Daňové priznanie a veci okolo neho
Ahojte,
čas daňových priznaní sa pomaly, ale isto blíži. začínajú nám tu vznikať otázky ohľadom tejto témy. a tak navrhujem, aby sa otázky, nejasnosti a spol. ohľadom daňových priznaní sústredili do jednej témy.
takže, ak máte čokoľvek, ohľadom daňových priznaní, sem s tým. 😉
Ahojte. Potrebujem poradit kvoli tomu danovemu priznaniu. Minuly rok som robila na dohodu(1-2/2012) od marca som mala zmluvu. Mali sme problem s ekonom a mam vydokladovane obobie len od marca odkedy som mala dohodu. Potrebujem mat vydokladovany aj januar-februar ked som sa vtedy hlasila na UP???Dakujem
ahojte kocky, opat potrebujem radu 🙂 ked vyplnam DP FO typB, v stlpci 2, riadok 2 napisem ako vydavky 40% a potom v riadku 9 tych 40%+odvody do SP a ZP? a ak nie, tak kde sa potom odpocitava to poistne? dakujeeem
Chcela by som sa opytat porodila som dceru po roku som nastúpila naspäť do prace kde som podpísala daňový bonus rok som pracovala a teraz som musela ist naspäť na rodičovsku dovolenku..nemal mi zamestnávateľ pri ročnom zúčtovaní dane bonus vratit??dakuje
ahoj,nakoľko mám príjem za 1 mesiac v ČR vo výške 282,61 € soc. a zdravotné je 32,36 € základ dane je 250,25 €. Daň z príjmov v SR mám 0. Ako vypočítam odvod z príjmu v ČR?
ďakujem za odpoveď
@evita68 keďže na prac.pomer som mala za obdobie 01-03/2013 celkový príjem 1112 € a stiahnutú daň vo výške 9 € z dôvodu vyplatenia daň.bonusu na 1 dieťa, základ dane 963 €, uplatnila som si nezd.časť na seba daňový základ mi vyšiel 0.Keď z toho mám v riadku 46 úhrn vyň.príjmov zo zahraničia vo výške 250 € tak úhrn príjmov je 0 a preplatiť by mi mali len tých 9 € ,ktoré mi stahli v SR? Pochopila som to správne?
@maja128 ak ma preukazatelne naklady zo zovnosti vo vyske vyssej ako je 40% , bola by hlupost ist na pausal ked ma doklady. tu je ale potreba viest evidenciu v zmysle zakona
@maja128 ak si si dan vysporiadavala v CR, pre slovensky danovy urad budes potrebovat doklad o tom ze si dan ksutocne ZAPLATILA.
@cigaretka5 aký doklad? ved priloží potvrdenie o príjme z ČR
@evita68 áno pracoval na dohodu popri živnosti, takže by mu vlastne mali vrátiť celú daň, ktorú mu na dohodu stiahli, a ešte jedna otázka, príjmy z úradu práce na podporu živnosti by sa do DP zaratúvať nemali však? to som len zvedavá ak už sa šprtám v tých DP. Vďaka, aj tak ste mi už pomohli
@evita68 takže ak mal 3935,49 príjem zo závislej činnosti a stiahnutú daň 747,71 mal by DÚ doplatiť z preplatku 55,24€. Keďže príjem zo živnosti mal 692,00 €, náklady vo výške 2231,56 € / to som presne vypočítala/, a príspevok z UPSVaRodiny vo výške 2342,19 €, ktorý sa nezaratúva, to znamená že ho ani nepočítam, v princípe by mal byť v strate, lebo náklady na živnosť boli oveľa vyššie ako príjmy na základe faktúr však?
Ahojte dievcata,
prosim poradte mi ohladom danoveho priznania.
Do 8.11.2012 som bola na RD a potom som nastupila do zamestnania, ale pre velke nezhody s nadriadenym a som po jednom odprac. dni isla na PN a potom OCR. Az do 14.12.2012 kedy sme PP ukoncili. Nedalo sa inak.
Viem ze roc. zuctovanie mi mohol spravit zamestnavatel ale ja som sa zbadala az po 15.2.2013 a byvala kolegyna sa uz bala vziat si moju ziadost o vykonanie RZ aby z toho nemala zle.
Teraz som si neni ista ci si to danove priznanie musim podat aj ja. Aj rodicovske prídavky sa povazuju za prijem zo zavislej cinnosti? a aj ocr a PN + podpora v nezamestnanosti? Lebo vlastne ten dalsi mesiac po RD som bola striedavo PN a OCR a od 14.12. som evidovana na Urade prace.
Dakujem vam za radu.

@nikusik919 rado sa stalo 🙂