Daňové priznanie a veci okolo neho
Ahojte,
čas daňových priznaní sa pomaly, ale isto blíži. začínajú nám tu vznikať otázky ohľadom tejto témy. a tak navrhujem, aby sa otázky, nejasnosti a spol. ohľadom daňových priznaní sústredili do jednej témy.
takže, ak máte čokoľvek, ohľadom daňových priznaní, sem s tým. 😉
aha no preplatil mi dovolenku 4 dni - 160 eur. Uf na to som zabudla.
@evita68 tak este som pozrela do spatne do papierov a za mesiac november mi poslal na ucet v cistom 143 eur (1 den odpracovany + prvych 10 dni PN) a za mesiac december 2013 mi poslal len preplatenu dovolenku tych 160 eur v cistom.
Potvrdenie o prijme nemam. Iba zapocet a potvrdenie na úcely davok v nezamestnanosti kde je vlastne uvedeny ten jeden odrobeny den. To ma zmiatlo. 😅
@evita68 no ono to bolo velmi narocne obdobie, lebo zomrel mi otec vtedy do toho a je dost mozne ze som cerpala dovolenky vtedy viac ako som mala narok a potom mi to nejako odratali. To uz nejdem zistovat lebo to nema vyznam. Poslala som aj ziadost na inspektorat nech to vsetko presetria ale zmietli to zrejme pod stol . Za ten jeden odpracovany den po nastupe po RD som zazila taky psychicky teror ze by som ani neverila ze sa to da. A len preto ze sa ma chcel zbavit a po dobrom to on nevie. No ale nei o tom som chcela. To je uz za mnou. 😀 😉
Dobrý večer prajem, ak môžem aj ja by som Vás poprosila o radu. Jeden známy mal pol roka živnosť a pol roka bol v roku 2012 zamestnaný na pracovnú zmluvu. Na živnosť zarobil 850€, ostatné príjmy zo závislej činnosti boli asi 2400€. Jeho známa, účtovníčka, mu však urobila daňové priznanie, kde zarátala iba príjem zo živnosti a toto daňové priznanie už podala aj na DU. Zamestnávateľ mu zase urobil ročné zúčtovanie, kde však nezahrnul príjem zo živnosti. Samozrejme, že tá jeho účtovníčka mu zase do DP nezarátala príjmi zo závislej činnosti. Takto to asi byť nemá, že? Je potrebné urobiť nové dodatočné DP a podať ho ešte do 2.4.2013? Veľmi pekne ďakujem za Vašu odpoveď. Eva.
@evita68 no ono teraz novinka , keďže cesky daňový úrad pýta doklad o zaplatení dane v zmysle zmluva o zamedzení dvojitého zdanenia. Chcú to aj slováci
@cigaretka5 mýliš sa, na SVK majú doklad o príjme z ČR, nič iné netreba dokladať
dobry deň,
ja by som sa chcela spytat na takuto vec: kamoške prišiel list oznamenie z daňoveho úradu, že jej bolo pridelené základné číslo účtu xy, atď. Smiem sa spýtať čo to asi znamená? Kamoška mala príjem za minulý rok cca 1200 eur za 4 mesiace, 6 mesiacov poberala dávku v nezamestnanosti cca vo výške 1200 eur a 2 mesiace bola bez príjmu. Preddavok na daň mala 55 eur, čo by jej mali vrátiť keďže mala príjem nižší ako odpočítateľnú položku. Preto by som chcela vedieť čo ten list asi znamená. Žeby mala zle napísané číslo účtu na vyplatenie?, keďže ten preddavok si chce dať vyplatiť na účet? Veľmi pekne ďakujem za odpoveď. Ak je moja otázka nezrozumiteľná, opíšem ten list viac. ďakujem. 😒
takže ak sa smiem spýtať ako to riešiť? zavolať do najbližšieho daňového úradu a spýtať sa na to?
@bmmz @slavkasj no mám pocit, že tento rok p ríde taký list už všetkým, treba to uschovať .. ako hovorí moja správkina dane .. ku rodnému listu, lebo toto číslo účtu čo pošlú bude naveky vekov ... ak by ste v budúcnosti mali napr. nedoplatky na dani aby ste vedeli kde to máte uhradiť ... takže žiadna panika, založiť list tak aby sa nestratil a nevšímať si.
@evita68 kiež by som sa mylila, x klientov doklada potvrdenie o ZAPLATENI dane, ten na zaklade žiadosti danovnika, vyda FINA4NÍ ÚŘad v ČR. Možno je to špecifikum len našeho DU , ale pochybujem. Ono aj ked som robila danove priznanie cesleho nerezidenta na SK, tak aj on ziadal potvrdenie o zaplateni dane pre cesky financak . DU na SK to vydava do 30 dni od poziadania. a naprikad pre vynatie alebo zapocitane dane v Nemecku je potrebne dan zaplatit zo slovenskeho bankoveho uctu ...............
@cigaretka5 nechápem.. veď keď slovák pracuje v čechách, tak ked v čr podáva DP, tak musí mať potvrdenie z svk, že tu priznal podaním DP celosvetové príjmy.. tak ako by mohol dú na svk žiadať, že podal DP v czk, ked najskôr ho musí podať tu..
..ahojte kočky pri práci v írsku sa v danovom priznaní typ A vypisuju aj riadok 46 aj 49...mám pravdu?:D

@mayka máš potvrdenie o príjme? koľko tam máš príjem a koľko preddavky dane?