomoch rokov)...najskor som si myslela, ze logicky zaradim tie, ktore boli vystavene v roku 2012, cize 1/2012-12/2012, ale ked som pozrela, ako to urobila uctovnicka miluly rok, vsimla som si, ze do danoveho za rok 2011 nezahrnula fakturu za 12/2011...tak teraz tomu nechapem 😨 ktory datum rozhoduje?? mam sa riedit datumom dodania, alebo datumom splatnosti faktury? alebo snad datumom vystaveni?? pomozte 🙂 dakujem
@zivika do DP zahrnaš príjmy ... takže ak ti fa 12/2011 vyplatili v januári 2012 tak tú fa a ten príjem započítaš ... ak ti fa 12/2012 zaplatili v roku 2013 to už do DP nejde.
Detto odvody ...
Proste sleduješ príjmy a výdavky čo si reálne zaplatila a čo ti reálne prišli v čase od 1.1.12 do 31.12.12
baby ahojte,idem manzelovi zaniest danove priznanie na urad,vsetko podpisal,este ked bol doma,teraz je v praci,v zahranici a nestiha to,tak pojdem ja,nebude s tym nejaky problem?vypisuju sa tam este nejake papiere?prepacte,ak hlupa otazka,ale doteraz som nieco take vobec nemusela riesit 😉 dakujem 😉
@jankaferancova ak je podpísané odovzdáš a ideš, oni ti len potvrdia potvrdenie o odovzdaní. Môžeš to poslať aj poštou.
mam aj ja otazku - v r. 2012 som bola do 26.8. na RD a od 27.8. na MD, popri tom som mala na dohodu prijem 769,50 eur, z coho mi boli zrazane preddavky na dan, manzel si na mna v praci uplatnuje danovy bonus, ale ja neviem, ci mam podat danove priznanie a ci manzel ma odpocitat tento moj prijem...ako je to???
ja som si myslela, ze to len 1 z nas si moze uplatnit, cize ked on si uplatni danovy bonus, vratia mu nejaku dan a ze ja si uz tym padom nemozem uplatnit narok na vratenie dane, som tomu uplne zle rozumela...
nie nebolo to viac, dakujem za radu, este to hadam stihnem vybavit a podat ziadost 🙂

a starobný dôchodok sa do príjmu nepočíta ?